kendllajf kendllajf komentáře u knih

☰ menu

Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Ze začátku jsem měla velký problém se jmény a pamatovat si každou postavu, pořád jsem si říkala na které straně každá postava stojí a tak, ale postupem knihy jsem si je nějak uložila do hlavy. Od začátku, kdy kniha pro mě nebyla ničím, jsem začala odkrývat velmi tajemný a dobrodružný příběh, který mě zcela ovládl a musím přiznat, že kniha se mi k rukám přilepila. Hlavní postavy se doplňují a hlavní hrdina s tajemstvím, odvahou a dokonalou myslí mi byl průvodcem světem padouchů a gangů. Perfect

26.11.2017 5 z 5


Achilleova píseň Achilleova píseň Madeline Miller

No wow! Tak tohle jsem nečekala, když mi ji kamarádka podávala do rukou, ale tohle je něco. Začátek byl takový docela pomalý rozjezd, ale nemůžu si vůbec stěžovat, protože tato kniha nejde slovy popsat. Jakmile jsem ji dočetla měla jsem takový prázdný pocit, že nevím, co si myslet, ale je úžasná. Nejde ani slovem popsat, jak je autorka geniální. Mohla bych psát do nekonečna, ale nikoho by to nebavilo číst, a tak jen: NÁDHERA!!!!!!!

24.07.2017 5 z 5


Geek Girl Geek Girl Holly Smale

Nemám nějaký důvod souhlasit s oceněním. Nevím. Další holka, co je utlačována ve škole, má pár přátel, rodinu, která ji podporuje. Ze začátku jsem Annabel nesnášela, ale postupem knihy mi začala být sympatická. Její otec vypadal jako puberťák . Tento typ postavy bych spíše dala ženě, ale alespoň nějaké to ozvášnění . Kniha je jinak čtivá, pěkná, dobře vymyšlená s geek, ale na cenu bych ji tedy nedoporučila.

25.06.2017 4 z 5


Cizí slovo láska Cizí slovo láska Erin McCahanová

Opravdu povedená kniha. líbilo se mi myšlení hlavní hrdinky a její nezvyklé otázky, nad kterými jsem sama přemýšlela. Dobře velmi napsaná kniha.

12.06.2017 5 z 5


Navždy Navždy Lada Jánská

Nemám ráda upíry, ale tohle bylo docela úžo. Ze začátku mi připadala Lily jako ohýbatelná hmota v rukou ho. Ne připadala, ona taková byla. postupně ho začala milovat, pak zase ztratila lásku k němu, pak zase našla, pochybovala a všichni víme, jak to dopadlo. příběh byl celkem o ničem, až na to s Vladanem, ale aspoň romantiku to neztratilo.

10.06.2017 3 z 5


Vyvolení Vyvolení Gabriella Poole

Kniha je pěkná čtivá

06.06.2017 4 z 5


Koruna Koruna Kiera Cass

Konečně Eadlyn pochopila a "začala" se chovat. Oproti minulému dílu je toto moc pěkné ba i nádherné zakončení příběhu o lásce, za hradbami v paláci. Můj favorit nezklamal a odešel jako vítěz.

04.06.2017 4 z 5


Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Upřímně vůbec nevím co napsat. kniha je dobrá s vlastním kouzlem, které odhalujeme na každé stránce, ale vůbec mi to nepřipadalo jako nějaký trhák. Jen další holka co získala svou podivnou moc, kterou měla ukrytou v sobě, a další holka, která se lituje a neumí přijmout svůj "osud". má se stát grišou, ale jen sebe lituje a říká, že je jen prostý voják. Líbilo se mi ale, že se nesnažila vzepřít každému slovu a rozkazu, když věděla, že s tím stejnak nic neudělá.

31.05.2017 3 z 5


Oko za oko Oko za oko Jenny Han

Velmi pěkná kniha, která mě ze začátku nijak netáhla k sobě ale děj je docela dobrý.

27.05.2017 5 z 5


Dárce Dárce Lois Lowry

Nádhera. Nad touhle knihou Vás to nutí přemýšlet nad životem a nad světem a uvědomovat si, co jsme a kdo jsme.

30.04.2017 5 z 5


Leonardův stín Leonardův stín Christopher Grey

Samozřejmě vím, že každý máme jiný vkus na knihy, ale nevím, proč se ostatním tak kniha nelíbila. Velmi poutavá a úžasná, líbily zvídavé otázky Giacoma. velmi pěkné čtení.

29.04.2017 5 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Knihu jsem dostala od kamarádky na narozeniny a dva roky(asi) mi ležela v knihovničce. Touha po romantickém příběhu byla tak velká, že jsem s malou nelibostí sáhla po této knížce, když už jsem neměla co číst. Z dosavadních komentářů a zpráv ze světa jsem věděla, že tato kniha neskončí dobře, a to mě štvalo, protože většina příběhů by měla skončit dobře, z důvodu, že opravdové životní příběhy končí už tak špatně, že už nad nimi nechci myslet ani nad knihami, ale musím říct, že je to velmi pěkné počtení. Co všechno jste si schopni splnit, když Vám smrt klepe na dveře.

15.04.2017 4 z 5


Mluv Mluv Laurie Halse Anderson

Nečekala jsem, že tuto knihu přečtu za den. Děj na zadní obálce mi nic moc neříkal, jen popisoval holku, která je samotář a k tomu bez přátel. Říkám: Pustím se do toho. Opravdový příběh ze života, na který jsem musela dlouho myslet. Každé z nás se to může stát:(Ohlasy čtenářů mě dojali a rozesmutnili zároveň. Opravdu nádhera. Nadchlo mně téma stromu.

21.03.2017 4 z 5


Danteho holka Danteho holka Courtney Cole

pěkná pohádka, i když moc nejsem na takové slaďárny . Pěkné klidné čtení.

20.03.2017 4 z 5


Mistr papírových kouzel Mistr papírových kouzel Charlie N. Holmberg

Nečekala jsem, že ji teoreticky přečtu za jeden den. Kniha je nádherná, tajemná plná pěkných kouzel. prostřední část, kdy nahlédla do jeho srdce mi občas připadala nudná, ale s tím by se dalo žít. Emery Thaney byl okouzlující, a přidávám na seznam imaginárních "kluků". Jedním slovem : kouzelná.

20.03.2017


Čarodějův učeň Čarodějův učeň Otfried Preussler

Prvně jsem si myslela, že to bude nuda, ale už od první kapitoly jsem chtěla číst dál. Pěkná pohádka pro všechny.

07.03.2017 5 z 5


Etiketa & špionáž Etiketa & špionáž Gail Carriger (p)

Tuto knihu jsem četla asi už před čtyřmi lety a musím říci, že znovu nezklamala. Úžasný příběh, za zvuků pískání strojů, čajových dýchánků a plných šílených nápadů Sofronie. Taky úžasné nápady na získání nápadníků!( dělám si srandu). Doporučuji!
PS: Začíná taky někdo shánět šperháky.

02.01.2017 4 z 5


P.S. Stále Tě miluju P.S. Stále Tě miluju Jenny Han

Kniha je pěkná, čtivá, prostě normální love story, které 99% holek žerou. Osobně za sebe spíše fandím Johnovi než Peterovi.( Proč bože, proč. Si nemohla vybrat Johna!) Tohle je můj osobní názor. Knihu určitě doporučuji a nejen z důvodu, že všechny o něčem podobném sníme, ale taky z toho, že není dobré si zahrávat s videem. Všichni co četli ví.

01.01.2017 5 z 5


Ostrov zasvěcení Ostrov zasvěcení Ilka Pacovská

Tento příběh je vlastně ten typ příběhu o něčem a zároveň o ničem. Dalo by se říct, normální životní příběh s malinkatými zápletkami. Upřímně, nejsem na takové čtení, ale tahle kniha se mi líbila.

18.10.2016 4 z 5


Královská hraničářka Královská hraničářka John Flanagan

A ještě dodávám, že toho, kdo dělat tu obálku, by měli vyhodit. Její kůň byl strakáč s černobílímy fleky. A ne plavák! A navíc mě taky trošičku štve, že skoro, podotýkám skoro, každá dívka je blondýna nebo špinavý blond. Chápu, že Madiie je dcera blondýny, ale co kdyby by byla po Horácovi s hnědými krátkými vlasy, nebo černé vlasy. To mě štve.

16.08.2016 5 z 5