Elvire Fogharty Elvire Fogharty komentáře u knih

☰ menu

1984 1984 George Orwell (p)

Povinná četba mě nikdy nebavila a na střední mě taky moc nevídali. Knihu 1984 jsem prvně četla když jsem o ní tvořila prezentaci. Moje češtinářka mě nikdy neměla moc v lásce a vzhledem k mé školní docházce mi nevěřila, že za prezentaci dostanu lepší známku než pět. Kniha se mi po první stránce hned zalíbila a za prezentaci jsem dostala za jedna se slovy "nejlepší prezentace knihy ve třídě". Pak už mě ve škole neviděli.
1984 se tak stala mou oblíbenou knihou a přečetla jsem ji 2x (zatím). Filmové zpracování (z roku 1984 v hl. obsazení s Johnem Hurtem) zvládli na výbornou, ale kniha je kniha, na kterou nedám dopustit. Naprosto geniální kousek celé literatury, nechám se s touhle knihou pohřbít.

02.07.2020 5 z 5


Zášť Zášť Lisa Jane Smith

Myslím si, že se mi pořád líbil víc, než 1. díl, akorát závěr mi přijde trochu matoucí až skoro uspěchaný. Jako by autorka neměla dostatek času, dokončit 3. díl. Ačkoliv mě styl psaní autorky velmi zaujal, myslím, že třetím dílem tuhle sérii ukončím.

03.09.2016 2 z 5


Spojení krve Spojení krve Nicky Perry (p)

Snad ta nejhorší kniha -pokud se tohle vůbec může nazývat knihou-, kterou jsem kdy za svůj život přečetla. Neustále jsem se do čtení nutila a nemohla jsem se dočkat, až ji dočtu a vrátila zpět do knihovny, kam patří (nebo nepatří). Pomalu jsem ani nevnímala, co se tam vlastně děje. Přiznávám, že knihu jsem si vybrala podle obálky. Jenže psát tam naprosto zbytečné věci, například jaké bylo auto, jaký byl mobil a k tomu všemu hned na začátku prozradit to, oč jde... Celý děj byl až zbytečně zdlouhavý a kniha je zbytečně tlustá.
A na to lze už jedině říci... je to odpad!

03.07.2014 odpad!


Probuzení Probuzení Lisa Jane Smith

Hm...co na to napsat?
Celkem nuda. Očekávala jsem, že to bude o tolikrát lepší než seriál. Elena mi od začátku do konce přišla dost...namyšlená. A kolik dní sem na 1. díl čekala až si ho konečně přečtu a ono nic. Dokonce jsem se musela nutit, abych ji přečetla celou. No...vypadá to, že 2. dílu už šanci nedám. Kdo ví, třeba se k téhle sérii ještě jednoho dne vrátím.
Problémem je, že už mám koupený 3. díl. Brzký návrat...

06.04.2014 2 z 5


V pasti V pasti Michael Northrop

SPOILER!!
.
.
.
Na konci knihy jsem se málem rozbrečela. Úplně mně pošimralo po zádech, když jsem četla, že Petr umrzl...takovou smrt bych nepřála ani člověku, který by si to zasloužil.
Rozhodně se mi líbí, jak je knížka graficky zpracovaná. Mám tušení, že je další díl...No každopádně jsem vážně nečekala až takový náhlý zvrat, smrt. Nesnesu, když v knihách umírají postavy tak lehce. :-D

22.03.2014 4 z 5


Pod nekonečnou oblohou Pod nekonečnou oblohou Veronica Rossi

Ten zatracenej Peregrin! Neví jak zacházet s holkami. :-D

22.03.2014 5 z 5


Pád Pád Lauren Kate

Na začátku mě to dost nudilo a pořád jsem čekala na nějaké to velké dobrodružství. Škoda, že přišlo až na konci.
Přesto knížka se moc hezky četla, to popřít nemůžu. SPOILER ----- A musím napsat, že mě dost zklamalo -i překvapilo- že slečna Sophie chce zabít Luce pro záchranu Daniela.------ Taky mě naprosto uchvátila obálka i název knihy, který zněl dost tajemně. :-D

25.11.2013 4 z 5


Rozpolcení Rozpolcení Gabriella Poole

Dost mě překvapilo, když se ukázalo že vrahem je sladký Ranjit Signh, o to víc mě překvapilo když zemřel Jake Ranjitovou rukou, nebo spíš jeho silou. A po dvou dílech jsem si dokázala oblíbit toho rošťáka Richarda Haltona-Jonese. Přála jsem si, aby Cassie Ranjita hodila za hlavu a byla s Richardem. To si ale přeju doteď. Přece jen jsem knížku přečetla nedávno. Třetí díl je sice z toho slabšího soudku, přesto mě bavil.
Těším se až vyjde čtvrtý díl s názvem "Lost Spirits", pokud-li se nepletu.

27.10.2013 5 z 5


Vyvolení Vyvolení Gabriella Poole

Ze začátku jsem spíše očekávala, že v hlavních rolích budou nejspíše upíři. Takže mě o to víc potěšilo a překvapilo, že v rolích nehrajou žádní upíři. Pokaždé když jsem jí četla, tak se zatajeným dechem a mrazilo mi v zádech stejně tak u druhého dílu.

27.10.2013 5 z 5


Rozbřesk Rozbřesk Stephenie Meyer

Popravdě jsem ji četla jen kvůli tomu, že jsem na závěr očekávala souboj jako ve filmu. Však jsem se žádného souboje nedočkala. Potom se mi už nechtěla ani dočítat.

27.10.2013 3 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Přiznávám, že jsem na poprvé knížku fatálně hltala, po čase však omrzela. Ostatně tak zbylé tři pokračování. Bonusová knížka o Bree se jakž takž překousnout ještě dala.

27.10.2013 3 z 5


Krátký druhý život Bree Tannerové Krátký druhý život Bree Tannerové Stephenie Meyer

Snad jeden z nejlepších dílů z celé ságy Stmívání. Rozhodně mě to víc upoutalo do děje než ostatní knihy Stmívání. Akorát jsem občas měla chuť přeskočit zbytečnosti, například popis postavy.

27.10.2013 4 z 5