Len04 Len04 komentáře u knih

☰ menu

Ztracená manželka Ztracená manželka Alyson Richman

Velmi smutne, ale presto jsem nemohla prestat cist, jedna z mala knizek, kterou jsem precetla na jeden zatah. Popisy Terezina (a Osvetimi) straslive, popis stavu duse cloveka, ktery zanechal zivotniho partnera v nebezpeci, srdcervouci. Jak se pribehum z druhe svetove valky spise vyhybam, tak nepochybuji, ze tuto knizku si prectu alespon jeste jednou.

24.10.2017 5 z 5


Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Tak tohle byla opravdu skvela detektivka, precetla jsem ji hrozne rychle na to, jak byla dlouha. Uzila jsem si to a tesim se na dalsi knihy ze serie.

22.10.2017 5 z 5


Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

I tato autorcina kniha se mi velmi libila. Napinave, pachatele jsem neodhadla a motiv uz vubec ne. Bavi me, jak autorka popisuje postavy, i kdyz sympatie ke komukoliv z protagonistu je slozite ziskat, vsichni jsou takovi sedi, trochu protivni, nebo vyslovene nesnesitelni, zkratka jako ze zivota :-) Rozhodne si prectu i dalsi dily.

05.09.2017 4 z 5


Brněnské nevěstky Brněnské nevěstky Naďa Horáková

Tuto knizku jsem si opravdu az necekane uzila. Pribeh me uplne pohltil, nekolik postav mi bylo natolik sympatickych, ze jsem se s nimi nechtela rozloucit. K Brnu zadny vztah nemam, presto byl popis prostredi pro mne velmi zajimavy a urcite budu v serii pokracovat.

02.07.2017 5 z 5


Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Pres pocatecni dojem, ze ctu lepsi verzi 50 odstinu sedi, se mi nakonec kniha velmi libila, vzbudila ve mne emoce a od tretiny jsem ji nemohla odlozit, cetla jsem pak na jeden zatah az do konce.
MOje prvni kniha od autorky a urcite si prectu dalsi.

01.07.2017 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Hana je velmi smutna knizka, ktera v podstate (alespon z meho pohledu) nenabizi ani zadnou nadeji v lepsi zitrky. Presto je to uzasne dilo, ktere ma zajisteno misto v me knihovne a urcite bude casem dost ohmatane. Knizku jsem precetla dvakrat a uz mam oblibene pasaze, ktere si sem tam nalistuju. Jestli bude pani spisovatelka takhle zvysovat latku s kazdym dilem, tak ji ceka zarna mezinarodni budoucnost.

26.06.2017 5 z 5


Žila jsem již před staletími Žila jsem již před staletími Barbara Erskine

Pridam se k vetsine, pasaze z minulosti byly velmi dobre. Pasaze ze soucastnosti (nebo tedy z osmdesatych let minuleho stoleti) byly od zacatku slabsi, od takove tretiny knizky uz vyslovene tragedie. Bratri byli psychopati a Jo takova zvlastni loutka. Proste bych tyto pasaze (a zdalo se mi, ze je jich vetsina) oznacila za odpad. Historicka cast se mi zdala dojemna, napinava, dobre napsana.

25.06.2017 3 z 5


Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Druhy dil se mi libil o dost vice nez prvni. Pribeh opravdu smutny a sokujici, vlastne mi Kimmie bylo hlavne lito, ovsem o zbytku gangu to neplati. Moc je zkratka opojna vec. Carl mi byl mnohem sympatictejsi nez v prvnim dilu a kdo by nemiloval Assada! :-) Zkratka, tesim se na treti pokracovani.

19.06.2017 5 z 5


Sucho Sucho Jane Harper

Tahle detektivka me bavila hodne. Mozna to ma co do cineni s mym vztahem k australskemu vnitrozemi, romany z tohoto prostredi vyhledavam casto a toto byla ma prvni detektivka zasazena do neuprosne australske divociny, kterou jsem cetla. Vraha(y) jsem tusila asi od poloviny knihy, vlastne nevim proc, ale prisel mi podezrely :-) Kazdopadne to nijak neovlivnilo poteseni z cetby.

04.06.2017 4 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Nevim, jestli se mi to libilo :-) Asi je to na mne prilis surove, i kdyz byly pasaze, od kterych jsem se nemohla odtrhnout. Druhy dil si kazdopadne prectu a uvidim, jestli se dvojice kepler zaradi mezi me oblibene severske autory. Potencial ma, ale mozna je na mne prilis kruty.

01.06.2017 3 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Detektivek prectu hodne a tohle byl pro mne osobne dost podprumer. Docetla jsem, ale nekolikrat jsem na par tydnu prerusila. Navic je tam dost nepresnosti, az moc jasny politicky nazor autora a hlavni postava mi neni sympaticka. Zkratka nic, co bych chtela cist znovu, nebo u ceho bych se tesila na pokracovani. No a na zaver, cena ceskeho ebooku mi vyrazila dech, za to to opravdu nestoji. Cena anglickeho vydani je primerena (99 penci).

29.05.2017 2 z 5


Selský baroko Selský baroko Jiří Hájíček

Bavilo me to. Rodny kraj salajici horkem je pro mne jako pohlazeni na dusi po mnoha letech v cizine. Atmosfera naprosto dokonale vykreslena. Minulost rodu a padesata leta popsana velmi podobne, jak jsem to osobne slysela od mych rodinnych prislusniku. Hovorova rec mi nevadila, takhle se zkratka u nas mluvi, bylo by divne to napsat jinak.
Rybi krev se mi libila o malinko vic, asi hlavne tematem, bylo mi to blizsi. Kazdopadne Selsky baroko rozhodne doporucuji a sama uz se tesim na Destovou hul.

29.05.2017 4 z 5


S hlavou v oblacích (pejru) S hlavou v oblacích (pejru) Kateřina Petrusová

Zacatek me moc nebavil, ale tak od druhe tretiny jsem si knizku docela uzila, i kdyz obcas tech uteku a zamlcovani bylo moc na to, aby to bylo jeste legracni. Kazdopadne prijemna oddychovka, u ktere se opravdu da vypnout.

22.05.2017 3 z 5


V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Skoro nemam slov. Docitala jsem v noci, protoze jsem proste nemohla prestat. Krasny styl + silny pribe nabity emocemi je to, co dela skvelou knihu. Kdyz se diky knize navic dovim neco noveho, je to uplny ideal. Je skvele, ze existuji spisovatele jako pani Sepetys, kteri nam takove zapomenute, nebo spis malo zname udalosti priblizuji, navic tak krasnym zpusobem. Jen me desi, jak se historie porad opakuje a jak je lidstvo nepoucitelne.
Opravdu doporucuji.

09.05.2017 5 z 5


Amerikána Amerikána Chimamanda Ngozi Adichie

Asi bych nemela porovnavat, ale Pul zluteho slunce je proste o tu jednu hvezdu lepsi. Amerikana je prijemna oddychova knizka, ktera da nahlednout jak do zivota Nigerijcu v Nigerii, tak do jejich zivota imigrantu v US a v UK. Celou knihou se jako nitka tahne vztah hlavnich protagonistu, konec se mi zdal trochu uspechany, neprozity, mene prociteny nez bych cekala z predchazejicich kapitol. Ale to muze byt opravdu jen osobni dojem.

08.05.2017 4 z 5


V zákulisí muzea V zákulisí muzea Kate Atkinson

Podle meho mineni zatim nejlepsi dilo me oblibene autorky. Miluji jeji detektivky, ale tohle dilo je jeste o kousek vys. Od zacatku bylo pri cteni citit to temne tajemstvi, to opravdove zakulisi vseho, co se v knize odehrava. Jako u vsech knizek od Atkinson mi chvilku trvalo se zacist, ale u tehle ta chvilka byla opravdu jen chvilka. Rozhodne doporucuji.

06.05.2017 5 z 5


Půl žlutého slunce Půl žlutého slunce Chimamanda Ngozi Adichie

Podle meho mineni je tohle zatim nejlepsi autorcina kniha. Ano, je o valce, nasili, prachu a spine, ale take a hlavne o lidech, kteri v tomto zili. Biafra je pojem, misto, ktere vetsina lidi v te dobe znala ze zprav podle lidske tragedie, ktera se tam odehrala, hladomoru, boje o moc. Tato kniha dava ctenari nahlednout trochu za oponu toho, co se stalo, neukazuje jen ty nasledky, ale i duvody. Skvele napsane, rozhodne kniha, kterou prectu vicekrat nez jen jednou.

06.05.2017 5 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Ma prvni kniha od Aleny Mornstajnove a musim rict, ze odted budu vzdy netrpelive vyhlizet jeji novinky. Skutecne prijemne vypraveni, moc hezky styl, paradne vykresleny pribeh obycejnych lidi a jejich nekdy neobycejnych osudu. Od knizky jsem se nemohla odtrhnout. Zaslouzenych pet hvez a jen tak dal.

06.05.2017 5 z 5


Kruh Kruh Bernard Minier

Tato kniha me moc bavila. Libila se mi vic, nez Mraz hlavne v tom, ze se nesoustredi jen na vysetrovani, ale dozvime se vic i o hlavnich hrdinech a pritom to rozhodne neni rozvlekla kniha. Tesim se na pokracovani, ze Servaze a spolupracovniku se stavaji moji oblibenci:-)

06.05.2017 4 z 5


Život za životem Život za životem Kate Atkinson

Skvela knizka od skvele autorky. Opakovane zrozeni, ruzny prubeh zivota, ruzny konec zivota, knizka paralernich svetu. Bavilo me to moc, nicmene zacteni se mi chvili trvalo. Jen cast v Nemecku me nebavila a pri dalsim cteni bych ji preskocila. Zbytek naprosto famozni, pet hvezd nestaci.

06.05.2017 5 z 5