ElenaM ElenaM komentáře u knih

☰ menu

Podivná Sally Diamondová Podivná Sally Diamondová Liz Nugent

Moje druhá kniha od této autorky a opět naprostá pecka. Knihu byste možná přehlédli kvůli obálce, ale to by byla škoda. Styl autorky mi velmi sedí.

Ze začátku jsem si říkala, co jsem si to zas koupila. Ale potom přišel jeden zvrat za druhým, kniha se neuvěřitelně rozjela. Dva vypravěči a krátké kapitoly vás nutí číst dál a dál.
Velké doporučení všem fanouškům tohoto žánru.

07.02.2024 5 z 5


Osudová volba Osudová volba Chris Beakey

Rodinné drama o nejednom špatném rozhodnutí, které má svoje následky.
Chvilku mi trvalo než jsem se zorientovala kdo je kdo, ale pak už se to četlo skvěle. Kniha je čtivá a napínavá. Krátké kapitoly vás nutí číst dál a dál. Jediné, co mi přišlo příliš, byl konec... bylo to celkem divoké a překombinované. Ale i tak, čtyři hvězdičky.
Jako bonus má kniha krásnou obálku, která mě zaujala na první pohled.

05.10.2023 4 z 5


V úkrytu V úkrytu Liz Nugent

Kniha mě velmi mile překvapila. Četla se skvěle a to hned od začátku. V příběhu se střídají tři vypravěči a vás to nutí číst pořád dál a dál. Krátké kapitoly ději dávají spád ještě trochu více. Konec je šokující. Naprosto šokující, koukala jsem jako blázen. Autorky styl psaní mi skvěle sedl - žádné dlouhé popisy, žádná hluchá místa, hezky navazující vyprávění. Doporučuju všem !

21.09.2023 5 z 5


Život jedna báseň Život jedna báseň Colleen Hoover

Moje další Colleen do sbírky.
Knihu bych nazvala jako klasickou love story. Příběh je jednoduchý, žádné složitosti a velké zvraty nečekejte. Postavy jsou sympatické. Colleen se opět dotkla i vážných a smutných témat.

10.09.2023 3 z 5


Kdy? Kdy? Victoria Laurie

Perfektní a zajímavý námět mě oslovil asi jako všechny. Knížka se četla dobře. Postavy byly sympatické. Na závěr přijde poselství, které má kniha předat.

Za mě byla kniha ale trochu utahaná a kdyby měla méně stran, nebylo by to na škodu. Ale to je jen můj dojem. Ostatní to tak mít nemusí.

05.09.2023 3 z 5


Na obtíž Na obtíž Colleen Hoover

Uff! Jediná kniha od Colleen, která mě celkem potrápila a to v tom smyslu, že jsem se nemohla začíst. Knihu jsem dvakrát odložila a až na třetí pokus se mi podařilo ji dočíst.
Na obtíž je skutečně na obtíž. Je to jeden velký chaos. V knize je hodně postav a každá z postav má nějaký svůj příběh a hlavně svá tajemství. Kniha mě nechytla od začátku, zhruba do poloviny jsem se trápila. Pak se ale něco změnilo a už se mi četla dobře.
Během čtení postupně odhalujete jedno tajemství za druhým a jak bývá u Colleen zvykem, nejsou to jednoduchá témata. Je to svým způsobem smutná kniha, která předá svoje poselství.

19.08.2023 3 z 5


Pravda o cukru Pravda o cukru Jessie Inchauspé

Jedna z nejlepších knih o stravě, které jsem četla. Doporučuji ji kudy chodím.
Je napsaná srozumitelně, čtivě a místy vtipně. Žádná velká omáčka kolem. Super jsou i grafy, které vše názorně ukazují a doplňují.

13.08.2023 5 z 5


Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Nádherná kniha. Co k tomu mám říct, nevím. Je to Colleen! A za mě jedna z nejlepších jejích knih. Ale to mě napadne skoro u každé, protože všechny jsou skvělé. Četlo se to samo. Hned od začátku jsem věděla, že mě kniha dostane. Že mě rozebere na atomy, tak jak to knihy od Colleen umí. A dostala mě! Postavy jsem si zamilovala. Příběh je velmi silný, emotivní. Horská dráha pocitů. Pobrečela jsem si a to ne jednou.

Doporučuji všem.

07.08.2023 5 z 5


Stezka Českem Stezka Českem Martin Úbl

Už bylo asi vše řečeno. Skvělá kniha, plná inspirace, krásných fotek a jedinečných příběhů. Jsem ráda, že ji mám doma. :-)

25.04.2023 5 z 5


Temné vábení Temné vábení Loreth Anne White

Po dlouhé čtecí krizi mě zas nějaká kniha pohltila. Četlo se to skvěle. Bylo to napínavé a krátké střídající se kapitoly tomu dodaly tempo. Moc se mi líbilo prostředí ranče v zimě. Jednu hvězdu odebírám za některé pro mě předvídatelné věci v příběhu. Ale třeba jen pro mě. Užijte si čtení. Doporučuji. A těším se na druhý díl, další případ.

12.02.2023 4 z 5


9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Colleen to opět dokázala. Napsat knihu o pár stránkách s tak silným příběhem. Rozebrala mě do poslední součástky. A zapsala se do mého srdce. Nádherná kniha, kterou jsem v podstatě zhltla. A nejednou jsem brečela.

28.05.2022 5 z 5


Takový hněv Takový hněv Cara Hunter

Autorka nezklamala. Opět výborná a hodně čtivá knížka. Skvěle vystavěný příběh, který vám zamotá hlavu. Četlo se to skvěle!! Těším se na další knížku ze série.

01.09.2021 5 z 5


Království Království Jo Nesbø

Čtení jsem si užila, ale i tak budu knihu dlouho zpracovávat. Není to HH série, je to jiné a přesto v něčem podobné. Knížka má pomalejší rozjezd a pak už je to stará známá forma skládačky ala Nesbo. Kousek po kousku se děj skládá. V knize jsou velmi silná morální témata a to nás nutí k zamyšlení. Nesbo umí perfektně vykreslit postavy, jejich myšlení a jejich vztahy. Občas se přistihnete, že sympatizujete s někým, s kým byste sympatizovat neměli. Každá kapitola končí větou, která vás nutí číst dál, abyste se dozvěděli více. Nejdřív jsem si říkala, že 600 stran je hodně. V polovině jsem měla pocit, že to bude málo. Měla jsem zase tisíc teorií jak to asi dopadne a nakonec jsem byla vedle jak ta jedle. A právě konec je ten problém, ten mě prostě naštval. Někdo bude mít určitě jiný názor, ale já jsem z toho v šoku. Ale o to asi šlo! Za ten konec strhávám hvězdu. Je ale pravda, že s odstupem to hodnocení konce třeba taky uvidím jinak.
Jinak to bylo skvělé, dobře se to četlo, děj příjemně plynul. Nesbo zkrátka umí psát a mě jeho styl sedí... takže zklamaná nejsem.

29.01.2021 4 z 5


Nelituju ničeho Nelituju ničeho Colleen Hoover

Colleen mě nezklamala. Knížka se mi moc líbila a zařadila se mezi moje nejoblíbenější od autorky. Četla se sama a zanechala ve mě dojem. Smála jsem se, plakala, byla jsem naštvaná i smutná. Knížka má všechno. Postavy mi byly sympatické. Colleen umí dobře popsat pocity postav, tak procítěně, že to sami cítíte stejně jako postavy.
Moc se těším na její další knížky, ať bude žánr jakýkoliv.

01.01.2021 5 z 5


Útočiště Útočiště Jérôme Loubry

Útočiště je kniha, která se velice obtížně hodnotí, to se musí přečíst. Každopádně je to něco zcela nového a originálně napsaného. Na základě obálky bych si knížku určitě nevybrala a ani si ji nevšimla. Ale dostala jsem doporučení od několika lidí. A teda byla to jízda na jejímž konci jen koukáte a nechápete. Knížka je hodně psychologická a je třeba se na její čtení soustředit, protože každý detail může být důležitý. Konec vás donutí přemýšlet. Budu na ní myslet ještě nějakou dobu a bude trvat než si to "sedne". Myslím, že tohle nikdo od knížky nečekal. Šokující, čtivé, do poslední chvíle nepředvídatelné.....

22.10.2020 5 z 5


Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Skvělá kniha! Nemohla jsem se odtrhnout a musela jsem to prostě dočíst. Doporučuji. K ději se záměrně nechci vyjadřovat, abych třeba něco neprozradila. Ale za mě opravdu super psychologický thriller!!

07.08.2020 5 z 5


Není úniku Není úniku Cara Hunter

Cara Hunter mě opět nezklamala. Miluju její styl psaní. Žádné kapitoly, žádné dlouhé popisy a žádná hluchá místa. Super příběh. Čtení jsem si moc užila a těším se na další její knihu. :-)

31.07.2020 5 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Šokující, bravurní kniha !!!!
Colleen se toho nebála a hned svým prvním psychothrillerem nasadila laťku hodně vysoko. Kniha je jednoduše skvělá a probudí ve vás hned několik emocí. Místy jsem byla znechucená. Místy jsem byla vyděšená. A nakonec....jsem byla šokovaná. Kniha je místy mysteriózní, děsivá, že vám běhá mráz po zádech. Bravo, Colleen!!!
Taky zastávám názor, že se neměl měnit název originálu - Verity. Ale to už je detail. Obálka je velmi krásná a zaujme na první pohled.
Taky oceňuji rozsah knihy. Příběh není plný zbytečné omáčky a díky kratšímu rozsahu je možné udržet čtenáře neustále v napětí.

17.06.2020 5 z 5


Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Po přečtení této knihy mě asi čeká hodně dlouhá knižní kocovina. Protože tohle byla dokonalost. Bylo tam všechno. Druhý díl na rozdíl od prvního mě bavil hned od první stránky a měl větší spád. Autorka vytvořila dokonalý svět a příběh plný zajímavých zápletek a překvapení. Kaz je génius, který umí překvapit všechny a myslím, že i sám sebe. Je to skvěle napsaná postava, stejně jako ty ostatní. Zamilujete si je a sympatizujete s každým z nich, i když třeba kvůli něčemu jinému. Byla to skvělá jízda, skvělá! Všechno bylo propojené, promyšlené až do samotného konce. Konec jsem obrečela a mrzí mě, že je to jen dualogie. Všichni mi budou moc chybět a jsem si jistá, že se ke knihám ještě vrátím. Nechápu, jak to autorka dokázala - vymyslet, napsat něco takového. WOW..........Smekám!

09.05.2020 5 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Perfektní kniha plná zvratů. Postavy si oblíbíte, zamilujete a budete jim fandit. Autorka vytvořila úžasný příběh plný nečekaných momentů a překvapení. Bavilo mě to. I když musíte počítat s pomalejším rozjezdem. Nečetla jsem sérii Griša a proto mi trochu trvalo se zorientovat. Musím dát za pravdu některým čtenářům, že mi neseděl věk postav. To je jediné, co mi trochu vadilo.
Šest vran jsem poslouchala jako audio a musím říct, že je fantasticky načtená. Doma ji mám i jako knihu, která je nádherně graficky zpracovaná.
Na konci knihy budete mít v hlavě velký zmatek a proto honem na druhý díl. Těším se na něj!

30.04.2020 4 z 5