Bella1 Bella1 komentáře u knih

☰ menu

Kundera: Český život a doba Kundera: Český život a doba Jan Novák

Zajímavá kniha o zajímavé osobnosti.

02.07.2020 5 z 5


Sítě Sítě Petra Dvořáková

Autorka opět nezklamala. Všechny tři příběhy se mi velice líbily, byly napsány velmi poutavě a zajímavě, těžko říct, který z nich je nejlepší.

24.05.2020 5 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Emočně velmi silný příběh, při kterém mi fakt běhal mráz po zádech. Jsem ráda, že jsem nic podobného nezažila na vlastní kůži. Je to ale příběh, který v reálném životě nebývá tak ojedinělý, a proto by si ho měli povinně přečíst všichni rodiče, kteří dávají vědomě či nevědomě přednost jednomu z dětí, aby pochopili, jakou hrůzu na nich páchají. Něco podobného znám ze sousedství a je to moc smutné. Další velmi povedená kniha této autorky.

24.05.2020 5 z 5


Dům duchů Dům duchů Isabel Allende

Opravdu skvělá knížka, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Velmi poutavě popsané osudy jedné rodiny.

24.05.2020 5 z 5


Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Poslouchala jsem ji jako audioknihu a nádherně jsem si při ní odpočinula.

17.11.2019 5 z 5


Hanuman Hanuman Svatopluk Čech

Nakonec se to dalo. :-)

24.10.2019 4 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

i druhý díl je nádhera, báječně se četl, moc se mi líbil. Těším se na pokračování a určitě si ho taky koupím. :)

19.09.2019 5 z 5


Díky za fíky Díky za fíky Halina Pawlowská

Četla jsem ji při návštěvě u babičky, ale stejně jako ona jsem ji nedočetla. Omlouvám se, ale fakt nuda.

19.09.2019 odpad!


Havran (14 básní) Havran (14 básní) Edgar Allan Poe

Přečteno v angličtině, stálo to za to.

19.09.2019 5 z 5


Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Hotýlek je příjemná zábavná kniha, taková milá oddychovka. Když jsem vypadla ze soustředění trochu jsem ztrácela přehled v postavách, ale to byla moje chyba. Oproti Haně je to zase něco jiného, ale mně se kniha líbila.

19.09.2019 5 z 5


Božská komedie Božská komedie Dante Alighieri

Myslela jsem původně, že to nedám, ale pak jsem byla velmi mile překvapena a dočetla do konce. A pak znovu ještě jednou. :-)

09.08.2019 5 z 5


Běž, chlapče, běž Běž, chlapče, běž Uri Orlev (p)

Původně zakoupené pro mladší sestru, ale myslím, že by se to pro ni ještě vůbec nehodilo. Pro desetiletou holčinu by byla kniha příliš drsná a krutá. Já jsem ji přečetla s pocitem znechucení nad tím, čeho jsou lidé schopní, nad jejich bezcitností, ale na druhé straně i s pocitem, že dobří lidé se vždycky najdou. Kniha je napsaná poutavě a je smutné, že byla napsána podle skutečného příběhu.

04.03.2019 5 z 5


Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie Fredrik Backman

První třetina knihy se mi četla poměrně těžce, ale stejně jsem ji nedokázala odložit. I k hlavní hrdince jsem si postupně budovala vztah.
Nejdřív mi připadala jako osoba, které bych se v reálném životě z daleka vyhnula a nechtěla bych s ní mít nic společného, ale kniha ukazuje, jak první dojem je často zatraceně mylný.
Kéž by člověk dokázal být v jejím věku tak odvážný, akční a bez větších předsudků. No, trénovat fotbal asi vážně nikdy nebudu.

29.01.2019 5 z 5


Ostrá jako katana Ostrá jako katana Ivana Vostřáková

Mně se Katana moc líbila a přečetla jsem ji na tři zátahy.
Z části se odehrává v přítomnosti a v části v nedávné historii. Ukazuje, jak někdy stačí opravdu málo a celý život se změní k horšímu nebo lepšímu.
Komentáře tady dole pode mnou ukazují, jak jsme každý jiný a každému se líbí něco jiného a to je i správné. Někdo má rád zamilované romány, někdo detektivky, někdo knihy z období holokaustu, jiný čtenář má pocit, že správná kniha musí končit tragicky, jinak přece nejde o kvalitní literaturu, že. :) Jenže i v životě existují dobré konce. :) A že jsou slabé ženy, které svoji situaci řeší chlastem, místo aby se vzchopily? I takové jsou a že jich není málo. Dokonce i jejich děti někdy končí v děcáku. Stačí se rozhlédnout, všichni nedokážou být silní a zdatní jako Rambo. Lidé stejně jako knihy jsou originál kus od kusu.

29.01.2019 5 z 5


Lazar Lazar Lars Kepler

Poněkud drsné a brutální, ale jinak supr.

29.01.2019 5 z 5


Černočerná tma Černočerná tma Stephen King

Drobek hnusné, ale napínavé!

21.11.2018 5 z 5


Těžká hodina Těžká hodina Jiří Wolker

Nemůžu uvěřit tomu, že tuhle sbírku napsal tak mladý člověk. Některé z básní jsou neuvěřitelně krásné a dojemné, ale ze všeho čiší strašný smutek. Snad to bylo dané tou jeho hnusnou nemocí a vědomím blízké smrti. Když jsem četla, jak se před smrtí loučil se svojí milovanou dívkou, tekly mi slzy. Nedovedu si představit být v takové situaci, tak mladý, na začátku životní cesty a s vědomím, že nic z toho krásného už nebude. Wolker byl určitě neskutečně senzitivní člověk, nadaný básník a je veliká škoda, že tak brzy umřel. Mohl napsat ještě mnoho krásného. Opravdu škoda.

21.11.2018 5 z 5


Ohněm a mečem Ohněm a mečem Henryk Sienkiewicz

Váhala jsem, moc se mi do té knihy nechtělo, ale jsem naprosto nadšená! Je to opravdu napínavý rytířský román. Určitě si přečtu i další.
Člověk při jeho čtení naprosto zapomene na realitu a přenese se do doby, kdy všechno probíhalo. Kniha je moc pěkně napsaná a nejspíš se k ní časem vrátím.

21.11.2018 5 z 5


Ďábelské ragú Ďábelské ragú Ellery Queen

Tak podle téhle knížky jsem i vařila a kupodivu se to dalo jíst.

12.11.2018 5 z 5


Vykupitel duší Vykupitel duší Iveta Pačutová

Skvělá kniha, těším se, až autorka napíše další, určitě si ji taky přečtu. Musela jsem nad tou knihou ještě dlouho přemýšlet a určitě se k ní časem zase vrátím.

12.11.2018 5 z 5