Jey Jey komentáře u knih

☰ menu

Vyzvědačka Vyzvědačka Paulo Coelho

Pro mne opravdu velmi zajímavá a poutavá kniha, která mně zase trochu zlomila srdce, jak to jen některé, opravdu silné příběhy dokážou.

17.09.2017 5 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

I přes to (možná právě proto), že opravdu zbožňuji všech 7 dílů, tento mě opravdu nenadchnul. Pravděpodobně vysoká očekávání kazí celkový dojem.. Ale opravdu, v první polovině knihy jsem se odhodlávala knihu odložit, docela hloupé dialogy a děj postupoval (hlavně ze začátku) neskutečně rychle, opravdu strohé. Nemyslím si, že zvolit formu divadelní hry bylo správné, příběh tak přišel o mnoho podstatných informací a o celkový dojem a zážitek pro čtenáře. Kniha působila jako by byla napsána za jeden večer, pouze aby bylo splněno. Druhá polovina knihy se mi už četla lépe a děj se lépe rozvíjel, ale opravdu si myslím, že 7. kniha byla pravým a správným zakončením a tento díl sérii spíše škodí.

03.07.2017 3 z 5


Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Počátek knihy zdlouhavý, trvalo mi než jsem se pořádně začetla, k tomu došlo až asi ve druhé čtvrtině knihy. Poté už jsem ale knihu neodložila a mohu jen doporučit.

23.05.2017 4 z 5


Lakomec Lakomec Molière (p)

Nenáročná kniha, která dokáže pobavit. Přestože Moliére zde kritizuje společnost jeho doby, téměř po více než třech staletích se nic nezměnilo a je jeho dílo stále aktuální.

23.05.2017 5 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Manipulace, cenzura, kontrola všech, nemilosrdnost .. Velmi nadčasové dílo. Dnes už si ale nejsem jistá, zda se dá použít pro tento román pojem "antiutopie".

23.05.2017 5 z 5


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Opravdu úžasná kniha, díky které čtenář poznává hrůzy války. Ztráta přátel, ztráta naděje a absolutní zoufalství. Velice působivá kniha.

23.05.2017 5 z 5


Darwinovy ceny Darwinovy ceny Wendy Northcutt

Tato kniha dokázala, že lidská hloupost nezná mezí.

23.05.2017 4 z 5


Tma Tma Bernard Minier

Autor nezklamal a je nadále jedním z mých nejoblíbenějších! Doporučuji.

23.05.2017 5 z 5


Kruh Kruh Bernard Minier

Kniha opravdu dobře napsaná, velmi děsivá a napínavá. Nechtěla jsem a ani jsem nedokázala ji odložit. Opravdu stojí za to, stejně jako předchozí kniha autora. :)

12.03.2016 5 z 5


Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

Po prvním dílu jsem se opravdu těšila na druhý a nezklamal. Možná mě zaujal i více jak díl první, i když oba díly se strašně dobře četly. Můžu jen doporučit. :)

06.03.2015 5 z 5


Ten, kdo stojí v koutě Ten, kdo stojí v koutě Stephen Chbosky

Dlouho jsem tuhle knihu sháněla a nakonec jsem si ji koupila v angličtině. Můžu říct, že jsem nebyla vůbec zklamaná. Nemohla jsme se od ní odtrhnout a je jednou z mých nejoblíbenějších. Úžasně se čte a forma dopisů byl úžasný nápad! :) Film jsem viděla už dříve, ale až po přečtení jsem zjistila jakým je zklamáním oproti knize.

06.03.2015 5 z 5