Marky-knihy Marky-knihy komentáře u knih

☰ menu

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Naprosto dokonalá kniha! Četla jsem ji jedním dechem od začátku až do konce. Ze všech tří částí se mi nejvíce líbila ta druhá - přímo ze druhé světové války. Jedna z nejlepších o druhé světové, co jsme kdy četla.

21.02.2015 5 z 5


Mé sladké šestnácté století Mé sladké šestnácté století Rachel Harris

Kniha naprosto splnila má očekávání - hltala jsem každou stranu a přečetla ji za několik hodin! :) Hlavní postavy jsou skvělé, ale z dívek mám raději asi Alessandru než Cat. Přišla mi trochu víc sympatičtější. To ale určitě souvisí s tím, že jsem hned po dočtení této knihy přečetla i druhý díl, kde hlavní postavou je právě Alessandra. Lorenzo byl naprosto skvělý kluk a na konci mi ho bylo trochu líto, ale ne tak moc, jak jsem původně čekala. Tato kniha je skvělá, poutavě napsaná a při popisování prostředí jsem měla pocit, že jsem se ocitla ve Florencii. (Itálii mám moc ráda, několikrát jsem tam byla, i když Florencii jsem ještě nenavštívila). Mé sladké šestnácté století všem (dívkám) doporučuji.

26.12.2014 4 z 5


Princ Kaspian Princ Kaspian C. S. Lewis (p)

Princ Kaspian se asi nestane mým nejoblíbenějším dílem Narnie, ale při čtení jsem se velmi bavila, čtení bylo plynulé, i když mi ten konec přišel strašně zkrácený, alespoň vzhledem k začátku. Ale pořád to porovnávám i s filmem, který zbožňuji. Ale rozhodně to není špatná kniha, dobrodružství, akce a zvratů je tam plno, tak co víc si přát!

14.11.2014 3 z 5


Game Game Anders de la Motte

Od této knihy jsem očekávala poměrně hodně. Mám velmi ráda detektivky, zejména ty severské. Ale tentokrát jsem se nebyla schopna do příběhu vžít. Anglická slova a věty mi v textu nevadili, ale ke konci to už bylo docela otravné, protože se skoro pořád opakovalo to samé. Samotný nápad je velmi originální a zaujal mě a proto jsem si knihu přečetla. Ale děj neplynul a byla jsme ráda, když jsme knihu vždycky mohla po chvilce čtení odložit. K hlavním postavám. Henrika Pettersona jsem neměla moc ráda. Na to, že mu bylo 30 se choval jako 12 - ti letý puberťák a na konec vždycky akorát skončit v problémech, z kterých ho musela tahat jeho sestra Rebecca, která pracovala u policie. Ta mi sice celkem sympatická byla, ale nebylo to nic extra. Četla jsem i druhý díl, ale ten se mi taky moc nelíbil. Obsahem byl velmi podobný Game a tak jsem se ještě nepřinutila přečíst si i závěrečný díl série. Ale kdo ví, třeba se k němu někdy dostanu.

01.11.2014 2 z 5


Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Od této knihy jsem očekávala hodně. Nezklamala, ale taky jsem z ní nebyla úplně nadšená. Pár věcí jsem úplně nepochopila a občas jsem knihu četla tak, že jsem vlastně netušila, co čtu. Osobně si myslím, že já do ní musím tak nějak dospět. A snad, až si ji přečtu za nějakou dobu, zaujme mě více. Čtení mě celkem bavilo, ale není to úplně to, na co jsem zvyklá. Ale jak říkám, je to klasika a ta se může číst pořád. Takže nějakou dobu na mě určitě počká a já se pak do ní pustím s chutí znovu. :)

02.08.2014 3 z 5


Kostičas Kostičas Samantha Shannon

Jedna z nejlepší dystopií, co jsem kdy četla. Kniha by se sice dala zařadit i do sci-fi nebo young adult, ale na tom asi úplně nezáleží. Poté, co jsem většinu informací ze začátku pochopila, jsem se od knihy nemohla odtrhnout a hltala jsem každé slovo. K ději. Nápad je to velmi originální a nemám mu co vytknout.
Pár postav jsem si oblíbila, nejvíce asi Strážce. U Paige mi občas připadalo, že si zbytečně hází klacky pod nohy, byla tvrdohlavá až příliš. Asi chtěli trochu natáhnout děj. Trochu mi o postav scházel podrobnější popis jejich vzhledu. Jasně, máme fantazii a já ji používám, ale třeba právě u Strážce jsem si dlouho myslela, že je to skoro až monstrum. Ne, že je téměř stejný jako lidé. A Paige si taky nějak nedokážu vymyslet. Nebýt toho, kniha je naprosto úžasná a samozřejmě nemůžu zapomenout vynést OBÁLKU!!! Ta mě zaujala hned na první pohled a tak to má být.

25.07.2014 5 z 5


Ve stínu černých ptáků Ve stínu černých ptáků Cat Winters

Příběh mi naprosto vyrazil dech. První světová válka se španělskou chřipkou je smrtící kombinace. Podaří se to hlavní hrdince překonat? Zvláště, když se začínají objevovat duchové a není si jistá, čemu ještě vůbec může věřit. Kniha je neskutečně čtivá, hltala jsem každou stranu. Navíc po grafické stránce je naprosto dokonalá. Úžasná obálka, krásné fotografie uvnitř spolu s vynikajícím obsahem tvoří perfektní knihu.

24.07.2014 5 z 5