Katuska88 Katuska88 komentáře u knih

☰ menu

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Mnohokrát čteno zas a znova a vždy se ráda vracím.
Konečně jsem se odhodlala si celou sérii přečíst v originále a užívám si to opět jinak.
Srdcovka navždy...

18.04.2024 5 z 5


Pavučina lstí Pavučina lstí Julie Clark

Jak už někdo zmiňoval níže, kniha je poměrně genderově nevyrovnaná.
Když se ale oprostím od toho, že jsou všichni muži líčení jako naivní hajzlíkové, děj byl krásně zamotaný a celkový dojem z knihy mám velmi pozitivní. Čtení mne bavilo. Bylo to opět trochu něco jiného.

30.03.2024 5 z 5


Záblesk ve tmě Záblesk ve tmě Stacy Willingham

Kniha se mi moc líbila, i když po přečtení několika desítek thrillerů už začínají být děje ohrané a opakující se. To ale není chyba knihy jako spíš moje. Během první třetiny už jsem tušila, co za tím bude. I když několik zvratů, které mohou čtenáři zamotat hlavu, tam bylo také.
Celkově hodnotím kladně, kniha se čte dobře.

21.03.2024 5 z 5


Všichni dobří lidé Všichni dobří lidé Ashley Flowers

Kniha mě příjemně překvapila, ani nevnímám nějaké nelogičnosti, o kterých se zmiňují jiní čtenáři. Ale konec a nejasnosti ohledně Margot mne nutí ubrat hvězdičku. Thrillery s otevřeným koncem ve mne zanechávají pocit neúplnosti a nepohody.

28.02.2024 4 z 5


Mrtvý v kostele Mrtvý v kostele Nadine Matheson

Kniha měla pár slabších míst, kvůli kterým jsem uvažovala hodnotit čtyřmi hvězdičkami. Reálně ji nyní po dočtení vnímám spíše na 4,5*, takže zaokrouhluji na 5.
Série patří mezi mé oblíbené. Těším se na další díl. Policejní tým je mi sympatický. Po prvním díle jsem nadšeně vyhlížela druhý, který mne rozhodně nezklamal.

09.02.2024 5 z 5


Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Příběh, který se luxusně četl. Jsem nadšená. Nevadilo by mi se s některými postavami setkat dále a vědět, kudy se jejich směr dále ubírá. Jsem zvědavá, zda bude mít série mé zaujetí i nadále. Určitě se brzy pustím do dalšího dílu.

20.01.2024 5 z 5


Než zmizela Než zmizela Lisa Gardner

Moje první setkání s autorkou a byla jsem dost překvapená, kolik jí toho v ČR už vyšlo. Na knize mne prvotně zaujalo to, že se chystá její zfilmování.
Po přečtení knihu hodnotím kladně, líbila se mi zápletka a nestandardní vyšetřování vedené úplně jiným způsobem. Byla jsem zvědavá, jak autorka příběh pojme. Já jsem spokojená. Jsem překvapená zatím poměrně nízkým hodnocením. Čekala bych víc. (Aktuálně 77%)

14.01.2024 5 z 5


Pohřbení andělé Pohřbení andělé Patricia Gibney

Za mne dosud nejlepší díl série.
Případ byl opravdu komplikovaný a zajímavý. Bylo tam více postav, než jsem byla dosud u autorky zvyklá, proto byly možná i tentokrát tak "matoucí" indicie k odhalení vraha. Upřímně nevím, proč na mne tato kniha zapůsobila takto silným dojmem, ale musím hodnotit plným počtem.

04.01.2024 5 z 5


Cizí ložnice Cizí ložnice Katarína Gillerová

Knihu jsem četla do výzvy. Předtím jsem autorku neznala. Romantickou četbu pro ženy většinou nečtu. Jedná se o žánr, který mne moc dlouho nebaví, ale jednou za čas se jedná o zajímavou změnu od mého obvyklého čtení. Byla jsem spokojená a jsem vděčná, že se i díky výzvě dostanu k autorům, ke kterým bych se jinak nedostala. Pro mne to bylo vítané rozšíření obzorů, i když se jedná o "pouze" odpočinkovou četbu.

17.12.2023 4 z 5


Jméno ďábla Jméno ďábla Andrew Mayne

Věřím autorovi, že v dalších knihách zase zažijeme velké finále, ale oproti prvnímu dílu jsem trochu zklamaná.
Kniha je určitě specifická a svým způsobem bláznivá, ale asi jsem jako většina ostatních čtenářů čekala, že se aspoň něco málo opět dozvíme ze světa kouzlení a kouzelných efektů, ale bylo toho v knize tentokrát hodně poskrovnu. I tak se jedná o zajímavé dílo oblíbeného autora a Jessica je super, takže nezbývá než čekat...

15.12.2023 4 z 5


Jablka ze stromu nepadají Jablka ze stromu nepadají Liane Moriarty

Já si nemůžu pomoct a prostě autorku miluji. Hrozně mne všechny její knihy baví.
Postavy jsou tak skutečné. Myšlenky, které se občas honí hlavou i mně. Je to osvěžující, člověk si najednou nepřipadá "sám". Super

22.11.2023 5 z 5


Hluboký sníh Hluboký sníh Brian Freeman

Skvělý počin od autora, který si získává čím dál víc místo v mém srdci. Napínavý thriller, od kterého se dá velmi těžko odtrhnout, s malým nádechem mystična, záhad a duchařiny. S napětím jsem čekala rozuzlení příběhu. Skvělé čtení. Hrdinové lidští, uvěřitelní a nedokonalí. Jen mne z nějakého záhadného důvodu iritovala tak často používaná přezdívka Postýlka, ale bude to asi spíš nevhodně zvoleným slovem u překladu. Bylo tam nějak "přepostýlkováno". Ale to je zřejmě jen čistě můj subjektivní závěr.

08.11.2023 5 z 5


Pacientka Pacientka Tim Sullivan (p)

Autorovo knihy se mi líbí...tentokrát ovšem nedávám plný počet. Na mě se děj tentokrát poměrně vleče. Možná je to však mým momentálním rozpoložením a nemohu to dávat za vinu autorovi. Případ je opět zajímavý a nabízí zamyšlení nad závažnými tématy.

31.10.2023 4 z 5


Zlomené duše Zlomené duše Patricia Gibney

Další díl oblíbené série, tentokrát jsem ovšem nadšená trochu míň. Jak jiz bylo řečeno níže, nejsou úplně jasné pohnutky. Ale pohnutky šílence se asi prostě pochopit nedají. Slušný díl.

19.08.2023 4 z 5


Život jedna báseň Život jedna báseň Colleen Hoover

Moje třetí přečtená kniha od autorky a začínám jí pomalu přicházet na chuť. Kniha je plná emocí, nejednou jsem měla v očích slzy.

06.08.2023 5 z 5


Porodní bábou proti své vůli Porodní bábou proti své vůli Patricia Harman

První díl se mi líbil více. Zde bylo na mne málo porodů a hodně dějových chyb. Např. pacientky z prvního dílu měli najednou místo dcery syna apod. Jsem velká detailistka, takže kvůli tomu ubírám hvězdičku.

18.07.2023 4 z 5


Hospodyně Hospodyně Joy Fielding

Děj románu není příliš překvapivý, spíše předvídatelný, ale rozhodně mu to neubírá na kvalitě. Autorka prostě umí psát a do knihy se začtete hned. Je to jistota kvalitního zážitku na pár hodin.

14.07.2023 5 z 5


Déjà vu Déjà vu David Urban

Zajímavá detektivka z českého prostředí, případ sériového vraha, který se v našich podmínkách jeví uvěřitelně.

27.05.2023 4 z 5


Žízeň Žízeň Jo Nesbø

K Harrymu jsem se vrátila po mnoha letech od přečtení Policie, obávala jsem se, že se budu v ději a postavách ztrácet, což se naštěstí nestalo. A hurá na další díl, mám to totiž takhle nejvíc ráda, že nemusím čekat dlouho na pokračování, i proto byla moje pauza od spisovatele vítána.
Horší je, že mám nyní chuť začít číst znovu od prvního dílu a nevím kde na to vezmu čas :)

02.05.2023 5 z 5


Vetřelec Vetřelec Kristýna Trpková

Román je sám o sobě skvělý počin, zajímavý děj, postavy, co se chovají stejně jako naši nejbližší sousedé. Česká detektivka, která může směle konkurovat zahraničním.
Ale bohužel kvůli třetí třetině knihy již nyní nemám moc chuť číst první dva díly...
Aspoň ne v nejbližší době. Má chyba, že jsem nezačala Stvůrou.

25.04.2023 5 z 5