Martina999 Martina999 komentáře u knih

☰ menu

Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

Tak nevím, po přečtení některých komentářů jsem celkem "rozvrkočená". Já si nemůžu pomoct, ale mě se to opět líbilo. Bylo to vtipné, je to kniha pro oddech a ne na nějaké hluboké zamyšlení. Samozřejmě, každý má právo na svůj názor, ale myslím si, že taková přílišná kritika není na místě. Je to prostě místy až absurdní humor. Ale fakt za mě se to opět líbilo. Pro pobavení, zasmání, oddech, vypnutí ze současných problémů, uvolnění a nepřemýšlením nad ničím vážným a brát tuto knihu prostě s obrovským nadhledem a humorem jí vlastní. Pane Bočku za sebe děkuji . . .

27.12.2022 5 z 5


Za všechno může kapitán Za všechno může kapitán Achille Campanile

Musím říct, že jsem přečetla jedním dechem. Mám ráda tento styl humoru. Vřele doporučuji pro oddech - pobavení. Smála jsem se nahlas. Tak trochu ve Wodeuseovském duchu - skvělý absurdní humor. Fakt doporučuji.

30.08.2022 5 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Knihu jsem přečetla, ze začátku jsem se jí jen tak prokousávala, později jsem se opravdu začetla. Je to opravdu skvěle napsáno, vtáhne do děje, ale naprosto upřímně - i když mám druhý díl, nejdu do toho. Protože jsem slyšela, že druhý díl je ještě smutnější, než tento. Vím a chápu, že doba taková byla, ale na mě je to opravdu moc depresivní, kruté a smutné.

11.08.2022


Aristokratka u královského dvora Aristokratka u královského dvora Evžen Boček

Vzhledem k tomu, že jsem přečetla všechny "aristokratky" můžu napsat, že prostě všechny díly jsou skvělé a úžasné. Můžu jen za sebe říct, že podle mě nemají klesající tendenci (což je dost zvláštní). V posledním díle dostala více prostoru "nejaká Tichá", což je jen dobře, její hlášky jsou prostě geniální. Už teď se těším na další díl. Doufám, že bude co nejdřív. Takový humor je potřeba v každé době. Takže díky a jen tak dál, pane Bočku!!!

10.07.2021 5 z 5


Probudím se na Šibuji Probudím se na Šibuji Anna Cima

Tak nevím, na knihu jsem se těšila. Co se mi líbilo, byly dějové linie - překlad knihy, prolínání různých příběhů. Co se mi nelíbilo, bylo duchovno, nemám pro to pochopení. A co mě naprosto a totálně naštvalo, byl "svěží hovorový jazyk" - jak uvádějí na obalu - to je něco hrozného. To se nedalo číst, hodně mi to pokazilo dojem z celé knihy. Myslím že k označení "svěží hovorový jazyk" to má hodně daleko. Takže jsem ráda, že jsem to dočetla, ale vracet se k této knize nebudu. Ty hvězdičky jsem nedala jen kvůli tomu jazyku.

10.07.2021 2 z 5


Všechno je jenom dvakrát Všechno je jenom dvakrát Michal Přibáň

Při čtení knihy mi vyplouvaly mé vlastní vzpomínky na má dětská léta, kdy jsme s rodiči trávili podobné a musím přiznat krásné dovolené. Až to ve mě vyvolalo touhu sednout do auta a vyrazit za svými vzpomínkami do Tater, než jsem si uvědomila, že už dnes bohužel neexistuje. Takže za mě výborná kniha, tak trochu srdeční záležitost, jen to "scifi" mě moc nenadchlo. Ale jinak fakt skvěle napsáno. Skvělý zážitek.

10.07.2021 5 z 5


Postel, hospoda, kostel Postel, hospoda, kostel Zbigniew Czendlik

Myslím si, že jsou to velmi hezky a jednoduše sepsané myšlenky a názory člověka, který bere víru tak, jak by se měla brát, moderně, ale přitom s úctou. Tuto knihu bych opravdu doporučila přečíst všem, protože každý si v ní něco najde. Hlavně se mi líbí jeho názory na "výchovu" dětí v dnešní moderní a uspěchané době. Jsem už taky trochu starší, taky jsme běhali po venku v dešti, blátě a neublížilo nám to. A pár "přes zadek" nás taky nezabilo. Děkuji za krásné myšlenky a povídání.

04.06.2021 5 z 5


Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Nemá cenu psát komentář ke kažému dílu zvlášť, přesto, že už jsem se vyjádřila k 1. a 4. dílu. Dnes jsem dočetla dvojku a trojku a už mám v půjčovně "bloklou" zatím poslední - Aristokratka u královského dvora. Podle mého se nedá říct, který díl je lepší, horší, nejlepší, nejhorší. Při čtení těchto knížek jsem se "modlila" aby stránky neubývaly ale přibývaly. Budu se jen opakovat, když řeknu, že je to skvělý humor, kdy se člověk zasměje opravdu od srdce. Díky, díky, díky, za všechny "aristokratky". Škoda, že Deniska už asi v dalším díle nebude. Byla prostě úžasná - psycho!

24.05.2021 5 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Je to má druhá kniha tohoto autora a už mám z půjčovny doma další "aristokratky". Je to opravdu skvělý humor. I já jsem se smála nahlas, protože to nejde jinak. Jsou to opravdu výbuchy smíchu. Je fakt, že mít takové "zaměstnance" je na mašli. Knihu jsem přečetla za dvě odpoledne. Tak dobře se to čte. Prostě, pane Bočku, jen tak dál. . . Nepřekonatelný a u nás nenapodobitelný skvělý humor. Vřele doporučuji všem, kdo se chtějí zasmát a nemyslet na nic vážného, důležitého, nepřemýšlet nad složitým dějem, protože o tohle v této knize nejde. A za to díky.

22.05.2021 5 z 5


Poupata odkvétají v máji Poupata odkvétají v máji Herbert Ernest Bates

Knížka se četla dobře, pobavila mě, je fakt, že mám pocit, že jen při jejím čtení jsem přibrala. Ale pohodové čtení. Doporučuji. Lehké, nenáročné a zábavné. A pro maminu a taťku Larkina není nic problém. A to je na tom to úžasné.

13.05.2021 4 z 5


Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Má první kniha tohoto autora, ale pokud je toto podle některých slabší než předchozí, tak už se na ně těším, protože jsem se neskutečně nasmála, od začátku až do konce. Úžasně oddechový humor, satira, trochu mi to připomínalo mého oblíbeného Wodehouse (Vlna zločinnosti na zámku Blandings). Přečetla jsem za dvě odpoledne. Takže za mě plný počet a už se těším na další - předešlé knihy.

28.04.2021 5 z 5


Řek Zorbas Řek Zorbas Nikos Kazantzakis

naprosto úžasná kniha, kdysi dávno jsem ji četla, teď jsem ji četla znovu a jsem přesvědčena, že je to jedna z nejlepších knih - co se týče filosofie prostého člověka versus intelektuála "knihomola". Krása, jednoduchost a mnohdy hluboké myšlenky obyčejného prostého nevzdělance, za které by se dnes nemusel stydět nikdo. . .

09.03.2021 5 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Moje první kniha Patrika Hartla, ale dost velké zklamání. Asi jsem na tuto knihu moc stará, je to asi pro mladé, ale musím souhlasit s některými názory na to, že Veronika je naivní až hloupá, závěr až neskutečně přeslazený. Navíc si myslím, že postavy v této knize nikdy neslyšely o kondomu. Ani z jedné ani z druhé strany. Takže za mě slabší průměr. Raději si Patrika Hartla pustím např. ve Všechnopárty a budu ho poslouchat, než číst.

06.11.2020 2 z 5


Němci Němci Jakuba Katalpa (p)

Musím souhlasit s Amazonkou72, nešlo o happy end, šlo o vykreslení doby válečné a poválečné z druhé strany, která byla hodně těžká (vím to z osobního vyprávění). Je pravda že že začátku jsem se prokousávala, ale pak jsem přečetla jedním dechem. Děkuji za tuto knihu a doporučuji.

06.11.2020 4 z 5


Vzpomínky na jednu vesnickou tancovačku Vzpomínky na jednu vesnickou tancovačku Jiří Hájíček

Opět skvělá četba, jeho neskutečný cit pro každodenní a běžné lidské životní situace, vykreslení lidských charakterů, vykreslení krajiny - byť jen obyčejné louky, lesní cesty, prostě opravdu skvělé čtení. Jen tak dále.
Pana Hájíčka čtu velmi ráda, jeho knihy jsou většinou záruka dobré četby. Na rozdíl od jiných českých současných spisovatelů, kteří chrlí jednu knihu za druhou, ale kvalita je jaksi mimo.

10.10.2020


Cesta ke štěstí ve strastiplném světě Cesta ke štěstí ve strastiplném světě Jeho Svatost Dalajlama XIV. (p)

Asi jsem čekala něco jiného, na můj vkus to bylo pojato více vědecky, myslela jsem si, že to bude opravdu formou rozhovoru, ale bylo tam více různých vědeckých pojednání, hodně tam bylo vlastních i odborných pojednání autora - jak se vyvíjel mozek v epoše pleistocénu - nic proti, ale když budu chtít tyto informace, přečtu si odbornou publikaci. Škoda, že tam nebylo více jeho vlastních názorů a myšlenek. Podle mě tam měl větší prostor autor pan Cutler. Ale čtení pěkné, na zamyšlení. Určitě doporučuji.

11.09.2020


Dešťová hůl Dešťová hůl Jiří Hájíček

opět skvělá kniha - až na ten happy end - ten se moc nepovedl, ale jinak opět skvělé čtení - opět jiné a zajímavé téma - Hájíček má na taková témata "nos" a umí to velmi zajímavě zpracovat a podat širokému okruhu čtenářů. Díky za celou "venkovskou trilogii", pane Hájíčku

27.05.2017 4 z 5


Rybí krev Rybí krev Jiří Hájíček

za mě plný počet - úžasná kniha, nemohla jsem se odtrhnout - přečetla jsem jedním dechem.

27.05.2017 5 z 5


Selský baroko Selský baroko Jiří Hájíček

přečetla jsem všechny tři "díly" za sebou, ale za mě tato byla nejslabší, ale ne námětem. Je pravda, že padesátá léta byla asi hrozná doba, ale na této knize mi vadila nespisovná - hovorová čeština. Vím že lidé na vesnicích nemluví čistě spisovně, ale nějak tam toho bylo moc. Proč se takto čeština "kazí"? Buď všude samé amerikanismy, nebo zase toto. Ale jinak obsahově velmi velmi dobrá kniha.

27.05.2017 4 z 5


Návrat do Tibetu Návrat do Tibetu Heinrich Harrer

souhlasím s názorem lenky70, jen přidám za sebe, že národní hrdost není jen hulákání u televize, když náhodou Češi vyhrají nějaký fotbal či hokej, ale - a tady cituji z knihy - "kultura je mocenským nástrojem míru, síla Tibetu vychází z morálky a náboženství. Dnes, kdy se peníze staly mírou všech věcí, by nám prospěl návrat k etickému humanismu". Nevěřím, že se to může podařit.
Opravdu hodně smutná kniha, hodně smutné čtení.

14.03.2017