Elsa14 Elsa14 komentáře u knih

☰ menu

Pět kroků od sebe Pět kroků od sebe Rachael Lippincott

Nejsem příliš velkým fanouškem zamilovaných knih, ale v tomto případě to byl velmi zajímavý příběh s příjemným a čistým milostným pozadím. Nebo popředím? Asi záleží, jak se na to kdo dívá. Pro mě rozhodně byla ústředním tématem cystická fibróza, se kterou jsem nikdy osobně nepřišla do styku, tedy hlavně s lidmi, kteří jí trpí. A tak bylo zajímavé se k této nemoci přiblížit alespoň na stránkách této knihy, která má spád, svou podstatu a příjemně se čte, přestože její obsah vypráví o závažném tématu. Jednoduchý styl psaní bych asi nechala stranou, přeci jen je to příběh o mladých dospívajících lidech a kdyby se vyjadřovali jako vyspělí sofistikovaní lidé s uspořádaným životem, působilo by to zřejmě dost kostrbatě a neuvěřitelně. Hodnotím tedy velmi kladně za hezký nápad, příjemné čtení a také za krásnou obálku :).

28.03.2022 4 z 5


Erebos – Hra, která zabíjí! Erebos – Hra, která zabíjí! Ursula Poznanski

Je znát, že se jedná o autorčinu prvotinu. Před touto knihou jsem četla Pět, na které nedám nikdy dopustit, a poté ještě Slepé ptáky a Cizince, které nebyly špatné. To samé platí pro Erebos. Když ho člověk přečte až do konce, zjistí, že to není vůbec špatná kniha. Myslím si, že kdyby tento příběh vznikl až později, bude potenciál myšlenky mnohem lépe uchopen.

01.01.2022 4 z 5


Tartuffe Tartuffe Molière (p)

Moliera miluji. Jeho knihy mají myšlenku i úroveň. Alespoň já jeho knihy čtu jedním dechem.

28.10.2020 5 z 5


Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

Kniha se čte dobře, přesto mám od Shakespeara oblíbenější díla. Jak může čtrnáctiletá dívka vědět, co je to partnerská láska? Je to stále ještě dítě, které si hraje na něco, co být nemůže. Nechci tím Shakespeara kritizovat, je to čistě jen můj názor. Podobně vidím i Romea. Jejich činy mi přišly přehnaně zbrklé, což způsobilo jejich mládí. Přesto nemohu říct, že to byl špatný příběh, přeci jen je to světově uznávaná klasika po celém světě.

28.10.2020 3 z 5


Kde se touláš, Bernadetto Kde se touláš, Bernadetto Maria Semple

Tato kniha mi příliš nesedla. Od začátku jsem se nemohla začíst a mnohokrát jsem chtěla knihu odložit. Přesto jsem jí dala šanci a přečetla ji až do konce. Čekala jsem, že se dozvím něco... jiného, než jsem se dozvěděla. Znovu už bych si tuto knihu nepřečetla, nezaujala mne.

26.01.2019 2 z 5


Elita Elita Kiera Cass

Ani druhý díl nezklamal. Děj je napínavý, kniha se nevleče, ba naopak! Čtu, čtu a najednou jsem na konci, tak rychle, že jsem si to ani neuvědomila.

18.12.2018 5 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Je to už celkem dlouho, co jsem Selekci četla, ale doteď si ji pamatuji do posledního detailu. Tak moc se mi Selekce líbila. Tento žánr moc nečtu, jelikož mi zkrátka nesedí, a proto jsem tuto sérii ani nechtěla číst. Kamarádka mě ale nakonec přesvědčila a za to jsem jí moc vděčná. Kierra Cass má neskutečně krásný a poutavý styl psaní, děj je napínavý od začátku až do konce, kniha se zkrátka čte sama. Poslední plus, které kniha má, je překrásná obálka. Takové šaty bych si přála také.

18.12.2018


Tajuplný ostrov Tajuplný ostrov Jules Verne

Už hrozně dlouhou dobu jsem si chtěla přečíst nějaké dílo od báječného spisovatele jménem Jules Verne. Vybírala jsem opravdu dlouho, jelikož mě lákalo mnoho titulů, ale nakonec zvítězil Tajuplný ostrov. Nechápu, kde bral tu inspiraci, ale napsal dokonalý příběh, od kterého se nejde odtrhnout. Navíc přidává užitečné rady, které by se snad člověku skutečně mohly hodit, kdyby se ocitl v podobné situaci jako naši hlavní hrdinové. Už se moc těším, až si přečtu další knihy, protože Tajuplným ostrovem to rozhodně nekončí...

22.09.2018 5 z 5


Romeo a Julie / Tartuffe Romeo a Julie / Tartuffe William Shakespeare

Oba příběhy se vázaly k povinné četbě. Osobně jsem ale z Romea a Julie dojatá nebyla. Zato Tartuffe byl naprosto senzační. Moliéra jako spisovatele jsem si velmi oblíbila. Líbil se mi i Lakomec, u kterého jsem se skutečně mnohokrát zasmála. Určitě doporučuji.

23.06.2018 5 z 5


Ztracený symbol Ztracený symbol Dan Brown

Dokonalé. Zkrátka nemám slov. Šifra mistra Leonarda mě uchvátila a ani zde tomu nebylo jinak. Mám je jednu výtku, kterou zmínil již někdo přede mnou, a to tu, že Robert všechny šifry, symboly a rébusy vždy vyřeší moc snadno. A také nechápu, proč není tato kniha zfilmovaná. Já alespoň ani žádný film nenašla. Moc se těším na další knihy od Dana Browna. Jeho díla se čtou jedním dechem.

06.05.2018 5 z 5


Nezapomenutelná cesta Nezapomenutelná cesta Nicholas Sparks

Tuto knihu mi na přiblžně dvacet minut půjčila kamarádka, jelikož jsem momentálně neměla co ve škole číst. Dostala jsem se asi na třicátou stránku a věděla jsem, že chci tuto knihu vlastnit. A tak se za chvíli nacházela v mé knihovně. Moc se mi celý příběh líbil, ale na rozdíl od mé maminky mě nedojímala k slzám. Určitě si knihu přečtu znovu. Doporučuji.

06.05.2018 5 z 5


Krátky druhý život Bree Tannerovej Krátky druhý život Bree Tannerovej Stephenie Meyer

Hezký doplněk ke Stmívání. Není to žádná pecka, ale je zajímavé se na celý romantický příběh člověka a upíra podívat i z jiné strany, ještě ke všemu nepřátelské. Bree jsem měla vždy velmi ráda, i když se tam jenom mihla. Proto jseem měla radost, když jsem asi dva roky na to našla tuto knihu, kde je veškerá pozornost věnovaná právě Bree. Je to kniha pro příjemně strávené odpoledne.

06.05.2018 5 z 5


Povídky podivných Povídky podivných Ransom Riggs

Nádhera. Povídky podivných se mi líbily více než samotná série. Kniha má nádhernou obálku a dokonalé obrázky. Nejvíce mě za srdce vzal hned první příběh. Všechny povídky jsou moc povedené, takové netradiční pohádky na doboru noc.

06.05.2018 5 z 5


Podivné město Podivné město Ransom Riggs

I druhý díl se mi líbil. Sice první více, ale možná jsem ovlivněná filmem. Ten jsem totiž viděla dřív, než jsem se pustila do knih. Víc k tomu asi neřeknu. Myslím si, že by šlo knihu zkrátit a nevadilo by to.

06.05.2018 4 z 5


Obraz Doriana Graye / Cantervillské strašidlo Obraz Doriana Graye / Cantervillské strašidlo Oscar Wilde

Úžasná kniha. Wilde píše velice nadčasově, až mě to překvapilo. Očekávala jsem spíše klasické dílo, které by měl každý znát a po přečtení si řeknu: ,,Hm, dobrý". Skutečně jsem ale byla nadšená. Nejprve mi nepřišlo, že by to byl hororový příběh, ale od daného okamžiku, který nechci vyzrazovat, jsem byla napnutá a nebyla jsem schopná se od knihy odtrhnout. Určitě si Wilde zvolil skvělé téma na psaní, které výborně zpracoval.

A Cantervillské strašidlo bylo krásné zakončení. I když je příběh krátký, stihla jsem se mnohokráte zasmát (nebo alespoň pousmát) a oblíbit si postavy. Za mě obrovský úspěch.

13.04.2018 5 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Tato a další dvě knihy mi již dlouhou dobu ležely v knihovně. Kvůli škole jsem na ně zatím neměla čas a zrovna na tuto sérii jsem chtěla opravdu klid. Nevím proč, ale nedokázala jsem si představit, že teď mám pět minut času, jindy přibližně půl hodiny, onde patnáct minut. Konečně nadešla ta chvíle, kdy jsem se do nich pustila. Jsem hrozně moc spokojená. Krásná obálka, krásně zvolená slova, krásná celková úprava knihy. Plus přenádherně voní :D. Nemůžu se dočkat, až dočtu celou sérii, protože tohle za to stojí.

25.03.2018 5 z 5


Siréna Siréna Kiera Cass

Od Kiery Cass jsem již četla Selekci, která se mi hrozně moc líbila. Tuto sérii řadím mezi jednu z mých nejoblíbenějších, a tak jsem se nemohla dočkat, až si přečtu Sirénu. Když jsem potom ovšem viděla, že na tuto knihu nejsou tak velké ovace, začala jsem mít trochu strach. I přesto jsem si ji chtěla přečíst, jelikož mám ráda téměř všechny mýtické bytosti. Když jsem Sirénu dostala jako dárek k Vánocům, už jsem se těšila, až si ji přečtu. A líbila se mi skoro stejně jako Selekce. Kdyby celá série byla popsána jen v jedné knize, tak se sobě navzájem vyrovnají. I když byl Oceán krutý, svým způsobem jsem si ho zamilovala. Možná to bude i tím, že jsem vždy měla k vodě trochu jiný vztah...
Rozhodně tuto knihu hodnotím kladně a kdyby to šlo, byla bych ochotná jí dát i šest hvězdiček.

28.02.2018 5 z 5


Všechny barvy Země Všechny barvy Země Beth Revis

I třetí díl jsem přečetla jedním dechem. Přesto musím říct, že první dva se mi líbily o malinko víc. Mně se na Universu ,,líbilo´´. Žít bych tam nechtěla, ale příběh vyprávěný na lodi se mi zamlouval více. Přesto tuto sérii řadím k mým oblíbeným a určitě si všechny knihy přečtu znovu. Těším se, až se znovu potkám s Amy, která se probudí na vesmírné lodi a nebude mít ani ponětí o tom, co už jednou prožila...:)

28.01.2018 5 z 5


Staré řecké báje a pověsti Staré řecké báje a pověsti Eduard Petiška

Tuto knihu jsem vyhrála na recitační soutěži a byla jsem nadšená. Příběhy jsem znala i bez této knihy, ale i tak bylo příjemné si je přečíst. Nedávno se mi hodila i jako povinná četba na gymnáziu. Kniha je velmi pěkně udělaná a pověsti se příjemně čtou.

28.01.2018 5 z 5


Sanctum Sanctum Madeleine Roux

První díl se mi líbil mnohem více. Asylum a Sanctum jsem si zakoupila hlavně na základě krásných obálek a z prvního dílu jsem byla opravdu nadšená. Proto jsem se s chutí pustila i do druhého. Avšak toto nadšení mě brzy opustilo. Celý příběh se hrozně vlekl a začal nabírat na síle až na konci. Myslela jsem si, že třetí díl si už ani nebudu kupovat, ale prostě chci vědět, jak vše nakonec dopadne. Doufám, že až začnu číst Katakomby, budu se třást strachy a okusovat si nehty nervozitou.

28.01.2018 4 z 5