kethy kethy komentáře u knih

☰ menu

Kouzelné pírko pro Gwendy Kouzelné pírko pro Gwendy Richard T. Chizmar

Jsem vlastně zklamaná. Čekala jsem víc napětí, ale dostala jsem jen krátký příběh bez nějakého Kingovského napětí nebo konce.

07.04.2024 2 z 5


Balada pro Emily Balada pro Emily Jarmila Stráníková

Mrazivé, napínavé. Trochu mi vadilo to přeskakování v čase, ale asi to bylo nutné. Rozhodně však stojí za přečtení, i když u toho vlastně ani moc přemýšlet nemusíte, rozhodně pocítíte jistou dávku strachu.

07.04.2024 5 z 5


Orgie v chomoutu Orgie v chomoutu Carlton Mellick III

Moje první kniha tohoto spisovatele. Od počátku se mi nelíbila celá osnova. Hlavní hrdina mi vůbec nepřirostl k srdci a tak jsem vlastně spíš fandila jeho nové ženě a její rodině. Hlavně, když je čtenáři vysvětleno, odkud že Usagi pochází. Od té chvíle to začalo být velmi zajímavé. Spousty situací a dějů bych klidně v životě pochopila, vzhledem k původu těchto lidí. Bylo to tak absurdní až to opravdu bylo nechutný. Ke konci prodlužovaný zbytečnostmi.

01.01.2024 3 z 5


Kouzelná skříňka pro Gwendy Kouzelná skříňka pro Gwendy Stephen King

Sakra s takovým potenciálem by to měla být bichle o 1 000 stranách. A ne jen ubohoučká tenká knížečka, s velkými mezerami a velkým písmem. Vlastně je to malinká povídka, kde je spousta nevyužitývch situací. Navíc, teď už vím, že existují sdalší dvě povídkové knížky, které jakoby na tuto navazují. Co je to za divný experiment? Potenciál je dobrej, ale to nevyužití je strašný.

19.06.2023 2 z 5


Revoluce Revoluce František Kotleta (p)

Revoluce je stejně dobrá jako příběh první. Já jsem se u ní opět bavila.

09.11.2022 5 z 5


Underground Underground František Kotleta (p)

Klasický příběh od pana spisovatele. Vše, co jsme si u jeho stylu čekali.

02.10.2022 5 z 5


Zloděj osudů Zloděj osudů Jan Urban

Sice mi to trvalo, ale není moc času. Ale k příběhu. Zdá se to povedené a propracované, ale je to teprve počátek. Nic není dořešeno a bude to asi dlouhá cesta k rozuzlení. Velký počet postav a zatím neucelené vyprávění mi trochu vadilo. Ale člověk se musí obrnit a počkat si na pokračování.

21.06.2022 4 z 5


Růženky Růženky Stephen King

Mě tady Růženky celkem nadchly. Je to opět perfektní scénář, parádní myšlenka. Jen není zas tak moc propracovaná. Nejdříve jsem se příběhu bála, ale nakonec jsem se do něj totálně ponořila a .... neusnula.

10.04.2022 4 z 5


Přítel z domova Přítel z domova Veronika Doskočilová

Teda, chtěla jsem si dát lehčí oddychovku a ono to je šíleně smutný. To jsem si naběhla. Ale i tak, je to krásný příběh o životě a o tom, jak by nemusel zkončit.

23.08.2021 4 z 5


Outsider Outsider Stephen King

Také jsem patřila k té části čtenářů, kteří si mysleli, že pan King už nedokáže napsat nic nového. Ale opak je pravdou. Sicu tu každý viděl jisté aspekty z jiných knih, ale tak už to prostě je. Rozhodně je Outsider perfektním čtením a můžou si jej přečíst i ti, kteřéí zatím žádného Kinga nepřečetli. Jo a seriál natočený podle této předlohy také není k zahození.

29.05.2021 5 z 5


Soudný den Soudný den Jan Urban

Solidní a napínavé ukončení série. U všech pěti knih jsem se bavila. Odkazy na filmy, hudbu a jistá dávka humoru nás doprovází po celou dobu. Vyvyana jsem si oblíbila a určitě i několik dalších hlavních hrdinů. I když, tady je celkem zvláštní, rozhodnout, kdo je hlavní hrdina. Je jich tu prostě víc a čtenář si může vybrat, komu je kdo blíž k srdci.

29.05.2021 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Naslouchač má už od počátku špatný koncept nebo, chcete-li osnovu. Pokud chci vytvořit krutý postapo svět a v něm otrokářství, nemůžu z otroka udělat ikonu a mazlíka. To je nesmysl už sám o sobě. Navíc otrokyně/otrok tu stačí jen udělat velký oči a otrokáři jdou do kolen, div že otrokovi nelíbají nohy. Ble!

11.10.2020 odpad!


Faja Faja Petra Stehlíková

Já kráva si koupila hned obě knihy. Věřila jsme zdejší uživatelům, nebo spíše uživatelkám, že to bude opravdu dobré, ale falešná reklama prostě klame tělem. Navíc mě zaujal fakt, že spousta uživatelek se zde registruje jen aby kladně a v plném počtu ohodnotila tyto dvě knihy a pak už nic. To jako vážně? Není to spíše počin paní spisovatelky, která slíbila uživatelům kladně hodnotící její bláboly, třetí díl zdarma? Třetí díl si nekoupím, ale když jsem četla, jak a kam se ubírá tento příběh, dám třetí už jen z principu odpad – protože to už prostě zachránit nejde!

26.09.2020 odpad!


Povznesení Povznesení Stephen King

Mistr hororu pan King opět dokázal to, že i když je svět přehlcen příběhy a spousty povídek, dokáže vymyslet něco absolutně genálního. Řekněte pravdu, koho by napadlo, že ikdyž má vaše tělo 120 kilo, váha si vás moc neváží. A nepomůže ani závaží - pardón, vzpomíinka na Michala Tučného....ta váha si mě neváží.....ale zde je to tak trochu opakem. Tleskám!!!!!

24.07.2020 5 z 5


Dallas 63 Dallas 63 Stephen King

Tahle kniha, tento příběh mě nakopnul, že jsem se podívala i na seriál. Ničeho nelituju. King dokáže své čtenáře vtáhnout do děje a to takovým způsobem, že si ani neuvědomíze, že už je konec. Trocha historie, trocha fikce, pár věrohodných postav a cestování časem. Nádhera. Doporučuju.

19.04.2020 5 z 5


Muž, pes a kouzelník Muž, pes a kouzelník Lars Simon

Jsem z toho tak strašně zklamaná, že se mi ani nechce o tom víc rozepisovat. Jen díky pár maličkostemv obsahu příběhu jsem nedala přímo odpad. Tohle je kniha jen pro pár nadšenců. Mě se to vůbec nelíbilo a to prý je teprve první kniha ze tří. No, nikdy více. A jak vy?

18.02.2020 1 z 5


Stalingrad Stalingrad František Kotleta (p)

Trochu jsem se příběhu bála, protože si čtenář myslí, že mu již spisovatel, prodlužováním příběhu nemá co říci a tudíž se bude opakovat. Ne, tady je to jin ak. Prostě další samostatný příběh v sérii. Je to plné sexu, krve a sem tam i humoru. Rozhodně je to plnohodnotný příběh, který nikoho znalého nezklame.

11.01.2020 4 z 5


Ve stínu Říše Ve stínu Říše * antologie

Ne, nebylo to ono. Jen prostě průměr. Povídky jsou ošemetné a individuální. Proto se snad nikdy nedostane antologie tolika povídek na 100%. Nejde to! Nejlepší "O lidském dobytku" a "Chlad věčnosti". Nejhorší a to jednoznačně, je příběh, který napsal Tomáš Bandžuch "Jitro po zlé noci".

05.11.2019 3 z 5


Hustej nářez - komiks Hustej nářez - komiks František Kotleta (p)

Mohla bych klidně napsat - Ty pičo, já mám halušky!!!!! Zkurvený hulení!!! Ale není to tak jednoduché. Nedala jsem pět hvězd, protože jsem vlastně trochu zklamaná. Vše je nahuštěno do velmi krátkého příběhu. Zrychlené a mnohdy tak nějak nepřehledné. A vlastně nebýt tak krásné kresby Jany Kiliánové, asi bych dala i méně, než ty čtyři. Na České poměry je to však velmi dobré dílo.

29.08.2019 4 z 5


Řetězová reakce Řetězová reakce František Kotleta (p)

Vůbec nevadí, že Mihálik zde není. Mistr Kotleta chtěl taky něco pro holky a já mu to sežrala i s naviákem. Nejlepší příběh z této série. Tleskám mistře a začnu jíst kotlety.

30.07.2019 5 z 5