Kikim Kikim komentáře u knih

☰ menu

Dáma a námořník Dáma a námořník Johanna Lindsey

Na přebalu autorka slibuje, že si hlavní hrdinku oblíbíme. A to se tedy rozhodně nestalo. Její chování mě přímo iritovalo a nedokázala jsem se do ní vcítit. Být já námořníkem, tak už Katey letí přes palubu :D . Postava Boyda byla celkem sympatická, jen by si mohl odpustit občas až křečovitě znějící postelové poznámky. Jinak první půlka knihy byla velmi čtivá, v druhé polovině se děj začínal trochu "vléct". A jak již zmínili někteří čtenáři přede mnou, vyznání lásky jako takové jsme se dočkali jen minimálně.

06.02.2021 2 z 5


Slečna Darcyová se nevzdává Slečna Darcyová se nevzdává Elizabeth Aston

Jenom konec mi celkový dojem z knihy trochu pokazil, jinak pěkné čtení, zajímavý příběh :)

18.07.2019 4 z 5


Lunapark Lunapark Stephen King

Jako oddechové čtení dobré, první polovina je takové vzpomínání hlavního hrdiny na lunapark. Detektivních je ale pouze posledních 50 stránek. Na konci se z ničeho nic přijde na vraha, tajuplných znamení (jak slibuje obálka) je pomálu.
Ale děj mi rychle ubíhal, oddechové čtení :)

05.07.2019 3 z 5


Povídky o lásce Povídky o lásce Michal Viewegh

Taková oddychovka, pobavila mě, rozesmutnila, přiměla přemýšlet, tak si představuju knihu povídek :)

22.08.2018 4 z 5


Losing it Losing it Cora Carmack

Nic extra, taková oddechovka. Ani vám často nepřijde, že se to odehrává v řádech několika měsíců, spíše jako by to byly hodiny a dny :)

25.01.2018 3 z 5


Krycí jméno Verity Krycí jméno Verity Elizabeth Wein

Ženy nejsou jen křehké květinky. To je jeden z důvodů, proč tuto knihu miluju. Je krása číst o ženách, které v těžkých dobách dokázaly bojovat. Druhým důvodem je čtivost. Až do konce jsem byla napnutá a čekala, co bude dál. Jelikož jsem trochu nedočkavec, první část knihy mi sem tam drásala nervy, ale vydržela jsem a odměnou mi byl závěr, kde všechno dostalo svůj řád a nedořešené se ucelilo. Doporučuji! :)

13.06.2017 5 z 5


Zrada Zrada Gregg Olsen

Tato kniha byla úplně mimo! Přišlo mi, že děj se kolem Olivie točil jak nejméně mohl a vyřešení její vraždy bylo skoro ,,na vedlejší koleji". Příběh kolem dvojčat byl zajímavý a zcela jasně dominoval nad hlavním tématem, i když vůbec neměl. Ráda bych autorovi vzkázala : Když už něco píšete, dotáhněte to do konce, prosím! Konec byl nicneříkající a odkládala jsem knihu s pocitem ošizení a zklamání.

13.06.2017 2 z 5


Střípky duší Střípky duší Mary Lindsey

Překvapivě mě tahle knížka bavila. Na prvních asi 20 stránkách jsem si říkala, že to bude jen další brak, ale... NEBYL! :D
Děj pěkně odsýpal, i když někdy až moc rychle. Hlavní hrdinka mi sice k srdci vůbec nepřirostla, zato Alden ano. Z celého příběhu je cítit trochu jeho umělost (hlavně umělost postav), ale pod tím skvělým nápadem se to lehce ztratí.
Je to spíš oddechové čtení, žádný hlubší smysl. Přelouskáno za 1 den. :)

17.04.2017 4 z 5


Archiv Archiv Victoria Schwab

Dobrá kniha ale s useknutým konce. Trochu mi tam chybělo i napětí a postavy byly takové ploché. Všechny chyby ale zastínil originální nápad. Úplně jsem knihu hltala. Zvláštní, neotřelá témata to je moje hobby :)

06.11.2016 4 z 5


Anna Elliotová Anna Elliotová Jane Austen

Prostě Jane Austenová! Kniha se mi líbila, i když jsem tedy měl sem tam pocit,že se v knize ztrácím. Někdy jsem si ale musela říkat: ,,Cože?!?" Chápu,že v téhle době bylo vcelku normální se provdat za účelem zisku a postavení,ale prostě jsem z toho měla sem tam nutkání knihou mrštit o zeď (neděste se,neudělala jsem to). Anna je sice hodná,klidná a rozumná,ale je to prostě žena,co si bez pomoci ostatních nedokáže poradit. Radši dá na názor jiných než na svůj a v závěru mi přišla skoro stejná jako ostatní- ovlivněna společenskými postaveními.
Jinak ale dobře napsané,spíš jako oddychové čtení.

11.06.2016 4 z 5


Dánská dívka Dánská dívka David Ebershoff

Shrnout všechny dojmy do jednoho okénka je pro mě nadlidský úkol, a proto stačí napsat jen KRÁSA.

12.03.2016 5 z 5


Rudá královna Rudá královna Victoria Aveyard

Kniha mě,upřímně řečeno,trochu zklamala.Čekala jsem lehkou oddychovku,ale omyl.Napsané je to taky trošku kostrbatě a k hlavní hrdince bych měla taky několik výtek.Jedno obrovské plus se ale přičíst musí:nepředvídatelnost. Ke konci se všechno celé převrátilo a vyjasnilo.Kniha by se dala popsat třema slovy:KRÁLOVSTVÍ,LŽI A INTRIKY

26.02.2016 3 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Upřímně,knihu jsem jen těžko dočítala.Kdybych hodnotila čtivost známkami,tak by autor nebo překladatel asi propadli !!!První polovina mě nudila a v druhé se to docela rozjelo.Dočetla jsem a nebyla jsem nijak extra nedšená.KDE JE TO ,,NĚCO",KTERÉ VYNESLO TUHLE KNIHU AŽ NA 13.MÍSTO ŽEBŘÍČKU??? Knihu jsem odložila na polici.Až ale tepve po měsíci mi došlo,jaké zvláštní,nové poznatky a myšlenky mě napadají.Až později jsem našla to ,,něco".S KAŽDÝM TATO KNIHA ZAMÁVÁ JINAK ,MĚ OTEVŘELA NOVÝ SMYSL VNÍMÁNÍ.Proto sice s odstupem 2měsíců,ale přece,dávám 4*.

03.02.2016 4 z 5


Posel Posel Markus Zusak

Ze začátku mi chvíli trvalo se začíst,ale pak už stránky lítaly,jen to svištělo :D Ed zprvu taky nebyl moc sympatický a kniha psaná ,,jak Edovi huba narostla" byla taky pro mě změna.Od druhého esa se to ale začalo rozjíždět a těžko se mi od knihy odtrhávalo.
Z Eda/kluka se v průběhu stal Ed/muž/posel.....

05.01.2016 4 z 5


První První Kiera Cass

Tahle knížka mě úplně zničila.Dočetla jsem ji včera a pořád se z toho nemůžu vzpamatovat.Knížka mi moje čtenářské srdíčko střídavě lámala a slepovala(naštěstí skončilo slepené :D).Nebudu tady spoilerovat,ale kdo po Elitě ještě váhá jestli,číst,nebo nečíst,tak říkám ČÍST :)

28.12.2015 5 z 5


Kniha ztracených věcí Kniha ztracených věcí John Connolly

Trvalo mi vcelku dlouhou chvíli,než jsem dokázala o téhle knize mluvit.Myslela jsem,že to bude jen nějaká nenáročnější knížka,kdy hlavní hrdina bude třeba jen trpět bludy a bude na něj mluvit třeba i skříň,ale do toho to mělo daleko.Chvílemi jsem tu knížku musela nechat v obýváku a obrátit ji předkem dolů a nechat ji tak do rána-fajn,mějte si mě za sraba,ale ten Hákáč je prostě Hákáč :D
Jinak knížka byla napsaná čtivě a jsou v ní poznat i nějaké výjevy ze současnosti.Škoda jen,že ji nemůžu nikde sehnat.Kdybyste ale někdo měl přebytečnou knihu Kniha ztracených věcí,dejte mi vědět :D
Jinak knihu doporučuju. :)

25.08.2015 5 z 5


Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

Skvělá knížka.Zpočátku jsem se trochu bála,že hlavní hrdinka bude podobná Belle ze Stmívání,ale nebyla.Moc se mi líbily Melaniiny připomínky,Wandina čestnost a síla,Jaredova odhodlanost,vykreslení Ianových očí..... a vůbec celý ten svět,jak Wandin,tak i ten lidský,byl zajímavě popsaný a co je hlavní,že byl i dobře promyšlený.
Viděla jsem i film.Sice se ten konec trochu lišil,ale nevadí.
Kdybych to měla shrnout: 1.Knížku si naprosto,totálně určitě zase přečtu :D
2.Klidně ji doporučím každému,kdo se na ni zeptá.
3.Tahle kniha bude mít u mě v knihovně vždy místo mezi mými srdcovkami

24.07.2015 5 z 5