Pavlínka112 Pavlínka112 komentáře u knih

☰ menu

Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Dominik Landsman

Měla jsem větší očekávání. Začátek byl super, ale postupem času byla kniha pořád o tom samém. Humor byl pořád stejný a po nějaké době už se omrzel. Rozhodně se mi to nečetlo "jedním dechem". Asi bych hodnotila kladněji, kdybych četla dvě kapitoly za týden, ale protože jsem knihu četla naráz, přišlo mi to přeplácané, opakující se a zbytečně teatrální. Dostala jsem smrtelnou dávku nuceného humoru a to knihu pěkně shodilo. I přesto knihu nehodnotím jako odpad a věřím, že mnoha lidem tenhle styl psaní bude vyhovovat. Další díly ale asi dlouho číst nebudu (pokud vůbec).

02.06.2020 3 z 5


Černí baroni aneb Válčili jsme za Čepičky Černí baroni aneb Válčili jsme za Čepičky Miloslav Švandrlík

Před přečtením jsem byla trochu skeptická, vzhledem k tomu, že jsem mladá a bála jsem se, že bych humor nebo myšlenku této knihy nepochopila, protože kniha je jednoduše parodie na tehdejší dobu a politiku. Udělala jsem ale dobře, že jsem se k četbě odhodlala. Humoru knihy jsem dobře rozuměla a styl psaní mi byl velmi blízký. Rozhodně doporučuji i mladším, kteří se narodili dlouho po pádu komunismu. Viděla jsem i film, ale dle mého názoru se knize nevyrovná. Určitě si přečtu další knihy z tvorby Miloslava Švandrlíka.

23.05.2020 5 z 5


Úterní ženy Úterní ženy Monika Peetz

Knihu jsem četla kvůli čtenářské výzvě a rozhodně jsem neudělala chybu. Moc mě bavilo, jak kniha pozvolna po částech popisovala osobnosti Úterních žen. Líbí se mi, že si čtenář může vybrat svého "favorita" a každá kapitola je trošku zaměřena na jednotlivou postavu. Často tedy text vybočuje z děje a zaměřuje se na minulost a myšlenkové pochody jednotlivých hrdinek. Chápu, že někdo možná považuje knihu za nudnou, protože s dějem se autorka opravdu moc nepředala a docela se to táhlo. Asi bych tento kousek tedy nedoporučovala lidem, kteří očekávají nějakou obrovskou akci, protože se žádné nedočkají, ale rozhodně bych knihu nepopsala jako špatnou, ikdyž byl děj zdlouhavý a pro někoho možná nezajímavý. Kladně hodnotím i vtipnost četby. Já osobně jsem byla spokojená a rozhodně mám v plánu číst i další díly.

17.04.2020 4 z 5


Umění předstírat Umění předstírat Rachel Harris

Asi jedna z nejlepších knih co jsem kdy četla. Nemůžu si stěžovat. Četla jsem ji snad třikrát. Můžu jen doporučit. Prostě úžasná. Jediné co vytknu je, že děj byl dost předvídatelný. Bezva oddechovka. Super.

26.08.2017 4 z 5


Kečupová mračna Kečupová mračna Annabel Pitcher

Super kniha, bezva děj, ani to nekončí nijak pohádkově dobře. Jen ty intimní chvilky tam nemusely být tak do podrobna rozepsané. Jinak úžo, škoda že takových knih není mnohem víc.

22.05.2017 4 z 5


Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Jedna z nej knih co jsem četla. Doporučuji! :)

18.05.2017 5 z 5


Smolná sezóna Smolná sezóna Moïra Fowley-Doyle

Fakt suprová kniha, trochu zamotaný děj, ale jinak úžo!

18.05.2017 4 z 5


Smrtící dotyk Smrtící dotyk Melinda Salisbury

Dobrá rozjezdová kniha, lehká na čtení.

18.05.2017 3 z 5