Cryptkeeper Cryptkeeper komentáře u knih

☰ menu

Oficiální pokémon příručka Oficiální pokémon příručka Maria S. Barbo

Neskutečná nostalgie a v té době nezbytná věc pro milovníka tématiky. Navíc skvěle zpracovaná,plná perfektní ilustrace :)

04.10.2022 5 z 5


Městečko Městečko Łukasz Radecki

Mrazivé,zvrácené a dobře napsané. Celkově dobrý příběh. Něco,co nedokážu vyloženě popsat mi tam scházelo,nicméně i tak skvělý horůrek z lesů našich sousedů.

04.10.2022 4 z 5


Pověrčivý Pověrčivý Robert Lawrence Stine

Neskutečně čtivé. Přesně tak,jak to R.L.Stine umí. Příběh jednoduchý,přímočarý a postavy skvěle vykreslené.

04.10.2022 4 z 5


Kořist Kořist Darcy Coates

Kniha byla zpočátku velice čtivá,no zhruba ve čtvrtce,po přibližném nastínění děje,začlo napětí slábnout a příběh upadal. Ani celkové rozuzlení mě nějak neohromilo. Za mě celkem zklamání.

20.07.2022 3 z 5


Odbočka v lesích Odbočka v lesích Kateřina Karolová

Za mě velké zklamání. Na knihu jsem se těšil,upoutala mě obálka i popis. Začala chytlavě a svižně. Pak se to ale změnilo v nezajímavé točení se v kruzích,napětí opadlo a konec byl vůbec takový nijaký.

14.06.2022 3 z 5


Vánice Vánice Flint Maxwell

Palec nahoru za pěkně vykreslené postavy a svižný začátek,kdy kniha okamžitě vtáhne do děje a čtenář se těší na každou další stránku,aby zjistil,co se zde opravdu děje. Jen škoda konce,který mohl o něco více nalákat na pokračování :)

23.05.2022 4 z 5


Vzácný druh Vzácný druh Erik Hofstatter

Bizarní jednohubka,která má nepochybně své nechutné kouzlo ;)

30.04.2022 5 z 5


Propast Propast Jozef Karika

Zpočátku neskutečně napínavé,mrazivé a opravdu strašidelné. Když se do toho ale začala vkrádat spíše duševní stránka a bádání v mysli přeživšího,tak vše dobré v této knížce spáchalo sebevraždu skokem z plošiny.

13.03.2022 3 z 5


Přetržené pouto a další povídky Přetržené pouto a další povídky * antologie

Dvě malé/velké povídky. Na to jak krátké,jsou vlastně neskutečně obsáhlé a čtenáři dají přestě to,co očekává :)

21.02.2022 5 z 5


Balónky oběšenců a další hororové příběhy Balónky oběšenců a další hororové příběhy Džundži Itó

Naprosto geniální sbírka bizáru a nechutností,tak jak to máme u japonské mangy rádi. Za mě "tučných" 5!

24.10.2021 5 z 5


Skrýš Skrýš Masasumi Kakizaki

Mrazivá a temná atmosféra,která by se dala krájet. Skvělá kresba naprosto bravurně dokresluje tuto parádní mangu.

20.10.2021 4 z 5


Krvavé pohraničí Krvavé pohraničí Vladimír Šlechta

Musím uznat,že na tak malou knížku je tam krásně vykreslený fantasy svět. Zajímavé a lehce zapamatovatelné postavy. Škoda jen,že se v celém příbehu vlastně zase tolik neudálo.

31.08.2021 3 z 5


Dvojí mysl Dvojí mysl Martin Rousek

Autorovi se musí nechat,že styl psaní byl záživný a člověk se s hlavní postavou rychle sblíží. To je ale bohužel tak nějak vše,kniha byla celkově dost předvídatelná a ve finále spíše pro dámy. Uvítal bych více originality,nicméně držím palce do dalších knih.

17.08.2021 3 z 5


Hora mrtvých Hora mrtvých Jeremy Bates

Atmosféra,která by se dala krájet. Mrazivé a děsivé "neznámé" je tu skvěle budováno. Ke konci trochu upadá,ale ani to mi nezkazilo dojem z této knihy a dostal jsem to,co jsem očekával.

11.08.2021 4 z 5


Rybář Rybář John Langan

Trýznivý náhled do lidské mysli,jenž je devastována ztrátou milovaného. Ztrátou,která člověku nedovolí se zpět začlenit do normálního života. A pak přijde Rybář. A ty po jeho hnusem a krví nasáknuté návnadě skočíš dřív,než ti tačí dojít,do jakého šílenství se to pouštíš. Epické!

27.07.2021 5 z 5


Smršť Smršť Jozef Karika

Karika tyhle jednoduché zápletky,ve kterých se ocitl většinou každý z nás,prostě umí. Mrazivé,místy přímo děsivé,tísnivá atmosféra. Jediné,co mi vadí,bylo těch pár posledních stránek. Člověk,který si koupí tuto knihu,rozhodně nepotřebuje číst o této problematice,která totálně zabila atmosféru a děj knihy.

19.05.2021 4 z 5


Lockdown Lockdown Alexander Gordon Smith

V této době,kdy je celý svět de facto jeden velký Lockdown,mi tato kniha spadla do ruky (potřené antibakteriálním gelem) rychleji než jakákoliv jiná. Čtenář je ihned vtažen do děje,ten rychle odsýpá,postavy jsou zajímavé a příběh drsný a syrový.
Ted už jen počkat na další díl a nenechat se mezitím chytit chlápkem v černém,stojícím s plynovou maskou na vaši zahradě.

14.05.2021 4 z 5


Jedné deštivé noci Jedné deštivé noci Richard Laymon

Až děsivě poutavý brak,nasycený směsicí krve,střev,sekretu a bizarních scén ještě bizarnějších postav. Tohle je ta kniha,po které je třeba sáhnout po všech těch GoT složitých zápletkách,kde na jedné straně je deset nových postav z dvaceti různých pokolení. Člověk vypne a tak nějak si v té hrůze a chaosu libuje. Obzvlášt,když za oknem prší....

15.04.2021 5 z 5


Tajná ložnice Tajná ložnice Robert Lawrence Stine

Parádní a svižná jednohubka. Člověk se rychle začte do děje,které vyvrcholí mrazivým odhalením. Ted už jen pozor na to,jaké dveře otevřeš ;)

08.04.2021 4 z 5


Rosie Rosie Jan Hlubek

Malá,nenápadná knížečka. Pro milovníky R.L.Stina,Breziny apod. nutnost do sbírky. Příběh je svižný,není to nic nového,ale i tak nastolí pěknou dávku napětí,při kterém se člověk nenudí. Za mě paráda,která na trhu už dlouho chyběla :)

10.03.2021 4 z 5