kuntova.k kuntova.k komentáře u knih

☰ menu

Měsíční oheň Měsíční oheň Christian Sußner

Zatím je to první gamebook, který jsem měla možnost hrát mimo Lone Wolfa. Když se mi tento gamebook dostal pod ruce, nemohla jsem se dočkat, až se do něj pustím. Nádherná obálka mě uchvátila svým mýtickým a temným vzhledem, což mám na knížkách moc ráda. A nemýlila jsem se, že to tak opravdu bude i v příběhu.

Co mi nesedělo oproti LW, byly pravidla, které byly vysvětleny postupně. Ráda vím všechno již dopředu.
Způsob boje oproti LW byl založen více na náhodě a bylo těžší nepřítele porazit. Co bylo oproti LW skvělé, bylo zaznamenání do mapy. Krásně jsem se mohla v knize orientovat a snadněji se psaly poznámky.

Oceňuji rozdělení na 3 dílčí knihy, které mi sloužily jako tzv. save pointy. Nejvíce se mi líbila 2 kniha, která se odehrává na jihu a měla jsem možnost setkat se s různými postavami (od šotků, přes leopardí ženu, až po starého moudrého kmeta). Navíc nám autoři knihy nabídli možnost dalších questů, které pocit ze hry ještě více zpestřily. Tyto úkoly mi pak chyběly ve 3 knize, kde byl pouze jeden (na který jsem narazila). Třetí kniha mi přišla poněkud kratší a mapa, kterou si zakresluji byla o mnoho omezenější.

Velká škoda je finále knihy, kdy se vracíte do první knihy. Přišlo mi hrozně rychlé a uspěchané. Až mi chyběl pocit, že by se příběh skutečně dokončil. Bum, a najednou listujete na epilog knihy. Po přečtení epilogu doufám, že nás autoři poctí i pokračováním.

08.04.2023 5 z 5


Útok ze tmy Útok ze tmy Joe Dever

Můj první gamebook a musím říct, že mě to neskutečně chytlo. Netušila jsem, že mě bude bavit takovýto druh literatury a už vůbec ne ve formě hry. Ještě než jsem dohrála jsem si v knihovně musela půjčit hned druhý díl, abych náhodou neměla pauzu a o něco nepřišla.

Sice mi to dlouho trvalo, ale pravda je, že mi asi tak po 4 úmrtí šlo hlavně o to, objevit ideálně všechny možné cesty, abych si pak vybrala tu nejlepší. Dohrání mi nakonec trvalo asi 3 celé dny.

Řekla bych, že gamebooky se nyní stávají mojí novou vášní.

24.03.2023 5 z 5


Chvíle před koncem Chvíle před koncem Lauren Oliver

(SPOILER) Musím souhlasit s aquaver, že na začátku knihy mi všechny postavy přišly otřesné. Jejich chování a povyšování se nad ostatní, kamarádské i "milostné" vztahy a taky pocit, že popularita je vše, co je identifikuje. Povrchní děti zbohatlíků, co si neváží ničeho a nikoho.
Postupem času si však hlavní hrdinka uvědomí skutečných hodnot (i když jí to doopravdy moc nevěřím). Pochybuju však, že to samé se týká i jejích kamarádek. Ty v podstatě nemohly zaznamenat žádný vývoj, jelikož pro ně se nic nemění.
Konec knihy pro mě byl však nečekaný a musím říct, že jsem byla zklamaná.
Jediným uspokojením pro mě zatím zůstává existence filmu podle této předlohy, o kterém jsem se dočetla v jiných komentářích.

24.06.2022 3 z 5


Cesta Cesta Cormac McCarthy

Kniha ve mne zanechala spoustu dojmů. Strach, naději, odpor nebo štěstí. Nevím, ke kterému se přiklonit více. Tuto knihu by si měl přečíst každý. Neb si myslím, že přijde chvíle, kdy budeme bojovat o holý život a i my budeme hledat cestu ven.

28.11.2017 4 z 5


Probuzení Simona Spiera Probuzení Simona Spiera Becky Albertalli

Abych cítila smutek a radost zároveň? To co se mnou provedl Simon, už nikdo jiný nezvládne. Simon rozkrájel mou duši na milion kousků a teď je jen na mě, abych je sama posbírala.

15.11.2017 5 z 5


Zkouška Zkouška Joelle Charbonneau

Napínavá kniha, podobná Hunger Games. Postavy byly sympatické. Cia statečná hrdinka, silná osobnost a především chytrá hráčka a Tomas milý, bystrý krasavec. Willova zvrácenost se mi moc líbila a zpestřila tak celý děj. Doufám, že obraz světa popisovaného v knize, zůstane i nadále pouze fantasy, neboť bych nechtěla, aby se tento svět stal skutečným v budoucnu na naší Zemi.

01.11.2017 5 z 5


Zmizelé dívky Zmizelé dívky Lauren Oliver

Zpočátku pěkný příběh, který byl něčím zajímavý. Souhlasím s PeLin, že Dary osud měl být jiný. Čekala jsem ze začátku, že to bude thriller, ale po závěrečném rozluštění jsem byla nepříjemně překvapena. Knížek s tímto závěrem jsem četla spousty, a proto by tuto knihu jiný konec udělal o něco zajímavější.

14.10.2017 3 z 5


Jedenáct minut Jedenáct minut Paulo Coelho

Tak to je snad jediná kniha, která mě bavila na začátku a s příbývajícími stránkami její příběh pomalu uvadal.

08.10.2017 3 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Jedním slovem dokonalé. Od samého začátku je kniha doprovázena tajemstvím, které se nikdo nesmí dovědět a to celé dodává na kvalitě. Autorčina fantazie je dopodrobna vylíčena a její představa budoucnosti není přetažená za vlasy. Vzhledem k tomu, že českou literaturu moc nečtu, je tato kniha naprostý objev roku a rozhodně si ji pořídím do své knihovny, budu doporučovat, kde budu moct a za pár let si ji moc ráda přečtu znovu.

06.10.2017 5 z 5


Poslední začátek Poslední začátek Lauren James

Nádherné pokračování. Jak píší ostatní, spisovatelka vše promyslela do detailu. Drobnosti zapadají a konečně vše dává smysl. Nemůžu srovnat, jestli se mi líbil více první nebo druhý díl. Oba se krásně doplňují. Uvažuji, že si knihy pořídím do své sbírky, abych si je jednou mohla přečíst znovu.

17.09.2017 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Popravdě vůbec nechápu, proč je tato kniha označovaná jako bestseller. Detektivka je podprůměrná. Vraha tušíte od poloviny knihy a postavy jsou nesympatické až hrůza. Hlavní hrdinka mě iritovala od první věty. Dostala jsem jako dárek knihu Do vody, tak jsem zvědavá jestli to bude stejné nebo mě autorka mile překvapí.

12.09.2017 2 z 5


Bohyně Bohyně Josephine Angelini

Poslední díl této série ve mě vyvolal několik emocí. Děj byl předvídatelný, ovšem vůbec mi to nevadilo. Zakončení idylické, krásné a tak tomu bohužel bývá jen v knížkách. Na tuto sérii jen tak nezapomenu a v budoucnu po ní ráda znovu sáhnu.

10.09.2017 5 z 5


Beze snů Beze snů Josephine Angelini

Přečteno za dva večery. Druhý díl se mi líbil o něco více než první. Líbilo se mi jak Helen cestovala do podsvětí, Orion nádherně zpestřil celý děj. Dafne mě pěkně rozčiluje, protože stále neřekla pravdu Helen a kdoví jestli k tomu vůbec dojde. Naštěstí mám po ruce třetí díl a mohu se na něj s chutí vrhnout.

07.09.2017 5 z 5


Okřídlená duše Okřídlená duše Amanda Stevens

Kniha byla zajímavá, ze začáku jsem měla problém se začíst. Po prvním zvrtu kniha nabírá spád a nemohu se odtrhnout. Typů na vraha bylo několik. Nakonec jsem se netrefila ani do jednoho z nich. Těším se na další díly.

03.09.2017 4 z 5


Vánoční zázrak Vánoční zázrak Jay Asher

Pěkná kniha v krásném Vánočním prostředí. I v létě dokáže krásně naladit na Vánoční vlnu. Kniha je sice dost naivní, ale v tomto případě se mi to líbilo.

02.08.2017 4 z 5


Královna Tearlingu Královna Tearlingu Erika Johansen

Po otevření jsem si myslela, že jsem se ocitla někde v půlce knihy. Prokousáním několika kapitol jsem si však dala získané informace dohromady a hle, konečně jsem to všechno pochopila. Kniha mě příjemně naladila na další díl. Kelsea mi byla velice sympatická, nejvíce se mi líbily její vnitřní rozhovory :D Úplně bezhlavě jsem se však zamilovala do Kostěje, doufám, že v dalších dílech se bude objevovat častěji.
V knížce byl nespočet hrubých chyb, že se až divím, že prošla korekturou...

29.07.2017 4 z 5


Život na trampolíně Život na trampolíně Frances Whiting

Spoilery!!
Pěkná oddechová kniha. Lulu byla velice symatická, ale koho jsem si zamilovala byl Duncan a Will. Od prvních slov jsem neměla ráda Annabelle, ovšem na konci, kdy přijela za Lulu, se ukázala jako opravdová kamarádka a tím mě dostala.

02.07.2017 4 z 5


Zeď vzpomínek Zeď vzpomínek Anthony Doerr

Nedočteno, kniha mě nezaujala.

30.06.2017


Proroctví Proroctví Josephine Angelini

Ze začátku jsem se bála er formy, nemám ji ráda. Nakonec jsem si zvykla. Knihu jsem začala hltat zhruba v půlce, kdy se začalo konečně něco dít. Už se třesu na další díl. A jak to dopadne mezi Helen a Lucasem.

20.06.2017 5 z 5


Navždy a věčně Navždy a věčně Jennifer L. Armentrout

Krásná kniha o zajímavém problému hlavní hrdinky. Vyrovnává se s ním statečně a všechno je naprosto věrohodné.

10.06.2017 5 z 5