Dagmar58 Dagmar58 komentáře u knih

☰ menu

I v blázinci se dá žít I v blázinci se dá žít Marcela Mlynářová

Pro mě snad nejslabší kniha autorky, mám pocit, že už tzv. "vaří z vody". Její první knihy se mi líbily, byly vtipné a čtivé, což se o těch posledních moc říct nedá. Škoda.

24.03.2024 1 z 5


Pláňata Pláňata Petra Dvořáková

Opět od autorky trochu depresivní čtení ze života. Máma nešťastná, táta alkoholik, dvě dcery toužící po trošce štěstí. Kolik takových rodin máme kolem sebe? Výborná kniha!

06.01.2024 5 z 5


Co ty na to, babičko? Co ty na to, babičko? Květoslava Santlerová

I ve své druhé knize o babičkách předložila autorka milé čtení s příběhy a příhodami z vlastního života a z vlastních zkušeností tentokrát nejen o vnoučatech a "babičkovství", ale i o partnerství, přátelství a cestování.

30.12.2023 4 z 5


Kdo ti píše? Kdo ti píše? Dagmar Digma Čechová

Další knížka od autorky, každá její kniha je jiná, všechny jsou ale fajn a dobře se čtou. Paní Čechová má dobře "načtené" charaktery lidí, takže cokoliv z jejích příběhů se mohlo stát.

14.12.2023 4 z 5


Rodinná dovolená Rodinná dovolená Shalini Boland

Čtivá knížka, v průběhu děje "vyskakují" na čtenáře různá tajemství hlavních hrdinů, místy děj překombinovaný, nicméně i tak můžu doporučit k přečtení.

14.12.2023 4 z 5


Buď jako řeka Buď jako řeka Shelley Read

Smutný, přesto krásný příběh plný zármutku a bolesti, zároveň ale i vnitřní síly, kterou má hlavní hrdinka a díky které přežije nástrahy, které jí život přinesl. Určitě doporučuji k přečtení.

17.10.2023 5 z 5


Mezi nimi Mezi nimi Veronika González

První kniha autorky a docela zdařilý román. Osudy tří sester a jejich matky ovlivní jeden muž, dlouholetý kamarád jedné ze sester. Emoce, nepochopení, chybějící komunikace, může se stát i v reálném životě. Četlo se dobře, snad autorka napíše nějaký další román, ráda si přečtu.

08.10.2023 4 z 5


Chalupa Chalupa Pavlína Křivánková

Příjemná a čtivá oddechovka s podivným koncem, vedlejší postavy mi byly sympatičtější než dvě hlavní, nicméně autorka píše dobře, takže kniha stojí za přečtení.

08.10.2023 3 z 5


Klekánice Klekánice Tereza Bartošová

Poprvé jsem četla tuhle autorku, pro mě velké překvapení a spokojenost. Přečte se rychle, nechybí napětí, a ten závěr... Určitě sáhnu po její další knize.

13.08.2023 4 z 5


Učitelka angličtiny Učitelka angličtiny Magda Váňová

Autorka píše dobře, takže i tato její kniha se dobře četla. Příběh dívky popisovaný od dětství až po dobu, kdy je babičkou a kdy postavy románu řeší rodinné i sousedské mezilidské vztahy. Čtivý román, který určitě doporučuji. A jak zde již bylo párkrát poznamenáno, knihu bohužel kazí hrubé chyby v textu.

30.07.2023 4 z 5


Neviditelné kořeny Neviditelné kořeny Hynek Čapka

Historické souvislosti ve velmi čtivém příběhu...doporučuji k přečtení!

17.07.2023 4 z 5


Máma má alzheimera Máma má alzheimera Luboš Hacala

Slova dcery, která se stará o svou maminku a ke kterým netřeba nic dodávat: ..."Alzheimerova choroba člověku postupně vezme úplně všechno a nedá vůbec nic. ... Boj s touhle nemocí nemá vítěze, pouze poražené."

25.03.2023 5 z 5


Za italským snem Za italským snem Jo Thomas

Městečko někde v Itálii, léto, láska, dobré jídlo a pití, hledání sebe sama...příjemné čtení a velká chuť na pizzu, která se vyskytovala téměř na každé stránce. Povedená obálka!

20.02.2023 4 z 5


Kronika volného pádu Kronika volného pádu Martin Goffa

Ráda čtu knihy tohoto autora, takže jsem přečetla i tuto nejnovější. Deprese a poznamenaná psychika hlavního hrdiny z nedávné covidové doby vedla až ke zkratu, kdy už nevěděl kudy kam a byl na konci svých fyzických i psychických sil. Tuto dobu jsme zažili všichni, každého se nějakým způsobem dotkla a mohla nějak poznamenat.
Perfektní, čtivá a velice dobře napsaná kniha, byť to není detektivka, na které jsme u autora zvyklí.

07.01.2023 5 z 5


Tsunami Tsunami Karin Krajčo Babinská

Když uděláme v životě chyby, jsou nevratné, čas nejde vrátit a my si můžeme jen domýšlet, co by se stalo, kdybychom se zachovali jinak...Knížka o mezilidských vztazích je čtivá, děj ubíhá a příběh má zajímavý konec.

07.01.2023 5 z 5


Až uvidíš moře Až uvidíš moře Scarlett Wilková

Je zde mnoho komentářů k této skvěle napsané knize, tak se nebudu opakovat. Snad jen taky přidám doporučení k přečtení, protože určitě stojí za to!

10.09.2022 5 z 5


Babičkou proti své vůli Babičkou proti své vůli Eva Dolejšová

Životní příběh jedné ženy, který je psaný s nadhledem a který určitě pobaví nejen stávající, ale i budoucí babičky. Jen se určitě každá žena obejde bez despotického manipulátora, kterého měla hlavní hrdinka Daniela za manžela.

05.09.2022 4 z 5


Ženská na odstřel Ženská na odstřel Martin Goffa

Skvěle napsaná čtivá detektivka, ve které nechybí napětí, má spád a těším se na další autorovu knížku.

30.08.2022 5 z 5


Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Za mě další super čtivá knížka od této autorky, děj rychle ubíhá, příběh má spád, Shari Lapena je prostě jistota. Za sebe můžu doporučit k přečtení!

28.08.2022 4 z 5


Můj syn feťák: skutečný příběh Můj syn feťák: skutečný příběh Eva Hacalová

Deníkovou formou napsaná kniha z pozice matky "feťáka" a syna, který drogám propadl. Ať už drogy začne brát kdokoliv, vždycky to má vliv na celou rodinu včetně toho nejmladšího člena. Nikdy neříkej nikdy, ale opravdu nikdy bych se nechtěla podobné situace dožít!

28.08.2022 5 z 5