Niki365 Niki365 komentáře u knih

☰ menu

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Musím říct, že tahle kniha mě opravdu zasáhla - a to tak hluboce, že jsem po jejím dočtení nemohla ještě hodinu fungovat. Silné téma, které je neustále víc a více aktuální, navíc jsem se viděla na místě Lou, její problémy mi nejsou cizí (taky se starám o klientku na vozíku) a líbilo se mi, že všechno na co nadávám v běžném životě já, tak bylo uvedeno i v knize. ALE! Ty možnosti, které vyjmenovala, přiblížila svět lidí s postižením veřejnosti a k tomu vytvořila chlapa, do kterýho se prostě nejde nezamilovat....No co budeme nalhávat, ještě po dočtení sem si říkala: Určitě jsem četla dobře?? Zasloužených 5* a velký dík k tomu! :)

28.07.2016 5 z 5


Pokoj k pronajmutí Pokoj k pronajmutí Elizabeth Berg

Jedna hvězda za jeden okamžik, který mě překvapil, jinak to za mě nebyla ani oddechovka. Kdyby mi ji nepůjčila kamarádka a nechtěla vědět můj názor na knihu, nikdy ji nedočtu...Vadilo mi, jak autorka skoro nic nerozvedla, neokořenila to a zápletka lehce prokouknutelná od začátku..

01.06.2016 1 z 5


Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Dostalo mě to.....nikdy jsem u knihy neplakala - až teď...."Jenom jedna věc zůstává. Za deset let, řekla jsem, bych ráda byla Kateina sestra." ...ach ANNO!! ..

30.05.2016 5 z 5


Matka Davida S., narozeného 3. července 1959 Matka Davida S., narozeného 3. července 1959 Yvonne Keuls

za mě úžasná kniha, která umí v člověku vyvolat širokou škálu emocí, kdy se chvilku říkám: Ta ženská je úplně pitomá, vždyť dělá všechno špatně!, za chvíli to střídá úžas, že to všechno tak přečkala a vzchopila se o tom vyprávět dál, pak obdiv nad statečností Julky, ... je toho opravdu moc. Jednou v dobách studia na Gymnáziu mi ji doporučila spolužačka, od té doby se k ní co 2 - 3 roky pravidelně vracím.. patří k těm klenotům, který mají v knihovně vyhrazené místo...

19.05.2016 5 z 5


Knihovna duší Knihovna duší Ransom Riggs

Luxusní zakončení příběhu, které by mě ani ve snu nenapadlo. Autor skvěle vyřešil otázku prolnutí s přítomností a líbí se mi, že se z Jakoba nestal nelítostný vrah, ale že měl v sobě více citu a soucitu, než si vlastně připouštěl. :)

02.05.2016


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

První kniha této autorky a musím říct, že ve mě zanechala hluboký dojem. Knihu jsem dočetla včera večer a celý den se stále vracím k postavám, příběh MINKY mě zcela vyřadil z provozu, než jsem ho dočetla.. a musím říct že ty dějové linie a příběhy jsou opravdu povedené, promyšlené a přestože je mi tématika 2. sv. války blízká, zase jsem se dozvěděla díky JOSEFOVI informace, které sem předtím nevěděla.. kdybych potkala J.Picoult, poděkovala bych jí.. :) Za mě opravdu fenomenální a doporučuji :)

26.04.2016 5 z 5


Chlapec, který rozdával sny Chlapec, který rozdával sny Luca Di Fulvio

Podle popisu jsem očekávala něco docela jiného, takže jsem byla knihou mírně zklamaná... Příběh je dobrý, postavy sympatické až na výjimky, ale přišlo mi to vše zbytečně roztahané, zdlouhavé - kdyby se to trochu osekalo, vůbec by to nevadilo.. Za mě slabší než průměr...

29.02.2016 3 z 5