Paulett199 Paulett199 komentáře u knih

☰ menu

Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Ač je kniha určená spíše pro mladší čtenáře, bavila mě . Je napínavá, vyprávěná z pohledu dítěte, čtivá. Už mám doma i druhý díl a pokud budou i další, určitě si je taky pořídím.

18.01.2019


Ve stínu mafie Ve stínu mafie Jozef Karika

Hodně silný debut. Místy se mi to opravdu špatně četlo, ne snad pro sexuální či násilné scény, ale kvůli chování a povaze některých postav. Docela věřím tomu, že takhle nějak to v politice skutečně funguje a nejen na Slovensku.

19.08.2018


Hořící stromy Hořící stromy Kristina Ohlsson

Velmi dobře napsanou napínavou knihu úplně pokazil konec. A až na pár logických chyb a určitou povrchnost se jedná o dobrou detektivku s nádechem tajemna.

29.07.2018


Okna do pokoje Okna do pokoje Eva Tvrdá

Tato kniha se mi líbila asi nejvíc ze všech, které jsem od autorky četla. V komentářích je zde zmíněno, že jsou si její knihy velmi podobné, ale neměla jsem ten dojem. A vlastně ani nevím, jestli by mi vadilo, kdyby tomu tak bylo. Ani v jedné z povídek není hluché místo a užila jsem si každičkou větu.

19.05.2018 5 z 5


Všude kolem černý les Všude kolem černý les Ruth Ware (p)

Poslouchala jsem jako audioknihu. Průměrný, jednoduchý příběh, místy nelogický, děravý děj. Číst bych to nechtěla, ale Simona Postlerová knihu namluvila tak dobře, že jsem to vlastně poslouchala jen kvůli ní.

11.05.2018


Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Ano, chtěla jsem napsat komentář, ale pak jsem si všimla, že kap66 to už udělala za mně :-)

22.02.2018


Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Dobrý námět, ale velmi povrchní zpracování. V příběhu je několik nelogičností-to by se dalo odpustit- ale tím, jaký autorka zvolila styl, ten příběh zdegradovala na plochou, jednorázovou záležitost. Škoda nevyužitého potenciálu.

28.11.2017 3 z 5


Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Řeknu to rovnou. Hotýlek jsem si půjčila v knihovně a to jen proto,abych se ujistila, že ta vychvalovaná Mornštajnová je zase jen bublina nafouknutá reklamou. No a pokorně přiznávám, že jsem knihu četla každičkou volnou chvilku, tak moc mě zaujala. Příběh Václava, který v životě vždycky zvolil tu méně náročnou, jistější a vyšlapanější cestičku a lidí okolo něj podává autorka velmi čtivě, kniha se čte lehce, ač její obsah vůbec lehký není. Ještě spoustu dní mi ležela v hlavě a nutila k přemýšlení. Takže závěrem...milá paní Mornštajnová, máte další fanynku! :-)

25.11.2017


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Zase jsem se nechala nachytat...příště,až uvidím na knize nálepku "bestseller", vyhnu se jí obloukem...jednoduchoučký rádoby thriller, nic,co by uspokojilo byť jen trochu náročného čtenáře.

26.05.2017