BlogKnihotání BlogKnihotání komentáře u knih

☰ menu

Zrcadlo, zrcadlo Zrcadlo, zrcadlo Rowan Coleman

Na knížku jsem byla hodně zvědavá. Zaujala mě obálka i obsah knih. A kniha opravdu nezklamala, ale konec mi byl jasný už od půlky knihy. Takže jsem nebyla prakticky skoro z ničeho překvapená. Ale jinak velmi milé a oddechové čtení. Více brzy v mé recenzi.

23.05.2019 4 z 5


Jedna želva za druhou Jedna želva za druhou John Green

„Pane, vy to pořád nechápete. Tam je jedna želva za druhou.“

05.10.2018 4 z 5


Nikdyuš: Zkoušky, jež podstoupila Morrigan Crowová Nikdyuš: Zkoušky, jež podstoupila Morrigan Crowová Jessica Townsend

I když je kniha určena pro mladší čtenáře, tak je rozhodně i pro dospělé, kniha je velmi vtipná. A myslím si, že každý čtenář, bez rozdílu věku se u ní zasměje. Každý si zde přijde na své, myslím si, že každému kdo si ji přečte se bude líbit.

12.09.2018 5 z 5


Replika Replika Lauren Oliver

Od knihy jsem čekala něco trochu jiného. Byla jsem na ni hodně zvědavá, ale hodnotím ji velmi průměrně. Celá moje recenze v záložkách.

25.06.2018 3 z 5


Moje sestra žije na krbové římse Moje sestra žije na krbové římse Annabel Pitcher

Touhle knihou jsem byla velmi mile překvapená. Čekala jsem oddechové čtení, ale tahle kniha tedy oddechová nebyla. Dojala mě a dost psychicky vyždímala, takže jsem se z ní nějakou dobu vzpamatovávala.
Moji recenzi najdete v záložkách.

01.04.2018 3 z 5


Verum Verum Courtney Cole

Kniha je podle mě skoro stejně dobrá jako Nocte. Opět je temná, zmatená, šílená... Autorka jako by chtěla, aby sám čtenář při čtení knihy tak trochu zešílel. Opravdu můžu knihu jen a jen chválit. A doufám, že u nás brzy vyjde i třetí díl.
Moji recenzi na tuhle knihu naleznete v záložkách.

26.10.2017 5 z 5


Spící obři Spící obři Sylvain Neuvel

Po dlouhé době sci-fi, která se mi líbila.

11.08.2017 4 z 5


Nejchladnější dívka ve Městě chladu Nejchladnější dívka ve Městě chladu Holly Black

Knihy o upírech mám ráda, takže když jsem na tuto knihu narazila, musela jsem si ji hned přečíst. A mně se opravdu moc líbila, sice měla na mě trochu pomalejší začátek, ale jinak mi přišla velmi originální.

29.07.2017 4 z 5


Hlavně to nikomu neříkej Hlavně to nikomu neříkej Miroslava Varáčková

Knihu rozhodně doporučuji, hlavně čtenářům ve věku 14-15 let. Autorka napsala kniho o velmi vážném tématu- šikaně. A do jakých rozměrů může přerůst, když se neřeší. A předává poselství, že komu se něco takového děje, tak by rozhodně neměl mlčet.

11.07.2017 4 z 5


Alenka v říši zombií Alenka v říši zombií Gena Showalter

Na knihu jsem byla vážně zvědavá, jelikož mám ráda Alenku v říši divů. Od knihy jsem měla jistá očekávání, ale bohužel knihy byla jiná než jsem čekala. Ale jsem ráda, že jsem si knihu přečetla, byla to milá oddechovka.

02.07.2017 3 z 5


Paní půlnoci Paní půlnoci Cassandra Clare (p)

Od autorky jsem předtím nic nečetla, což je jistě škoda. Takže jsem si nebyla úplně jistá, co od knihy čekat. Nakonec jsem se v celém světě lovců stínu poměrně úspěšně zorientovala. A musím říct, že se mi kniha líbila. Emmu i Juliána jsem si celkem oblíbila, ale Emma mi přišla až příliš dokonalá.

24.06.2017 4 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Konečně jsem se dočkala! Kniha se mi opravdu líbila, autorka nezklamala. Kniha patří k mým nejoblíbenějším vůbec a opravdu jí nemám, co vytknout. Možná, že jen některé scény si autorka mohla odpustit a nechat jen náznaky, než popisy.

08.06.2017 5 z 5


Koruna Koruna Kiera Cass

Oddechové a klidné zakončení celé série. Něco takového jsem čekala.

23.05.2017 3 z 5


Caraval Caraval Stephanie Garber

Tato kniha mi přišla opravdu kouzelná, sice měla pár nedostatků, ale ty jsem nakonec přehlédla. Autorka měla rozhodně zajímavý nápad, možná mohla některé věci lépe promyslet, ale třeba se vše vyjasní v dalším dílu.

19.05.2017 4 z 5


Kouzelné přání Kouzelné přání Chris Colfer

Opravdu milá knížka, která mě velmi bavila. Celá kniha byla správně pohádková a autor měl též skvělý nápad.

30.04.2017 5 z 5


Něco víc Něco víc Patrick Ness

Od autora jsem četla už „Volání netvora“ a „My ostatní tu prostě žijem“ , obě knihy se mi moc líbily. Od knihy „Něco víc“ jsem tedy tohle opravdu nečekala, ale byla jsem velmi mile překvapena. Já tedy sci-fi moc nečtu, ale i tak se mi kniha opravdu líbila, má velmi zajímavou myšlenku... Určitě stojí za přečtení.

18.04.2017 4 z 5


Včelí královna Včelí královna Laura Ruby

Když jsem přečetla anotaci, měla jsem o této knize jisté představy, ale kniha ani jednu moji představu nesplnila. Byla úplně něco jiného než jsem čekala. Ale i tak nebyla zase tak špatná, některé věci byly velmi originální.

05.04.2017 3 z 5


Strážci příběhů Strážci příběhů Mechthild Gläser

Knížka se mi velice líbila. Byla vtipná a čtivá, sice spíše pro mladší čtenáře, ale já ji i tak velice doporučuji. Autorka měla celou knihu velice dobře promyšlenou.

25.03.2017 4 z 5


Probuzení Simona Spiera Probuzení Simona Spiera Becky Albertalli

Na tuhle knihu jsem se neuvěřitelně těšila a musím říct, že mě doopravdy nadchla. Kniha mi přijde jednoduše dokonalá. Je vtipná a pojednává o aktuálním tématu. Klidně by mohlo být více knížek takového typu.

04.03.2017 5 z 5


Křišťálový meč Křišťálový meč Victoria Aveyard

Musím říct, že na tuhle knihu jsem se těšila od té doby, kdy jsem dočetla Rudou královnu. Sice začátek knihy byl malinko pomalejší a moc mě nebavil. Postupně se to zlepšilo. A ten konec, to bylo něco. Už bych si přála mít v ruce třetí díl.

21.10.2016 5 z 5