JustWomen JustWomen komentáře u knih

☰ menu

Království z kostí Království z kostí Barry Hutchison

Za mě super, čtivé, bez vedlejších odboček a postav, dostatečně mrazivé a nepřekombinované. A líbil se mi i konec, to jsem nečekala. Doporučuji.

19.04.2024 5 z 5


Krvavé tajemství Krvavé tajemství Rachel Amphlett

Fakt jsem nepochopila celou tu záležitost se slibem čistoty, vlastně to tam vůbec nemuselo být. Ale bylo to napínavé a zapletené a líbilo se mi to. Hlavně jsem zvědavá, jak to dopadne s Kay.

14.04.2024 4 z 5


Holubí krev Holubí krev Dennis Jürgensen

Jdu proti proudu, ale nelíbilo se mi to. Nemám ráda tu německou dobu a postavy taky nic moc, zejména Rudi mi fakt lezl na nervy, jak se snažil být vtipný. Děj se vlekl a byla tam spousta podrobných popisů zcela bezvýznamných věcí, které jsem musela přeskakovat.

12.04.2024 2 z 5


Osamělá noc Osamělá noc Charlotte Link

Autorka mě překvapila, hra se čtenářem se jí v mém případě povedla. Četlo se to dobře, postava vyšetřovatelky Kate byla v pohodě, bylo to napínavé a byly tam i nějaké city a emoce. Za mě dobrý.

08.04.2024 4 z 5


Pověz mi Pověz mi Anne Frasier (p)

Za mě lepší než první díl, zajímavé téma současnosti týkající se sociálních sítí a hezky se tam prolínal i životní příběh Daniela. Tak snad bude i v dalších dílech.

02.04.2024 5 z 5


Letovisko Letovisko Sarah Pearse

Tak toto byla kniha za trest, slátanina, přečetla jsem to jen proto, že jsem ve vlaku nic jiného nemohla dělat. Zápletky, postavy, temná historie - vše nevěrohodné, plytké a ten konec popisující detailně Elinino dopadení pachatele jsem už fakt musela přeskakovat.

27.03.2024 1 z 5


Vůle žít Vůle žít Rachel Amphlett

Jednoduchý styl, čtivé, vyšetřovaný případ mě ale zaujal méně než osobní zápletka s Kay. Těším se na další díl.

24.03.2024 4 z 5


Největší hříšník Největší hříšník Lisa Jackson

Nekonalo se žádné wow, ale četlo se to dobře. Jen mi vadilo neustálé vyjmenovávání stále stejných potencionálních pachatelů a jejich minulosti a spekulace důvodů, proč vraždit. To tam bylo zbytečně asi 10 krát a zabralo to kus knihy.

21.03.2024 4 z 5


Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Čtivé, napínavé, žádné zbytečné vedlejší popisy a postavy. Konec mě překvapil, ale jsem ráda, že to tak dopadlo, protože už jsem měla strach, že ...

16.03.2024 5 z 5


Závod s časem Závod s časem Lisa Regan

Dobré čtení jako vždy, ale trochu polopatické vysvětlování v deníku a sloní můstek se současným vyšetřováním a těsnopisná zkratka, kterou Josie vyluštila, mi přišlo úsměvné, A ten konec... byla jsem to já... tomu nasadil korunu.

10.03.2024 3 z 5


Smrt pod kůží Smrt pod kůží James Patterson

Zpočátku to nevypadalo zle, trocha fantasy mi přišla vhod, ale postupně se to změnilo v neskutečnou slátaninu, kterou bylo fakt těžké dočíst. Nic tak nesmyslného jsem nečekala. Ztráta času, nic víc.
Kniha s podobným námětem - V jejím srdci svět se tříští - se mi přitom líbila moc, ale to mělo hlavu a patu a logiku a emoce a grády.

04.03.2024 odpad!


MemoRandom MemoRandom Anders de la Motte

Tak to byla přehršle konspirací, korupce, zrady, zdrojů, koordinátorů a infiltrátorů. Zbytečně moc, hodně popisné, bez emocí. Nic pro mě.

29.02.2024 2 z 5


Už teď jsi mrtvá Už teď jsi mrtvá Sharon J. Bolton

Začátek mi přišel kostrbatý, ale postupně se to vylepšilo a přes zdlouhavou a zamotanou minulost a postupné odhalování, kdo je vlastně kdo, se mi konec líbil. Ale bylo to překombinované a nereálné, viz schopnosti jeptišek.

25.02.2024 4 z 5


S naším požehnáním S naším požehnáním Jo Spain

Čtivé a originální vyšetřování zamotané s minulostí, srdcervoucí a dojemné příběhy z Magdalénských prádelen, jeptišky, sirotci, oplzlý kněz, sympatičtí vyšetřovatelé. Za mě super čtení.

19.02.2024 5 z 5


Vražedná mysl Vražedná mysl Angela Marsons

Sekty nesnáším a tato byla nějaká neuvěřitelná. A konec byl sice překvapivý, ale za mě byl zbytečně moc popisující a vysvětlující a nudný.

13.02.2024 4 z 5


Na houpačce Na houpačce A. M. Ollikainen

Podivné čtení, postavy, zápletky, nesmyslné vraždy... celou dobu jsem čekala, že to bude mít nějaký smysl, ale nemělo. Konec úplně na nic. Ztráta času a žádná přidaná hodnota,

08.02.2024 odpad!


Rozpolcený Rozpolcený Rob Ashman

Překvapivě dobré čtení, postupně vše nepochopitelné do sebe zapadalo a postavy byly taky super, Billiho jsem si oblíbila nejvíc a tak doufám, že se ještě někdy objeví. Doporučuji.

04.02.2024 4 z 5


Spletité lži Spletité lži Angela Marsons

Spletité čtení, bavilo mě to, i když ty drsné vraždy byly šílené. Líbila se mi i ta druhá dějová linie s Frostovou a pobavily mě její dialogy s Kim. Ale nevěřím, že by byl někdo schopen pro osvobození se udělat to, co udělala.

01.02.2024 5 z 5


V zajetí divočiny V zajetí divočiny Ulf Kvensler

Bavilo mě to a bylo to čtivé a napínavé, nádherné popisy krajiny a znalost putování v v horské divočině, ale čím dál tím to bylo horší. A úplný konec tomu chybí, jak to vlastně bylo, kdo říká pravdu?

25.01.2024 3 z 5


Purpurová sieť Purpurová sieť Carmen Mola

Tak toto bylo silné kafe, bylo to drsné, brutální, šílené psycho: únosy dětí, znásilňování, zneužívání, mučení, zabíjení, ale mělo to hlavu a patu a Eleny mi na konci bylo docela líto, to by žádná matka nechtěla zažít.

22.01.2024 4 z 5