Klára2216 Klára2216 komentáře u knih

☰ menu

Sen, který se naplnil Sen, který se naplnil Luca Di Fulvio

Skvělý příběh, jako vždy. Škoda, že autor nepíše rychleji :)

28.11.2019 5 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Líbila se mi ze všech nejvíce. Krásné, odpočinkové čtení na dovolenou. Možná zbytečně moc dlouhé, ale jinak dobré.

24.10.2019 4 z 5


Posel Posel Markus Zusak

Oproti Zlodějce knih je to průměrná kniha. Nečetlo se to špatně, nápad dobrý, ale znovu už bych si jí nepřečetla.

01.07.2019 3 z 5


Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Skvělé čtení...Nejsem příznivce beletrie z okupační doby, ale tohle mi nevadilo a velmi příjemně se mi četlo. Opravdu klobouk dolů před touto autorkou.

21.05.2019 5 z 5


Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Knihu jsem si přečetla teď po druhé s odstupem 6 let. Líbilo se mi více než tenkrát, ale můj hlavní cíl je prokousat se do posledního dílu na který se hrozně těším. Rozhodně je to ale kvalitní čtení, jen na můj vkus příliš rozevláté a zbytečně natažené. Hobit mi přišel hrozně krátký a tam to napětí zůstalo po celou dobu knihy oproti Společenstvu.

15.05.2019 3 z 5


Krysař Krysař Viktor Dyk

Můj absolutní knižní favorit. Ke knize jsem se dostala prvně v 16 letech, když jsem byla na činohře. Od té doby je stále Krysař mojí nejoblíbenější románovou postavou.

15.05.2019 5 z 5


Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Vždycky jednou za čas se pustím do Kinga a dávám mu šanci, i když mě žádná z jeho knih prozatím úplně nedostala. Ke řbitovu jsem se dostala přes poutače v metru na nový film. Tak jsem si řekla, že si to nejdříve přečtu než se na to podívám.
Zklamaná jsem určitě nebyla, knížka se mi četla skvěle. Jen musím odebrat jednu hvězdu, že napětí bylo na začátku, pak se nic moc nedělo a až na posledních 30 stránkách byla najednou hrozná smršť všeho.

15.05.2019 4 z 5


Šílené výčitky Šílené výčitky Liane Moriarty

Chtěla jsem vědět co se stalo na grilovačce a proto mě kniha držela a neodložila jsem jí, ale rozhodně má Moriarty hezčí knihy. Už je toho možná přespříliš a hodně splývají dohromady..

24.04.2019 3 z 5


Hobit (alebo Cesta tam a späť) Hobit (alebo Cesta tam a späť) J. R. R. Tolkien

Nejdříve jsem viděla film a teprve potom jsem si knihu přečetla, i když tenhle postup většinou nepreferuji. Ale rozhodně nejsem zklamaná. Přečetla jsem jedním dechem a hned potom hrábla po pánu prstenů, protože mě mrzelo, že je to tak krátké. Postava Bilba je prostě skvělá. Jen oproti filmu byli trpaslíci mnohem méně vykresleni, což mi tak nějak vždy přišlo, že Tolkien skvěle popisuje krajiny a děj ale málo se věnuje charakteristikám postav...Ale zkrátka bezvadné :)

26.03.2019 5 z 5


Tři mušketýři Tři mušketýři Alexandre Dumas, st.

Na tuto knihu jsem musela dozrát a myslím, že jsem si jí přečetla v ten správný čas. Kniha mě velmi bavila a i přes její tloušťku mě přišlo, že nemá příliš hluchá místa. Postavy i prostředí je skvěle vykresleno a tak není třeba mít ani tak velikou představivost, protože tohle prostě vidíte před sebou. Skvělé

26.03.2019 5 z 5


Dracula Dracula Bram Stoker

Čekala jsem mnohem, ale mnohem více. Kniha mě opravdu nebavila.Celé to vlastně bylo o ničem, povaha všech hlavních hrdinů mi vadila a nevím proč všichni byli zlatíčka, drahouškové, chudáčkové a miláčkové. Opravdu jsem se na knihu těšila, protože příběh jako takový znám z různých filmových a divadelních představeních a vždycky se mi moc líbil, ale toto bylo pro mě nezajímavé a utahené.

11.02.2019 1 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Hodně působivé, lepší než první díl. Zase jsem měla problém se začíst, takže jsem se s první třetinou prala celkem dlouho, což mám u této autorky u každé knihy. Ale pak to totálně předčilo moje očekávání. Skvělá fantasy. Určitě jedna z nejlepších co jsem kdy četla.

09.01.2019 5 z 5


Pianista Pianista Władysław Szpilman

Velmi dobré dílo, zvláště když je to autobiografické. Jen jsem možná očekávala, že v tom bude více částí o vztahu autora a zachránce. Ale i tak určitě stojí za přečtení

16.12.2018 4 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Skvělé!

16.12.2018 5 z 5


Němci Němci Jakuba Katalpa (p)

Do knihy se mi zpočátku nechtělo, ale příjemně mě překvapila. Možná jsem to čekala malinko drsnější, vzhledem k tomu, že tento typ literatury čtu často.
Ale přesto hodnotím velmi dobře, hezké střípky poskládané dohromady.

07.11.2018 4 z 5


Zpátky z Afriky Zpátky z Afriky Corinne Hofmann

Líbily se mi asi dvě třetiny knihy, jako příjemné pokračování prvního dílu. Ale konec mě opravdu nudil a dočetla jsem v podstatě z povinnosti. Bojím se dalších knih, myslím že už budou zbytečné.

07.11.2018 3 z 5


Bílá Masajka Bílá Masajka Corinne Hofmann

Moc se mi líbilo. Jen zkrátka toto rozhodnutí paní Hofmannové nedokážu pochopit. Prala až do svého psychického konce. Já už bych na jejím místě balila kufry asi po týdnu. Ale velmi zajímavý pohled na statečnost bílé ženy v buši.

26.10.2018 5 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Skvělá kniha, stejně jako Hana. Ale kdybych mohla, tak hodnotím na 4 a půl, protože okupační doba není zrovna můj šálek kávy. Ale jako celek je to perfektně zpracované.

03.10.2018 5 z 5


Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Jsem velmi příjemně překvapená, jak se Rowlingová zhostila kriminálky. Vraha jsem bohužel neodhalila, ale to se mi nepovedlo nikdy, na to asi nemám ty správné pátrací buňky :) Chvílemi to bylo sice trochu rozvláčné čtení ale celkově působivá kniha. Pokračuji v dalších dílech.

06.09.2018 4 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Jedna z nejhezčích knih o nejhroznější době. Naprosto mě příběh pohltil, tím spíše, že je to opravdu podle skutečnosti.

27.08.2018 5 z 5