LusSyNDA LusSyNDA komentáře u knih

☰ menu

Kniha dvou cest Kniha dvou cest Jodi Picoult

(SPOILER) Nádherná kniha. Neskutečně poutavý příběh, který vede k zamyšlení. Láska - ztráta - smrt - Egypt - Boston. Je možné, že někde v jiném vesmíru můžeme žít jiný život? Ten otevřený konec mě trošku naštval, ale kdyz o tom přemýšlím může se stát cokoli a o to přesně v celé knize šlo :-)

05.04.2024 5 z 5


Tajemství Tajemství Radka Třeštíková

Kniha mě fakt bavila a chtěla jsem číst dál a dál a prolamovat další a další tajemství. Chybělo mi asi 10 stran do konce a říkám si "však to se nemůže stihnout všechno vyřešit" a taky že ne. Mrzí mě, že se to vlastně ukončilo hrozně rychle, mám plno nezodpovězených otázek. Kapitoly se záchranáři mi přišly navíc - nijak to za mě nesouviselo se zbytkem knihy. Čtení to bylo fakt chytlavé, ale ten otevřený a nedoreseny konec mě docela naštval. A taky chci upozornit na obal knihy, který je po prvním přečtení dost poničený (otevíráním knihy v záhybech)

03.01.2024 4 z 5


Kosti v srdci Kosti v srdci Colleen Hoover

Collen jako vždy nezklamala. Četlo se moc hezky. Není to "top" kniha od autorky, ale i přesto se mi děj líbil

29.11.2023 4 z 5


Vyděšená k smrti Vyděšená k smrti Rachel Amphlett

Průměrně napsané krimi, za mě moc postav vyšetřovatelů, ztracela jsem se v orientaci kdo je kde

03.09.2023 3 z 5


Nejsem živá Nejsem živá Anne Frasier (p)

Pecka! Kniha mě dostala svojí nádhernou obálkou a poté i skvělým a napínavým dějem. Úplně mě mrzí, že jsem nečetla první díl ze série o Jude. Opravdu zajímavá zápletka a konec byl také napsaný, člověk by ihned začal číst další díl série kdyby ho měl k dispozici.

27.07.2023 5 z 5


Prázdniny v Evropě Prázdniny v Evropě Ladislav Zibura

Za mě nejlepší knížka od Ladi! (Přečetla jsem i ČR). Evropa se mi libila především proto, že mě Láďa nechal nakouknout pod pokličku charakteru lidí v jednotlivých zemích. Opravdu zajímavé vnímat jednotlivé rozdíly. A pak se Láďa vrátí domů a tam je to furt stejný :-)

25.04.2023 5 z 5


Stůj při mně Stůj při mně Daniela Sacerdoti

Nádherná kniha. Úplně mě pohltila. Často jsem měla husí kůži, ja mám tohle prostě ráda - kniha psaná i z pohledu mrtvé Elizabeth. Fakt jsem si čtení užila a doporučuji všem :-)

21.04.2023 5 z 5


Všechno, co jsme měli Všechno, co jsme měli Jennifer Bright (p)

V prvé řadě - boží obálka! Příběh o Kate a Aidanovi se mi moc líbil. Strašně se mi libilo vylíčení jak vypadá Cosy corner - hned bych si tam zašla na muffin a k tomu si vybrat nějakou knihu moc fajn odpočinková kniha

05.03.2023 4 z 5


Madona z hor Madona z hor Elise Valmorbida

Tak tohle se mi vůbec ale vůbec nelíbilo. Zajímal mě příběh o životě během valky v Itálii ale nic zajímavého jsem se vlastně nedozvěděla. Vesměs šlo o to, mít před každým za každou cenu dobrou reputaci. Kniha promítla snad 30 let života Marii, takže děj plynul hrozně rychle. Nutila jsem se k dočtení, jen abych neměla letos nedotčenou knihu.

29.12.2022 1 z 5


Matčin hrob Matčin hrob Lisa Regan

Četlo se pěkně. Děj mi však přišel strašně bezproblémový. Žádná zapeklitá zápletka se nekonala. A nejvíc co mi vrtslo hlavou je to, že si nemyslím, že holka jako Josie má reálnou šanci získat pozici na tak vysoké úrovni ke všemu tak mladá. To mi trochu kazilo celé pozadí knihy. Ale příběh byl pěkný.

04.12.2022 4 z 5


Světlo v temnotách Světlo v temnotách Sharon Cameron

(SPOILER) Naprosto nádherně napsaná kniha. Příběh mě úplně dostal. Neskutečná odvaha Stefi a také štěstí díky kterému dokázala zachránit 13 "svých" židů. Skvěle se četlo a jsem moc ráda, že jsem si mohla přečíst příběh o Stefanii Podgórské. Budu si ho navždy pamatovat.

04.11.2022 5 z 5


Prázdniny v Česku Prázdniny v Česku Ladislav Zibura

Pohodové čtení. Trochu jsem sama sebe obrala o překvapení z děje, protože sleduji Láďu na sociálních sítích a hodně úryvků z knihy si pamatuji z jeho příspěvků na FB.

16.10.2022 3 z 5


Hraj mrtvého Hraj mrtvého Julia Heaberlin

Mně se knihy od spisovatelky líbí - v pořadí již 3. kniha kterou jsem přečetla. Poita knihy - přijde mi dopis, že moje matka je úplně někdo jiný než jsem si celý život myslela - mě naprosto uchvátila a toužila jsem zjistit jaká je pravda. Jediné co mi sem tam vadilo, byly divně navazující kapitoly. Člověk když přestal číst a druhý den začal novou kapitolu, vůbec ho to nenakoplo o čem předchozí stránky byly. Ale dávám plus za velmi propracované rozuzlení celé knihy až úplně v poslední kapitole. Složitá zapletka asi z 5ti (?) různých dějových linek pro mě byla velmi zajímavá.

15.08.2022 4 z 5


Molly Molly Agnieszka Lingas-Łoniewska

Mně to teda moc nenadchlo. Viktor byl úplný světec, pochybuji že takový nervy s holkou by nějaký kluk měl :-D ano, chápu, je to jen kniha, ale stejně mi to přišlo moc to Viktora chování. Ale četlo se to dobře. Molly mi však hodně lezla krkem.

04.08.2022 3 z 5


Jeden z nás lže Jeden z nás lže Karen M. McManus

Hodně dobrá kniha. Napínavé od začátku do konce. Už se těším až si to celé zopakuji na Netflixu.

17.07.2022 5 z 5


9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Colleen vždy vymyslí nějaký nový neotřelý způsob jak rozdělit knihu na jednotlivé kapitoly. Tentokrát šlo o 9.listopad - poprvé, podruhé,...a naposledy. A to se mi moc líbilo. Střídal se pohled Bena a Fallon. Jejich příběh mě opravdu chytl za srdce. Kniha se mi moc líbila.

12.06.2022 5 z 5


Štěstí mi uniká mezi prsty Štěstí mi uniká mezi prsty Agnès Martin-Lugand

Mně se to nelíbilo. Ani jedna postava nebyla sympatická. Byl to absolutně nesmyslný příběh... Četlo se to "samo" takže naštěstí byl rychle konec. Poslední kapitola byl už takový nesmysl, že si vlastně po přečtení říkám, podle čeho se kniha jmenuje "Štěstí mi uniká mezi prsty"?? Název se absolutně k příběhu nehodí. Nedoporučuji ke čtení

07.06.2022 1 z 5


To nejlepší v nás To nejlepší v nás Colleen Hoover

Kapitoly rozdělené na Tehdy a Teď. Tehdy jsou úplně nádherné kapitoly, plné začínající lásky a romantiky. Kapitoly teď jsou o situaci po 7 letech manželství. Probírané téma - endometrioza mi není nijak blízké, ale bylo přínosné si o něm přečíst. Krásná kniha jako všechno co Colleen kdy napsala.

07.06.2022 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Nádherná kniha. Přesně jak každý říkal.

24.05.2022 5 z 5


Gladiátoři z táborů smrti Gladiátoři z táborů smrti Andrzej Fedorowicz

Náhodou tato kniha byla super! Dívím se, že nedostala více pozornosti od čtenářů. Box není nijak můj oblíbený sport, ale bylo ohromně zajímavé, dočíst se o dalším úhlu pohledu na téma 2SV. Líbilo se mi i provedení knihy, každý boxer měl svoji kapitolu, která byla asi tak dostatečné dlouhá. Dokonce se někteří boxeři i prolnuli do kapitol jiných boxerů. Moc pěkná kniha, doporučuji

10.05.2022 5 z 5