Kilt Kilt komentáře u knih

☰ menu

Mé velitelské operace Mé velitelské operace Otto Skorzeny

Zajímavá zpověď tohoto člověka o jeho roli ve druhé světové válce. Hodně mě bavila, ale nechápu jak někdo může napsat, že jedná o nestranný pohled. Vyjma samotného popisu operací, kterých se účasnil, se jedná obhajobu třetí říše. Kdy se značně relativizuje, její nepřátelství se západními státy. Válka byla podle autora, křižácké tažení proti globálnímu bolševismu. Rozhodně stojí za to knihu si přečíst, ale je potřeba přistupovat se zdravou skepsí a nadhledem na informace v ní uvedené.

13.06.2017 4 z 5


První světová válka První světová válka Jaroslav Křížek

Kniha dokáže poskytnou komplexní pohled na události první světové války. Zdaleka nejde jen o výčet jednotlivých událostí, ale snaží se nalézt příčiny proč tento konflikt dosáhl takové ničivosti. Rozhodně doporučuji všem co se o tuto problematiku zajímají.

28.12.2016 5 z 5


Zdroj Zdroj Ayn Rand (p)

Toto je nejlepší kniha, kterou jsem za celý život četl. Jen málo knih dokázalo ovlivnit můj pohled na svět a jednou z nich je právě Zdroj. Tuto knihu budete buď milovat a nebo naopak nechápat, jako pomýlený pohled na svět. Autorka pod základní životní a milostný příběh vložila svou objektivistickou filosofii, se kterou pak čtenáře nenásilnou formou seznamuje. Závěrečnou řeč hlavního hrdiny by si měl povinně nastudovat každý člověk.

10.10.2012 5 z 5