honza0876 honza0876 komentáře u knih

☰ menu

A každé ráno je cesta domů delší a delší A každé ráno je cesta domů delší a delší Fredrik Backman

Představte si že jste na vojenském cvičení . 6 týdnů intenzivního výcviku . Je tu s vámi kolega kterého přijali do nejelitnější jednotky armády čr. Boxer v nejlepší formě. Vy mu půjčíte tuhle knížku a on s ní přečtenou sedí na posteli a brečí. Nelžu ani slovo.

25.02.2024 5 z 5


Všechny cesty vedou do Santiaga Všechny cesty vedou do Santiaga Ladislav Zibura

Další bezvadná Knížka o pouti do Santiaga s úžasnými ilustracemi. Tak jako Coelhův poutník před více než 20 lety vybízí vydat se na cestu a mě napadají další možnosti jak to udělat od prahu domu. Asi ale budu ještě 20 let snít a pak to v důchodu udělám.

22.12.2023 5 z 5


Paříž pro jednoho a jiné povídky Paříž pro jednoho a jiné povídky Jojo Moyes

Knížka v jemných barvách s krásnou ořízkou, zcela nehodící se do umolousaných pazourů ďělníkových, ale já si jí,tak jako každou od Jojo ,užil. Sory jako.

13.12.2023 5 z 5


Závěj Závěj C. J. Tudor

Stále ta stará Tudorka dávám ale o hvězdu míň a nejspíš je to i kvůli nepřesnostem v překladu. Odtušuji že autorka by takové chyby neudělala a pokud ano překladatelka by je měla opravit. V textu se několikrát mluví současně o pistoli a o kontrole nebo vyndání nábojů z válce. To je nesmysl . Válec má revolver. Pistole má zásobník. Omlouvám se překladatelce J.Kunové na její práci na Kříďákovi a Upálené jsem si moc pošmák.

09.12.2023 4 z 5


Údolí Údolí Bernard Minier

Někdy si vyberete nějakou sérii ke čtení a další díly vás zklamou. Ale to není tenhle případ. Naopak

16.11.2023 5 z 5


Mráz Mráz Bernard Minier

Kdybych to nedočetl připadal bych si jako matematik který nevyřeší příklad. Nevím jak to máte vy, ale já když už si vyberu detektivku ke čtení tak jí dočtu. Prostě chci znát výsledek. A potom se můžu rozhodnout jestli se pustím do dalšího dílu série . A já to udělám. Normálně kultivovaně přečtu přez 600 stránek za pár dní. Dobře tak jako čuně v ložnici,v kuchyni,v obýváku,ve vaně,v autě ,před domem na ulici. Hrozný zvíře sem.

01.09.2023 4 z 5


Škvíra Škvíra C. J. Tudor

Nejvíc mě bavily ty úvodníky k jednotlivým povídkám . Je hezké dozvědět se něco dalšího o autorce. Sympatická žába

30.07.2023 4 z 5


Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Knížka jako skládačka. Od prostředku, pak úplný začátek, pak konec a pak na přeskáčku zbytek a ono to funguje a baví.
Kdo by se chtěl vzepřít autořčině
nechronologii a přečíst si to od1 do 13 kapitoly podle obsahu,dostane stejně od autorky spoiler v 6 kapitole na str.186 poslední odstavec na konec příběhu .
Za mě- nejlepší Knížka R.T.

22.07.2023 5 z 5


Máma zabiják Máma zabiják Asia Mackay

Naschvál natruc plný počet . Trochu nezasloužené nízké hodnocení.
Dal by se z toho natočit další trhák typu pan a paní Smithovy.

17.04.2023 5 z 5


Alej smrti Alej smrti Jiří Hanibal

Mám rád historické knížky autora , detektivní román z nedávné součásti si s nimi nezadá. Když se umí psát, není problém měnit žánry.

07.04.2023 5 z 5


Bezstarostné cesty Bezstarostné cesty Josef Fousek

Dílo ponejvíce mi připomínající slavnou to knihu J.K.Jerome - Tři muži ve člunu o psu nemluvě,jak mluvou tak lokací ba i střeštěností.
Ať žijí všichni tuláci,básníci a filosofové s fouskem i bez fousku.
Blahopřeji Česká literaturo, právě jsi byla obohacena.

22.11.2022 5 z 5


Motýl Motýl Katarzyna Puzyńska

Srovnání s Agathou Christie na přebalu knihy je čistě žánrové. Není tu stará Anglie ani chytroprd s vejčitou hlavou. V komentářích této knihy je však docela dost kritiky. Jedna překladatelka mi řekla že překlad je tak dobrý,do jaké míry čtenář nepřemýšlel nad dovedností překladatele.
A já při čtení tohoto svižného překladu uvažoval jen : Kdo je vrah? Kdo píše Hlas Lipowa? Jak to dopadne s postavami v knize? Takže sory kritici. Úkol splněn, šedá kůra mozková procvičení.

25.08.2022 4 z 5


Můj africký příběh - Cesta za snem Můj africký příběh - Cesta za snem Hana Hindráková

Příručka pro dobrodruhy. Malé varování naivním idealistům. A poklona odvážné podkrkonošandě.

05.03.2022 5 z 5


Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Souhlas na to co se tenkrát stálo by se nikdy nemělo zapomínat .
Tahle knížka je toho silná a přímočará výpověď muže který si celý zbytek života pokládá otázku jak je to možné, jak mohli být lidé toho všeho schopni. Zamyslíte se a položíte si taky otázku ,jak bych se zachoval já? A pak se obáváte že by
jste také selhali. 80let po holokaustu probíhá třeba šikana ve školách. Je tu skupina šikanovaných ,skupina šikanujících a skupina co němě přihlíží . Mnozí z těch šikanujících a přihlížejících se bojí že když se tomu postaví budou sami šikanovanými. Vzorec chování nevymizel. Jakoby kolektivní zlo snímalo špatné svědomí jednotlivce.Čtěme tyhle knížky ,uvědomujme si že to byla zvěrstva aby bylo příště víc lidí co se vzorci vzepře.

23.12.2021 5 z 5


Ruku v ruce s Ježíšem Ruku v ruce s Ježíšem Elias Vella

Tato kniha má 100% hodnocení ani
já to nezkazím . Ježíš je heslo křesťanství. Tato kniha je pro věřící. Zarytí odpůrci víry a věcí okolo ní se této inspirující přemýšlivé knížce vyhnou. Díky heslu Ježíš v názvu titulu.

21.11.2021 5 z 5


Prsa a vajíčka Prsa a vajíčka Mieko Kawakami

Další skvělej japončík. (ice) Jenom ta cena , nebýt doporučení mého oblíbeného autora a záměrnému nákupu s několika zlevněných titulů , nikdy bych nekoupil ,nečetl.

20.10.2021 5 z 5


Večer a jitro Večer a jitro Ken Follett

Dávám plnou palbu hvězdiček bavilo mě to úplně stejně jako Pilíře země a Na věky věků. A kdyby se mě někdo zeptal na zaškatulkování mám naprosto jasno -historická pohádka pro dospělé.

12.06.2021 5 z 5


Beru to na sebe Beru to na sebe Lucie Šilhová

Já jsem se dobře bavil. Spoustu pasáží jsem měl chuť se podělit a přečíst někomu jinému . Nenucené ,upřímné, vtipné. Autorka si dokáže dělat legraci z mužů i sama ze sebe.

05.03.2021 5 z 5


Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Jestli čekáte nejnovější poznatky z astrofyziky asi jste šáhli vedle. Jestli se chcete trochu pobavit a vzrušit tak sáhněte po Jeho banánu. Dávám plnej počet a není to jen můj názor. Dobře se nás bavilo víc,mezi kterými kniha putovala.

14.02.2021 5 z 5


Bohem zapomenutá láska Bohem zapomenutá láska Jiří Hnilička

Nemyslím si že by bylo hlavní téma knihy nedostatečně zptacováno.
Stačí jedno semínko a vyroste velký strom. Sami ho můžete vypěstovat vytvořit si z kořenů tématu jinou korunu příběhu. Za mě ale dobrý tahle koruna mi přišla důstojná. Nabízela krásné plody ale i ošklivou hnilobu. A hlavně posloužila k zamyšlení o tomhle druhu stromu(fanatické křesťanství versus homosexualita) .

03.01.2021 5 z 5