Marisa Marisa komentáře u knih

☰ menu

Léto lásky Léto lásky Helen Paris

Tohle bylo takové milé počtení, ale bohužel je to ta kniha, která vám v paměti nezůstane moc dlouho. Postavy, ač byly dospělé, se chovaly jako puberťáci, dále mi tam neseděl dost jako pěst na oko nastrčený záporák, jenom aby tam prostě nějaký byl. Městečko, které autorka popsala a prostředí veteriny se mi moc líbilo, ale celkový dojem to nezachránilo :/.

23.08.2023 3 z 5


Recept na lásku Recept na lásku Jarrett Melendez

Tohle bylo hrozně roztomilé a příjemné počtení, ale mám takový pocit, že za pár týdnů si na knihu ani nevzpomenu. Nehledě na pár nelogických věcí se mi ale příběh líbil. Obzvlášť to hledání sebe sama čerstvě po škole.

14.08.2023 3 z 5


Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

Já na jednu stranu knihy od Klevisové miluju. Právě kvůli tomu luxusnímu popisu venkova, vztahů mezi sousedy a jejich charakteristikami. Tahle kniha mě ale dost zamrzela v tom, že příběh začal detektivku připomínat až tak 50 stran před koncem. A ten konec bych očekávala trošku víc rozvedený. Takhle to na mě působilo jako příběh mnoha lidí z jedné vesničky.

14.08.2023 3 z 5


Hradní intrikáři Hradní intrikáři Lena Valenová

Místy mi kniha připadala lehce zdlouhavá, ale i tak příběh sympaticky navázal na napínavý konec prvního dílu. Zvraty, ke kterým zde došlo, jsem vůbec nečekala a díky tomu se těším na další pokračování.

06.08.2023 3 z 5


Pád do tmy Pád do tmy Wendy Dranfield

Skvělý, skvělý, skvělý. Napínavý příběh, sympatické postavy a nečekané rozuzlení. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout a byla jsem moc ráda, že jsem si ji vybrala zrovna jako letní čtení. Mám ráda jak čisté detektivky, tak psychothrillery, ale nevadí mi, pokud se oba žánry smíchají dohromady jako tady. Autorka si s tím skvěle poradila a výsledkem je kniha, která má nakročeno ke slibnému pokračování.

06.08.2023 5 z 5


Ti, co vidí Ti, co vidí J.R. Erickson

Miluju knihy od Darcy Coates a tak jsem myslela, že v J. R. Erickson najdu poměrně dobrou alternativu. A nepletla jsem se. Kniha se četla v podstatě sama a příběh mě velmi zajímal. Mrzelo mě ale, že prostředí sanatoria zde bylo vykresleno jen okrajově, od toho jsem očekávala více.

06.08.2023 4 z 5


Vězeňkyně Vězeňkyně B. A. Paris (p)

Moje první kniha od B. A. Paris. Myslím si, že jsem udělala dobře, když jsem sáhla nejdříve po ní a Za zavřenými dveřmi s V pasti lží si nechala na později. I když jsem byla zpočátku zaražená tak nízkým hodnocením, do knihy jsem se pustila bez předsudků a nelituji. Kapitoly utíkaly jedna za druhou a příběh mě postupně nahlodal a pak už ani nepustil. Těším se na další knihy autorky.

06.08.2023 4 z 5


Zářivá noc hvězd a ledu Zářivá noc hvězd a ledu Rebecca Connolly

Tohle byla kniha, jejíž pohled na celou tragédii mi chyběl. Tolik věcí, o kterých jsem neměla tušení. Místy mi bylo úzko, místy jsem neměla daleko k slzám. Naprosto mistrně napsané dílo, které nesmí uniknout vaší pozornosti.

06.08.2023 5 z 5


Skutečné zločiny po Česku Skutečné zločiny po Česku Miloš Vaněček

Na téhle knize je opravdu originální to časové spektrum. Když jsem četla ty nejstarší případy, měla jsem pocit, jako kdybych sledovala takové ty staré detektivky. To mě opravdu zaujalo a nepustilo. Postupně ale kniha ztrácela dech. Například během kapitoly o útěku v bedně jsem se zasekla na delší dobu. Na můj vkus to bylo popisováno až moc zdlouhavě. Oceňuji ale pestrost vybraných případů a přílohu. Styl autorů mi sedl, ale dovedu si představit několik stran osekat.

13.02.2023


Opravdové zločiny 2 Opravdové zločiny 2 Lucie Bechynková

Já jsem byla naprosto spokojená. Díky prvnímu dílu jsem věděla, jakou formu bude kniha mít a tak jsem už věděla, co mě čeká.
Přišlo mi, že příběhů tu bylo nějak víc, což mě potěšilo. Opět mi chybělo více fotek, ale to se zase kompenzovalo tím mixem paranormálních příběhů, které s těmi krimi souvisely. Závěrečné rozhovory byly opět povedené.

05.10.2022


Dlouhej špacír Dlouhej špacír Zuzana Švoncová

Kniha se mi moc líbila. Autorka vše popisovala s takovou nenuceností, až jsem měla pocit, že to mám celé před sebou. Velice mi sedl i humor, takže jsem se u čtení častokrát i smála, ale to nejlepší, to bylo to, co jsem si z knihy odnesla. Nebylo to jen o cestování, ale hlavně o hledání sama sebe a o tom, co je vlastně v životě důležité.

08.11.2020 5 z 5


Nártoun Olin vypráví Nártoun Olin vypráví Patrik Klán

Krásná knížka, která potěší dítě i dospělého :)

16.02.2020 5 z 5


Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Naprostá nádhera a dokonalost. Nemohla jsem se odtrhnout a chtěla jsem, aby příběh nikdy neskončil.

10.02.2020 5 z 5


Světla na obloze Světla na obloze Lisa Lueddecke

Skvělá kniha. Napínavá, drsná, epická, emotivní. Těším se na další díly!

09.03.2019 5 z 5


Do vody Do vody Paula Hawkins

Ze začátku na mě příliš mnoho postav, ale příběh byl velice napínavý a i ke konci stále překvapoval

24.06.2018 4 z 5


Den co den Den co den David Levithan

Kniha mě překvapila a dojala

24.06.2018 5 z 5


Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Napínavé až do konce

13.08.2017 5 z 5


Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Byla jsem napjatá až do konce

26.07.2017 5 z 5


Ze zápisníku námořníka Ze zápisníku námořníka Kateřina Doležalová

Čte se rychle a pobaví. Jen tak na relax doporučuji :)

20.07.2017 4 z 5


Fatima: Neberte mi moje dítě Fatima: Neberte mi moje dítě Fatima Mirembe

Velice poučná. Fatimy mi bylo opravdu líto.

15.03.2017 5 z 5