IvcaK98 IvcaK98 komentáře u knih

☰ menu

Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení * antologie

Pro mě jakožto vánočního maniaka bylo hodnocení rozhodnuto ve chvíli, kdy jsem tuto sbírku povídek objevila na pultě knihkupectví. A kromě dvou příběhů, které považuji za průměrné, mě knížka rozhodně nezklamala a krásně mi zpříjemnila vánoční čas. Jako nejlepší kousky bych vyzdvihla O půlnocích (Rainbow Rowell), To je yulský zázrak, Charlie Browne (Stephanie Perkins), Cos to sakra provedla, Sophie Rothová (Gayle Forman) a Vítejte ve Vánocích, CA (Kiersten White). Veselé Vánoce a šťastný nový rok všem knihomolům!!!! :-)

24.12.2015 5 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Tak konečně k nám do Čech dorazila tato drsná dechberoucí fantasy, která nás nalákala svou dobře znějící anotací a prvními kapitolami, které dávají příslib slušného kousku. Toho se ale nedočkáte.
Hlavní hrdince je osmnáct let, je štíhlá, děsně chytrá a jak jinak než i neobyčejně krásná. Přesto dokáže porazit kteréhokoli soupeře. Každý se do ní ihned zamiluje a kdo ne, tak ten žárlí na její schopnosti. Prostě dokonalost sama. Samozřejmě nechybí milostný trojúhelník, kdy nad vražedkyní slintají hned dva žhaví kluci, no kdo by nechtěl být jako ona. Nudného děje, naprosté předvídatelnosti a celkové demenci zápletky si ani nestačíte povšimnout, jak je Celaene okouzlující.
Odpad si stále schovávám pro naprosté literární dno, Skleněný trůn se mu však nebezpečně blíží. Co mi neleze do hlavy, je nejen vysoké hodnocení ale i celková popularita např. u jiných autorů. Naprostá šílenost.

19.12.2015 1 z 5


Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Přiznám se rovnou, moc thrillery nečtu, a to z jednoho prostého důvodu. Bojím se. Ale když už se k tomu čas od času odhodlám, koukám, aby to stálo za to. A tady se mi to nadmíru povedlo :-) Zlom v polovině knížky byl pro mě natolik šokující, že jsem musela čtení odložit a jít to rozdýchat. O něco později jsem rozdýchávala zase, tentokrát konec. Schválně jsem počkala pár týdnů, než se k dílu vyjádřím a dobře jsem udělala. Konec, který bych čekala, by mne zklamal. Doporučuji a přeji pevné nervy! :-)

09.09.2015 5 z 5


Pod kupolí Pod kupolí Stephen King

Pro mě asi nejhorší zklamání z knížky vůbec :( Tak proč přesto 4 hvězdy? Protože zhruba do tří čtvrtin jsem měla pocit, že je to jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla. Děj mě zcela pohltitl a ani jsem si nevšimla, že obracím stránky. Chachá. Věděla jsem do kterého žánru jdu, ale konec Pod kupolí považuji za jeden z nejhorších. Přišel mi dokonce odfláknutý, a když se podíváte na zbytek jinak naprosto úžasné knihy a přečtete si autorův doslov, nějak to tam nesedí. Beru to ale za chybu mého vkusu, když se tak dívám, kolik lidí je spokojených na všech 5* :) Přečtěte si a uvidíte, asi tak.

09.09.2015 4 z 5


Fangirl Fangirl Rainbow Rowell

Další kousek, který jsem zařadila do svých oblíbených oddechovek :) Je fajn, že i když je Cath úplně jiná než já, seděla mi skvěle. Levi se stal jednou z mých nejoblíbenějších postav vůbec a už kvůli němu se ke knížce čas od času s chutí vrátím. U takových jednohubek je těžké uvěřit, že jsou to "jen" knihy :))

09.09.2015 5 z 5


Lakomec Lakomec Molière (p)

Za první povinnou četbu, která mě bavila, nedávám nic jiného než 5*!!! :)

09.09.2015 5 z 5


Monument 14 Monument 14 Emmy Laybourne

Škoda dlouhých pasáží bez jakékoli akce a také škoda toho, že knížka není psaná z pohledu Nika nebo Alexe, protože ti jediní tam mají všech pět pohromadě :-) Jinak fajn kousek, který ale zaniká v nepřeberném množství kounkurenčních děl, která toto téma zpracovávají.

09.03.2015 4 z 5


Začni běhat Začni běhat Matt Roberts

Některé části jsou opravdu zbytečné, ale v pár věcech mi knížka hodně pomohla, takže 4 hvězdy jsou jasné! :-)

09.03.2015


Jablečný koláč naděje Jablečný koláč naděje Sarah Moore Fitzgerald

Když knížku berete jako pohádku, (která ale obsahuje víc pravdy než leckterý příběh pro dospělé,) pět hvězdiček si opravdu zaslouží :-) Po dlouhé době jsem si něco koupila z oddělení pro děti a rozhodně nelituji. Musím ale přiznat, že za to částečně může i obálka, která je navržena nádherně a ke knížce se dokonale hodí. A tak to má být, poutavá obálka + zajímavý název je přesně to, co k tomuto skvělému kousku přitáhne co nejvíc lidí ;-)

09.03.2015 5 z 5


Život jedna báseň Život jedna báseň Colleen Hoover

Colleen Hoover je úžasná v tom, že její postavy prostě musíte zbožňovat. Četbu jsem si náramně užila a pro mě osobně překonává i sérii Bez naděje. Konečně autorka, která umí zpracovat zajímavé náměty ze života a podat je tak, že vás kniha baví i dojímá zároveň :-)

14.02.2015


Papírová města Papírová města John Green

Poslední dobou se snažím psát komentáře alespoň týden poté, co knížku dočtu, protože velice často s odstupem času pohled na věc přehodnotím. Momentálně jsem ale na J. Greena naštvaná tak, že sem svůj názor hodím hned. Proč tak skvělý autor, který má tolik úžasných myšlenek a u jehož knížek se opravdu bavím, zazdí svoje dílo naprosto nesnesitelnými hlavními hrdiny? Jinak krásný zážitek z četby mi zkazila holka, které bych nejradši dala ránu pěstí a kluk, který si to zaslouží snad ještě víc. Na obranu knížky je můj postoj opravdu ojedinělý, takže dejte na názor většiny a třeba se trefíte :-)

02.02.2015 3 z 5


Vzdor Vzdor Sarah Crossan

Zklamaná rozhodně nejsem, autorka si s příběhem vyhrála moc pěkně a děj natáhla tak akorát na ty dva díly. Rozhodně velkým plusem je akce a napínavost, které tuto knihu doprovázely ještě víc než v prvním díle. Jediná chybka, kvůli které nedávám plné hodnocení, je občasná nelogičnost chování postav a celého vývoje. Nejde jen o to, že bych nebyla naladěná na stejnou vlnu, ale semtam jsem si opravdu říkala, že takhle by to určitě nebylo, a právě tento drobný detail mi dojem z knížky trošinku kazí :-)

28.01.2015 4 z 5


Cesta věčnou nocí Cesta věčnou nocí Veronica Rossi

Pro mě osobně trošičku zbytečný počin, ve kterém se děj trilogie téměř nikam neposunul a který absolutně postrádal akci. Nepředvídatelné dějové zvraty? Asi těžko. Pořádná akce nakonec? Nehrozí. Jak už přede mnou někdo psal, zbytečné natahování děje mezi jedničkou a trojkou. Mohla to být jedna z mála pěkných dilogií. A abych nezapomněla, co ta otřesná obálka a kopec gramatických chyb a překlepů?

26.01.2015 3 z 5


Tygrovo prokletí Tygrovo prokletí Colleen Houck

Pěkný příběh, krásné prostředí, .....v jednom bálíčku s nesnesitelnou hlavní hrdinkou a poněkud zvláštním stylem autorky, která se zbytečně moc věnuje popisu a z oddechové četby, která se klidně mohla vlézt do 300 stránek, udělá bichli prošpikovanou přebytečnými větami. Škoda, protože jinak je vše ok :-)

26.01.2015 3 z 5


Andělé smrti Andělé smrti Meg Cabot

U třetího dílu bohužel nesnesitelnost hlavní hrdinky převážila nad humorem a já tak dávám Mediátorovi vale :-) Škoda.

10.01.2015


Magie mrtvých Magie mrtvých Ilona Andrews

Tak tohle je teda oříšek. Na jedné straně nesmírně sympatická hlavní postava, humor a samozřejmě Pán šelem. Na druhé straně občasná nesmyslnost, která ale dokáže pěkně vytočit. Kolikrát se mi stalo, že čtu, čtu a ani nevím o čem, nějak jsem se ve stylu autorů neustále ztrácela. Tři hvězdičky jsou především za Kate a Currana, kteří celou knížku táhnou a nespomalí je ani pokulhávající děj :-)

10.01.2015 3 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Až doteď jsem měla u knížky hodnocení 3*. Na mě moc přeslazené, předvídatelné a jednoduše klišé. Jenomže pak jsem se zamyslela a řekla si, co jiného jsem asi mohla čekal. Vždyť už z obálky i anotace tyhle věci přímo čiší. Chtěla jsem si odpočinout u oddechovky a přitom nadávám, jak byla banální :-) Takže znovu. Když víte, do čeho jdete, nespálíte se .-)

10.01.2015


Čistý Čistý Julianna Baggott

Několik měsíců po přečtení musím bohužel změnit hodnocení z pěti hvězdiček na čtyři. Znáte takový ten "pětihvězdičkový" pocit, který máte hned po přečtení knížky, ale jakmmile se vám to trochu rozleží v hlavě...Nicméně četbu jsem si rozhodně užila, děj se mi líbil a tleskám autorce, že konečně nepostavila lásku na první místo a nějaké té romantcké scénky jsme se dočkali jen tu a tam (potom si je alespoň já nejvíc užívám, když nečtu to samé pořád dokola, akorát parafrázované jinými větami). Musím se přiznat, že jsem se ani po takové době nevyrovnala se splynutím (říkalo se tomu tak, ne?). Stránku, kde se poprvé dovídáme o "postižení" hlavní hrdinky jsem musela přečíst asi třikrát, než jsem tomu opravdu uvěřila a pochopila, co se děje. Asi takhle. Autorka neměla vůbec zapotřebí namontovat hrdinům panenky, ptáky a kdovíco ještě, aby její knížka byla zase o něco jiná. Na mě to bylo moc, přiznám se. Mimochodem, asi v polovině jsem nálepku Pro fanoušky HUNGER GAMES strhla. Tím, že na knížku nalepíte název jiné knížky akorát chcete upoutat a trapně dáváte najevo, že se potřebujete svézt na vlně slávy někoho jiného (nevyčítám autorce, ta to tam těžko nalepila).

10.01.2015 4 z 5


Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Příliš velká očekávání se můžou občas docela vymstít :-) S nápadem, postavami i prostředím jsem byla spokojená. Děj měl spád, napnutá jsem byla taky dost a akce rozhodně nechyběla. Tak kde se vloudila chyba...? Prostě to na mě nemělo takový ten "wow" efekt, který jsem (bohužel) čekala. Navíc mě docela zklamal konec, s kterým se dalo mnohem víc vyhrát. Dobrý příběh, který má ale dost děr na to, aby vám to vadilo :-) 75%

10.01.2015 4 z 5


Pátá vlna Pátá vlna Rick Yancey

Knížka, od které jsem moc nečekala a tolik toho dostala. Styl, zápletka, postavy,... Konečně jsem našla dystopii, která na mě nebyla příliš drsná, ale také v ní nešlo jenom o romantiku (i když té bylo na to, že autor je chlap, taky dost). Hlavní hrdinové mi sednuli. Pro mě je nejpřednější, že byli odvážní a nedřepěli někde v koutě (jako bych to udělala já). Cassie mi nesnesitelná rozhodně nepřišla, naopak se, alespoň podle mě, chovala jakžtakž logicky. Možná jsem nesnesitelná já.

10.01.2015 5 z 5