Bookgirl Bookgirl komentáře u knih

☰ menu

Kouzelnice Kouzelnice Sebastien de Castell

Zase pecka a tentokrát pro mě zatím nejlepší ze série. Ještě více nabitá akcí a zvraty. Není co vytknout.♥

04.03.2019 5 z 5


Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Za mě určitě slabší než ostatní díly. Chyběly mi postavy z minulých knih, které se tam moc nevyskytovaly, ale pobavila a odpočinula jsem si.

25.02.2019 3 z 5


Sníh nebo popel Sníh nebo popel Sara Raasch

Ke knize jsem přišla náhodou a jsem opravdu ráda, že jsem nedala na vlažné a negativní recenze. Mně se tahle knížka prostě líbila. A moc. Nemohla jsem se ubránit a srovnávala ji s Rebely vln, které jsem přečetla hned před touto knihou a nemůžu úplně souhlasit s tím, že by byli rebelové výrazně lepší, jak říká většina lidí. Oba dva ty příběhy mají něco do sebe a ano, Rebelové jsou propracovanější, originálnější a je na nich vidět velký posun. Naproti tomu byla ale tato kniha pro mě výrazně čtivější a navzdory místy předvídatelnému ději a docela otravnému milostnému trojúhelníku mě zasáhla a měla svoje velké kouzlo a silný příběh. Všem milovníkům fantasy doporučuji.

22.02.2019 4 z 5


Rebelové vln Rebelové vln Sara Raasch

Originální, napínavý a zvratů plný příběh. A panebože ten konec?! Rychle mi někdo dejte pokračování. Rozhodně oceňuji skvěle popsané a vytvořené prostředí a zajímavé postavy.

22.02.2019 5 z 5


Oba na konci zemřou Oba na konci zemřou Adam Silvera

Měla jsem od knihy opravdu velká očekávání a ačkoliv nebyla úplně špatná, tak jsem byla zklamaná. Nápad byl super, ale celé to bylo hrozně nepřirozeně napsané a já jsem někdy musela protáčet oči. Na to že mám tenhle žánr opravdu ráda, jsem byla vážně naštvaná. Rozhodně slabší průměr.

08.02.2019 2 z 5


Lov stínu Lov stínu AdriAnne Strickland

Jedna z těch knih ze kterých sice neumírám, ale nemám jim prostě co vytknout. Skvěle se to četlo, mělo to spád, akci, napětí, nečekané zvraty a přesně tu správnou dávku citů. Postavy byly opravdu sympatické a vlastně všechny hlavní postavy jsem si zamilovala. Ačkoliv sci-fi obvykle nečtu, tak tohle bylo opravdu dobré a originální. Určitě doporučuji.

13.01.2019 5 z 5


Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Je pravda, že kniha je opravdu tenká a mohla být spojena s předchozím dílem, protože spíše než další díl je to pokračování příběhu z minulého dílu, ale jinak mě to pořád opravdu baví a ačkoliv se vtipy někdy opakují, celé mě to pořád nepřestává rozesmívat nahlas a objevují se nám tu nové neotřelé situace. Těším se na další díl.

03.01.2019 5 z 5


Winter Winter Marissa Meyer

Tak tohle bylo doopravdy dobré. Tato série je s každým dílem lepší a toto byla jedna z nejčtivějších, nejnapínavějších a nejakčnějších knih které jsem kdy četla. S klidem mohu říct, že jsem se ani chvíli nenudila a nemohla jsem se odlepit. Jen málokdy se stane, že by mi opravdu k srdci přirostly všechny postavy a že bych tak nesnášela hlavní záporáky jako tady. Opravdu mě neustále fascinuje nádherný styl psaní a celková propracovanost světa i jednotlivých postav. Celá závěrečná akce a bitva byla opravdu dechberoucí a i realistická. Rozhodně nemám ten useknutý pocit, který mám často na konci série. Není co vytknout.

02.01.2019 5 z 5


Zámek v oblacích Zámek v oblacích Kerstin Gier

Milá, opravdu čtivá knížka se skvělým a zajímavým námětem starého hotelu. Docela mi to utíkalo, ačkoliv mě vytáčelo, že se tam vlastně nic neděje. Konec byl doopravdy napínavý a hrozně se mi líbil, ale mrzelo mě, že se tím odehrál prakticky celý příběh na posledních 50 stránkách. Některé věci byly navíc neuvěřitelně přitažené za vlasy a donutily mě neustále si říkat "wtf". Vzhledem k sérii Drahokamy kterou mám opravdu ráda, jsem prostě měla příliš vysoká očekávání, takže za mě takový lepší průměr.
3.5*

02.01.2019 4 z 5


Cress Cress Marissa Meyer

Tohle bylo ještě lepší než první a dokonce i druhý díl. Bylo to opět plné akce a Cress mi byla sympatická. Jsem z této série unešená a těším se na Winter.

22.12.2018 5 z 5


Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Tohle bylo tak hrozně hezké a smutné. Já ani nevím, co k tomu říct, ale z toho konce se pořád vzpamatovávám. Jinak všechny postavy byly rozhodně zajímavé a sympatické. Přečetla jsem to jedním dechem a rozhodně to nebyla žádná "laciná" romanťárna. Takže pokud si chcete u knížky odpočinout, zasmát se a i si pobrečet, tak doporučuji všemi deseti♥

24.11.2018 5 z 5


Vzhůru za slávou Vzhůru za slávou Soman Chainani

Jiné než předchozí díly, občas možná trochu zbytečně zdlouhavé, ale přesto super.♥

24.11.2018 4 z 5


Scarlet Scarlet Marissa Meyer

Tahle knížka se mi líbila možná ještě o stupínek více než první díl. Byla trochu méně pohádková, ale o to více tam bylo akce a děj nestál. Byla jsem taky ráda, že jsme se nemuseli definitivně rozloučit s kapitolami o Cinder a její kapitoly byly super. Takže za mě Cinder lepší jako hrdinka, protože Scarlet mě občas vytáčela, ale děj se v druhém dílu trochu víc rozjel. Každopádně je to naprosto úžasná série a těším se na další díl.

15.11.2018 5 z 5


Cinder Cinder Marissa Meyer

Dlouho jsem se odhodlávala, ale pak jsem se nemohla odtrhnout hltala každou další stránku. Neuvěřitelně dobře napsaný, akční a zároveň pohádkový příběh s jednou s nejsympatičtějších hrdinek vůbec.♥

11.11.2018 5 z 5


Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Samozřejmě to bylo jako každá knížka od Sarah......úžasné. Bylo to čtivé, vtipné a četlo se to doslova samo. Samozřejmě se tam neodehrála žádná velká akce, zápletka nebo napětí, ale to myslím ani nikdo neočekával. Je to úžasná příležitost strávit trochu času s našimi oblíbenými postavami a jejich každodenními starostmi. Jelikož 3. díl skončil poměrně otevřeně, já jsem čekala alespoň nějaké dořešení nezodpovězených otázek a situací. To se bohužel moc nekonalo a pravděpodobně se vše dozvíme v dalších dílech. Každopádně i tak jsem si čtení jako vždycky neuvěřitelně užila, byly tam zajímavé informace a Sarah nám i postavám dala trochu času na vzpamatování se z války a skvěle si připravila půdu pro další knížky. Musím říct, že už se nemůžu dočkat!

06.11.2018 5 z 5


Rebel Rebel Amy Tintera

Pokračování mě rozhodně nezklamalo. Knížka byla stejně úžasná, ještě více nabitá akcí a přečetla jsem ji během jediného dne. Líbilo se mi střídání pohledů Wren a Calluma, zamilovala jsem si Addie. Rozhodně fajn knížka o které si myslím, že by si zasloužila mnohem více pozornosti!♥

21.10.2018 5 z 5


Bez šance Bez šance Neal Shusterman

Nevím, ale tohle mě prostě nějak...nenadchlo? Námět byl rozhodně zajímavý a k zamyšlení a místy mi běhal mráz po zádech,ale... Asi to bude tím, že to prostě není můj žánr. Vracím se zpátky k fantasy.

21.10.2018 1 z 5


Deset tisíc nebí nad tebou Deset tisíc nebí nad tebou Claudia Gray (p)

Za mě ještě lepší, než první díl. Bylo tam víc akce, dimenzí, romantiky... vlastně všeho. Docela hodně jsem se i smála a ten konec teda jako "cože?!". Takže ačkoliv žádná část nepřekonala moji oblíbenou z prvního dílu v carském Rusku, tak celkový dojem z knihy byl ještě lepší.♥

17.10.2018 5 z 5


Divoká píseň Divoká píseň Victoria Schwab

Čtení téhle knížky jsem si jednoznačně užila. Celý příběh měl spád a byl napínavý a čtení mi utíkalo skoro více, než by mi bylo milé. Začala bych světem, který byl opravdu velmi dobře promyšlený. Celkový motiv rozděleného města a společnosti byl neuvěřitelně zajímavý a určitě se daly najít nějaké ty "nové" věci na které jsem ještě ve fantasy knížce nenarazila. Z postav bych vypíchla celkovou promyšlenost všech tří kategorií monster a to samozřejmě hlavně sunajů. August a Ilsa byli určitě mé nejoblíbenější postavy. I Kate byla řekla bych docela originální hrdinka, což dnes už není vůbec jednoduché.
SPOILER
Lea a Katina otce jsem jako záporáky tušila celou dobu, ale i tak byla odhalení docela působivá a v některých chvílích jsem si rozhodně okusovala nehty.
KONEC SPOILERU
Celkově bych řekla, že to bylo zase něco trochu jiného a bylo to naprosto úžasné. Líbil se mi motiv hudby, který se nám prolíná jak názvem a obálkou, tak i celou knihou. Moc doporučuji všem a určitě se pustím do dalšího dílu.♥

12.10.2018 5 z 5


Reset Reset Amy Tintera

Kniha s velmi zajímavým námětem a úžasným zpracováním. Opravdu mě nadchla, bavila mě a ani na chvíli nenudila. Postavy byly zajímavé a já jsem po dlouhé době neměla co vytknout ani hlavní hrdince. Jsem opravdu ráda, že jsem na knihu narazila a byla prostě skvělá. Těším se na další díl.♥

24.09.2018 5 z 5