Bella09 Bella09 komentáře u knih

☰ menu

Houpačky Houpačky Lucie Konečná

Tak to bylo fakt super. Je pravda, že některé situace byly dost přehnané, ale celkově fakt super. Začátek knihy byl samej pinďour, až přehnaně. Bála jsem se , že to bude pokračovat celých 200 stran. Ale naštěstí tomu tak nebylo. Během čtení se u mě vystřídala spousta pocitů. Smála jsem se i plakala. Zavzpomínala jsem si, ale i přemýšlela. Důchod se blíží a já jsem moc ráda, že jsem tuto knihu četla.

03.08.2023 5 z 5


Invaze zlodějů těl Invaze zlodějů těl Jack Finney (p)

Kniha se mi moc líbila. Do příběhu jsem se lehce začetla a nemohla se odtrhnout. Opravdu výborná sci-fi. Taková stará dobrá klasika.

22.07.2023 4 z 5


Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Knihu Kaštánek jsem měla doma už dlouho, ale zůstala zapomenutá v horní poličce knihovny. Až když jsem si všimla zvýšeného zájmu o knihu, tak jsem si na ní vzpomněla. Tak tohle je konečně thriller! Kniha byla napínavá a v jednu chvíli jsem se i bála.

30.10.2021 5 z 5


Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

Nějak z této knihy nemám dobrý pocit. Začátek mě docela bavil, kdo je otcem dítěte mi brzy došlo. Ale ke konci bylo vše tak zamotané, překombinované, opravdu přehnané. Ve třetím díle autorka slibuje, že se dozvíme víc z minulosti Josie , možná proto si přečtu i další díl. Jak psal už někdo přede mnou, často mi tato kniha připomínala knihy Angely Marsons.

03.10.2021 3 z 5


Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

Knihu jsem četla strašně dlouho. Moc mě nebavila a ani jsem neměla čas na čtení. Vůbec nesplnila moje očekávání. Takové průměrné čtení.

05.09.2021 3 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Bylo to rychlé a lehké čtení. Pěkná oddechovka na víkend. Ale thriller to nebyl.

22.11.2020 4 z 5


Vlk samotář Vlk samotář Jodi Picoult

Spisovatelka patří mezi moje oblíbené. Ale tato kniha mě vůbec nechytla. První stránky mě bavily a líbilo se mi i vyprávění ze života vlků. Ale bavilo mě to čím dál méně. Později jsem začala tyto části přeskakovat a do čtení se nutit.

20.11.2020 2 z 5


Na pokraji sil Na pokraji sil Samantha M. Bailey

Bylo to fajné čtení. Kniha se četla lehce, rychle. Kdo za čím stojí se dalo docela dobře odhadnout, ale i přesto tam bylo napětí. Teda, ale to rozuzlení je na můj vkus dost přepálené.

08.11.2020 4 z 5


Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Fakt dobrá kniha. Takový konec jsem si nepřála, i když jsem ho z části tušila.

22.07.2020 4 z 5


Někde jinde Někde jinde Gabrielle Zevin

Nádherná kniha. Než jsem knihu začala číst, tak jsem nečetla žádné recenze, takže jsem ani netušila o čem kniha bude. Když mi to konečně došlo, měla jsem obavy jak toto téma zvládnu. Ale proti očekávání to bylo milé čtení, které mi pomohlo projít náročným obdobím.

12.01.2020 5 z 5


Zůstaň se mnou Zůstaň se mnou Ayobami Adebayo

Nádhera, úžasná kniha. Nejraději bych vůbec nepřestala číst. Pouze bolest očí a to, že jsem už na písmenka ani neviděla mě donutilo si od knihy na pár hodin, ve spánku odpočinout. Tato kniha nepotřebuje žádné zlaté a stříbrné pečetě aby se prodávala. Ta se bude prodávat sama. Moc se mi líbilo, že jsem se dozvěděla něco o životě v Nigérii. O samotném příběhu psát nemůžu, i pro mě je to velice bolestivé téma.

25.03.2019 5 z 5


Mlčenlivé ženy Mlčenlivé ženy Kerry Fisher

Moc pěkná kniha. Četla se lehce. Děj běžel hladce, bez jakýchkoli zvratů. Až ke konci je maličko napětí. Opět mám problém s označením thriller, to označení dává 100% někdo, kdo ty knihy ani nečte. Co je to za thriller když mám co dělat abych zadržela slzy dojetí?

23.03.2019 4 z 5


Věř mi Věř mi J. P. Delaney (p)

Tuto knihu už mám nějaký pátek doma a pořád jsem ji odsouvala. Ale díky výzvě jsem se do ní konečně pustila. Moc se mi líbila. Opravdu jsem byla napnuta od začátku do konce.

15.03.2019 5 z 5


Naprosto cizí Naprosto cizí Megan Miranda

Super, opravdu čtivá kniha, která si mě získala od začátku.

03.03.2019 5 z 5


Dětské zoubky Dětské zoubky Zoje Stage

Výborná kniha. I když se mi kniha líbila, tak mám opět problém s označením thriller, to podle mě prostě není. Spisovatelka si vybrala velmi zajímavé téma. Snad všichni lidé předpokládají, že malé děti jsou bezbranné a bezelstné. Zde se ukazuje, že tomu tak být vždy nemusí. Leckdy bych byla ráda věděla co si o různých situacích myslí Alex. Tak se to třeba dozvím v pokračování knihy. Vzhledem k otevřenému konci pokračování očekávám. Téma rozhodně není vyčerpané a určitě se dá úspěšně pokračovat.

26.02.2019 4 z 5


Sběratel očí Sběratel očí Sebastian Fitzek

Nevím co si mám o knize myslet. Některé věty mi nedávaly smysl. Ani když jsem se vracela, abych si vše utřídila, tak mi to moc nepomohlo. Konec byl lepší a některé události do sebe zapadly. Ale zůstalo mnoho neobjasněného. I přesto mě spisovatel zaujal a přečtu si další jeho knihu.

31.01.2019 3 z 5


Když Anna zmizela Když Anna zmizela Alex Lake

Fakt bezva. Kniha se mi moc líbila. Po celou dobu mě udržovala v napětí. Moc se mi líbilo, že pachatele jsem brzy tušila. Pokud vyjde další kniha od autora, tak si jí určitě koupím.

04.01.2019 5 z 5


Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Před touto knihou jsem četla Šelmu, ale tu jsem nebyla schopná ani dočíst. Měla jsem obavy se pustit do knihy, která prošla taky velkou reklamou a když jsem viděla ta hodnocení už jsem nepochybovala, že jsem opět naletěla na reklamu. To bylo překvapení když jsem začala číst. Kniha se četla lehce a s napětím. Občas jsem cítila takové mrazení, jako když jsem četla Kinga. Prolínání dvou časových období mi nevadilo, ale hlídala jsem si data na začátku kapitol. Pachatele jsem jako obvykle neodhalila. Moc se líbilo, že autorka použila nápad s panáčkama.

07.12.2018 4 z 5


Jako kus masa! Jako kus masa! Josef Strauss

Bohužel jsem knihu nedočetla. Nevydržela jsem tolik násilí a perverze.

01.12.2018 1 z 5


Šelma Šelma Andrew Mayne

To se fakt nedalo. Měla jsem trpělivost do stránky 100. Spousta vysvětlování z oboru biologie, ale tak nějak zmateně. Od str 100 do str 153 jsem čekala kdy přijde zvrat a začne se něco dít a tím pádem mě kniha začne bavit. Když jsem zjistila, že raději uklízím, jen abych nemusela číst, tak jsem došla k závěru, že toto nemám zapotřebí a knihu jsem už neotevřela.

08.11.2018 1 z 5