Niannie Niannie komentáře u knih

☰ menu

Tajný život stromů Tajný život stromů Peter Wohlleben

Kniha vám ukáže úplně nový pohled na svět (stromů), opravdu zajímavé počtení.

09.11.2018


Sama sobě majákem Sama sobě majákem Kateřina Rezková

Mě se kniha líbila. Pěkně napsáno i graficky zpracováno. Milé čtení :)

09.11.2018 5 z 5


Bez filtru Bez filtru Kristýna Dolejšová

Doporučuji VŠEM holkám (i klukům samozřejmě, ale pro holky by to měla být povinná četba). Krásné, dojemné i vtipné. Jsem za takové projekty jako je #ZaNormalniHolky a podobné knihy, které otevírají oči, moc vděčná. Děkuji!

09.11.2018 5 z 5


Tri bodky... Tri bodky... Mária Hredzáková

Kniha, která mě vzala za srdce... nádhera! ♥

09.11.2018 5 z 5


Citový život zvířat Citový život zvířat Peter Wohlleben

Mám moc ráda objevovat tajné stránky života. Ať už života zvířat nebo i stromů (druhá autorova kniha). Spoustu zajímavých informací a milé čtení :)

09.11.2018 5 z 5


Ze zápisníku pokojské Ze zápisníku pokojské Kateřina Doležalová

Krásné, vtipné, přečteno jedním dechem! :D
Čtenář s HRDINY knížky soucítí, „trochu“ je lituje v různých situacích, ale zároveň obdivuje jejich přístup. Super oddechové čtení! :)

09.11.2018 5 z 5


Destilace Destilace Bára Vencálková

Krásná knížka plná úžasných textů, které berou za srdce. Doporučuji! :)

09.11.2018 5 z 5


Jsi láska ví Jsi láska ví Sam Xabyssus (p)

Knihu jsem si dnes přečetla poprvé - a rovnou hned podruhé. Nutí mě to číst stále znovu a znovu a odhalovat ukryté detaily, kterými je kniha plná. Baví mě to a zároveň nepřestává překvapovat. Text je hodně k zamyšlení, ale je to hlavně o nás – buď vidíme, co tím chtěl autor říci a nebo ne - a přijdeme na to až po nějaké době. A tohle je to, co dělá knihu tak silnou.
V mém srdci si získala specifické místo ♥

25.04.2018 5 z 5


Co mě naučil tučňák Co mě naučil tučňák Tom Michell

Pěkná, veselá, místy i dojemná knížka, kterou si budu pamatovat, protože je fakt originální :)

21.12.2017 5 z 5


Anna ze Zeleného domu Anna ze Zeleného domu Lucy Maud Montgomery

Nádherná knížka!
Nemyslím si, že je to čtení pouze pro děti - je mi 21 a knížku jsem hltala jedním dechem. Přečetla jsem si ji v rámci Čtenářské výzvy a jsem za to moc vděčná! :) Anna je stejný snílek jako já, ukazuje nám, jak je svět krásný a po přečtení bych chtěla Avonlea hned navštívit :)
Váhám, jestli mám zkouknout i seriál a nebo si uchovat raději svoje představy - asi zůstanu u toho druhého :)

26.10.2017 5 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Moje první čtení od Agathy Christie a moc se mi líbilo. Chvilku mi trvalo než jsem se začetla, ale zápletka mi přišla originální a zábavná!
SPOILER!
Podezírala jsem snad všechny a pořád se mi nechtělo věřit, že je vrah někdo z těch 10ti lidí na ostrově. A už vůbec by mě nenapadlo, že je vrah jakoby už „mrtvý“.
Skvěle promyšlené!

10.10.2017 5 z 5


Voľba Voľba Nicholas Sparks

Moje první knížka od Sparkse - a určitě né poslední! :)
Knihu jsem zhltla během tří dnů (četla jsem pouze cestou do/z práce), jen pár posledních stran jsem si nechala na doma - a dobře jsem udělala. Bylo to příjemné, pohodové čtení, ale až na ten konec - nestačil mi jeden kapesníček :'(.

14.09.2017 5 z 5


Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Krásná odpočinková kniha, kterou jsem četla cestou do/z práce a vždycky si přála ať cesta trvá déle. Několikrát jsem měla na krajíčku a na str. 153 jsem to už nevydržela a začaly mi v autobuse téct slzy... úžasně napsáno. Doporučuji!
Teď stahuju film, tak jsem zvědavá.

20.06.2017 5 z 5


Obchod se štěstím - Povídky, které vás udělají šťastnou Obchod se štěstím - Povídky, které vás udělají šťastnou Irina Semina

Krásné povídky formou dětských pohádek vás zahřejí u srdíčka. Občas jsem se do příběhů tak vžila, že se mi i chtělo brečet. Krása :)

08.06.2017 5 z 5


Chvíle před koncem Chvíle před koncem Lauren Oliver

Kniha má zajímavý děj a ačkoliv to může připadat jako nuda - opakující se dny - tak to bylo příjemné čtení, které mě vtáhlo do centra dění a úplně jsem se Sam soucítila a oblíbila si ji.
Musím říct, že mě trošku zklamal konec - doufala jsem že to dopadne jinak... :(
Teď když mám dočteno, můžu zkouknout film :)

08.06.2017 5 z 5


Poník a dvojčata Poník a dvojčata Anne Bachner

Jako malá jsem tuhle knižní edici milovala! ♥

30.03.2017 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Včera jsem dočetla knížku a dnes jsem se podívala na film a musím říct, že knížka je pro mě lepší. Film se sice drží předlohy, ale kniha je kniha :). Zajímavý příběh, dobrá zápletka a napínavý děj, takže to člověka nutí číst dál a dál. Doporučuji nejdřív přečíst a až pak zkouknout film! ;)

24.03.2017 5 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Možná moc zdlouhavě popisované...stačilo by 200 stránek, ale i tak když člověk dočítá poslední stránky, čte je pomalu, s lehkostí a užívá si každou větu..protože ví, že je to konec celého příběhu. Čekala jsem jiný konec, takže mě byla Quentina docela líto. Dalo by se uvažovat o napsání 2. dílu :D

02.03.2017 4 z 5


Továrna na sny Továrna na sny Anie Songe

Krásná, nenáročná četba která vás nutí přečíst knihu jedním dechem :) rozhodně se řadí mezi mé oblíbené a vždy k ní budu mít blízko ♥

21.02.2017 5 z 5


Všechny malé zázraky Všechny malé zázraky Jennifer Niven

Jeden den jsem zhltla přes 100 stran, další den taky...stačilo pár hodin a knihu jsem měla přečtenou. Dlouho se mi nestalo že by mě kniha takhle pohltila. Žila jsem v příběhu společně s hrdiny a i když jsem zrovna nečetla, myslela jsem na Teodora a bála se o něho.. Čekala jsem že se všechno díky Violet urovná, že se navzájem podpoří a skončí to happy endem..ale to se bohužel nestalo.
Autorka nám ukazuje tuhle hrozivou nemoc z pohledu nemocného a normálnímu zdravému člověku to přijde neuvěřitelné.
Knihu jsem si přála k Vánocům 2015 a taky jsem ji dostala, otevřela jsem ji ale až letos. Škoda, že jsem tak neudělala už dřív. Skvělá kniha!

20.01.2017 5 z 5