Barbarella13 Barbarella13 komentáře u knih

☰ menu

Hořící kříž 1 Hořící kříž 1 Diana Gabaldon

Tak tohle vazne boli! Zdlouhave a zdlouhave. Misty jsem si chtela radeji useknout ruku, abych nemohla drzet ctecku, nez cist ty umorne a zbytecne popisy nudnych shromazdeni a svateb. V knizce se stalo velke nic. Mozna se vsem hrdinkam uvolnily prameny z drdolu a teto udalosti byl venovan odstavecek nebo delsi souveticko. Pak se take Claire uvolnila menstruacni vlozka.

A proc jsem to teda cetla? Videla jsem totiz serial, ktery je uzasny. Predevsim prvni serie a nemohla jsem se dockat pokracovani. V tomto pripade plati vyjimka, ze serial je opravdu lepsi nez kniha.

A nejhorsi na tom je to, ze jsem knihu cetla ve ctecce. Kdyz uz jsem si myslela, ze je kniha a me utrpeni u konce! Zjistila jsem zdrcujici vec, byl to pouze konec prvniho dilu o 600 stranach a dalsich 600 stran bych mela jeste precist. Normalne mam cca 1 knihu na tyden, ale musim rict TATO KNIHA VE ME ZABILA LASKU KE CTENI a ja se s ni 2 mesice trapila.

Zaverem bych chtela rict, ze druhou cast cist nebudu. Mam se rada a nechci se dal tyrat. Pockam si na serial. Protoze je kniha jako predloha serialu davam 3*

03.01.2020 3 z 5


Království popela Království popela Sarah J. Maas

Tak tohle bylo opravdu dlouhe!

25.08.2019 3 z 5


Prohnaný Prohnaný Kevin Hearne

Miluji fantasy pribehy, ale tohle mi bohuzel prijde jen jako slatanina bohu z ruznych zemi a ruznych historickych obdobi bez spetky logiky. Taky si u tak vecnych a mocnych bytosti predstavuji jine chovani, nez to srovnatelne treba s justinem biebrem. Kniha jednoduse nema dusi a nejsou za ni hlubsi myslenky. Prebaly knih cele serie me taky moc literarne nenavnadily. Fantasy serii na podobne urovni uz mam prectenou (magie - kate daniels) a tuto serii si nechavam rozectenou a v "zaloze".

23.08.2018


Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Kolik stránek musím přečíst, abych mohla říct, že jsem knížce dala šanci?? Bylo to téměř 50 stránek trápení a přemlouvání se. Nakonec jsem to vzdala. Za těch 50 stránek jsem zjistila, že hrdinka je v nějakém světě po převratu a kromě podivného rozkastování jako ekonomanželky nebo myslím andělíčkové :D se plácá v nudných a sentimentálních vzpomínkách hlavní hrdinky. Jako ano chápu kam tím asi autorka směřuje, k uvědomění a srovnání světu před a potom. Ale tohle čtení bolí! Tohle čtení se asi čte díky úspěšnému seriálu jinak si neumím těch 81% vysvětlit. Nemám ráda, když tě autor knihy drží v ději jako rukojmí nevědomosti a k tomu tě pomalu zabijí nudou, ale o tom přesně tahle knížka je!

12.08.2018


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Tohle prostě miluju. Ten pocit, když se do knížky totálně zaberu. Nevidím napravo ani nalevo. Pohlcení a zmatení, odkazy a dohledatelné informace dodávají na uvěřitelnosti a já nemohla přestat číst, i když jsem věděla, že mě to bude ráno bolet. :) Karika umí fakt dobře držet čtenáře v napětí, někoho to mohlo třeba štvát, ale já byla jako na trní. SPOILER Ze závěru jsem byla trošku zklamaná, taky zjištění Igorovy závislosti na věrohodnosti nepřidá. Věřím, že se může jednat o nějaké zvláštní nebo nadpřirozené místo, ale příběhu Igora nevěřím.

26.06.2018 5 z 5


Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

Autorka píše moc čtivě a poutavě. Používá krásné slovní obraty. Děj je pečlivě vykonstruovaný a vždy nabízí možná až přehršel podezřelých. Druhá knížka od ní a hodlám v čtení série pokračovat. Pozor může být považováno spoiler: postavy se charakterově dosti opakují zařadit dva díly po sobě mezi hlavní hrdinky ženy s problematickým vztahem ke svým dcerám? A kolik lidí dává kočkám tuňáka ve vlastní šťávě? Právě proto si další díl přečtu s větším časovým rozestupem.

07.05.2018 5 z 5


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Nejlepsi na teto knize je konec. Protoze kdyz je konec, nemusi se uz kniha cist. Jsem zklamana, od dila s vice jak 90% jsem ocekavala vic. Pribeh s upirem jsem musela preskakovat, protoze se objevoval v samostatne casti, ale pak i v ostatnich vypravenich. Navic byl ten pribeh s upirem tak spatny, ze neslo uverit skutecnosti, aby sena svete nasel jeden clovek, ktery by ho chtel dobrovolne poslouchat. Natoz aby to esesak.

03.08.2017


Čas žít, čas umírat Čas žít, čas umírat Erich Maria Remarque (p)

jednoduse zdrcujici ....

29.07.2017 4 z 5


Pentagram Pentagram Jo Nesbø

Jo Nesbo je muj detektivkovy kral! Miluju lehkost jeho psani, ma talent! Tato knizka neni jeho Top, ale neurazi a nezklame.

25.07.2017 4 z 5


Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

Opět musím napsat knížka na odpočinek, u její minulé knížky se mi chtělo brečet u této zase smát. Potvrdila jsem si fakt, že Jojo neumí psát mužské postavy.

22.07.2017 4 z 5


Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka Jojo Moyes

Knížka na odpočinek, člověk by sem tam i slzičku uronil. Na postavě Mika bylo poznat, že knihu napsala žena.

22.07.2017 4 z 5


Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Po prvních dvou dílech, které mi přišly dějově dost podobné a uměly šokovat jen svou brutalitou jsem chtěla zkusit i třetí díl. Ten byl opravdu jiný (vraždy stejně kruté) a musím říct, že jsem se u něj opravdu hodně bála. A to nejen protože jsem ho četla někde v horách v chajdě bez signálu a bez lidí a záchodem venku, ale především díky vrahově výběru obětí. Takže jsem pak honem musela přesedlat na zamilované romány. :)

22.07.2017 4 z 5


Popravčí Popravčí Chris Carter

Protože jsem už četla první díl věděla jsem do čeho jdu, vraždy jsou moooc brutální. Autor stejně jako v prvním dílu zamotal dva různé případy dohromady a čerpal především ze surové brutality. Jednoho vraha jsem uhádla ještě před půlkou knihy.

22.07.2017 4 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Knížka v mezi ději, kdy nejsou popisovány vraždy se čte rychle, stránky ubývají a děj baví. Vraždy jsou opravdu brutální a to je dle mého názoru škoda. Vrah byl k neuvěření. Nevím jak to napsat, abych nic neprozradila, ale jednoduše nevěřím, že tato osoba by byla schopna takto brutálních činů.

22.07.2017 4 z 5


Hrabě Monte Cristo (komplet, třísvazkové vydání) Hrabě Monte Cristo (komplet, třísvazkové vydání) Alexandre Dumas, st.

Dávno jsem viděla filmový seriál s Gérardem, navíc kniha je všeobecně známá. Přesto jsem byla okouzlena. Hezká kniha, která mě vtáhla do dávných dob jiného světa. Nejvíc se mi líbil 4. a 5. díl. Poslední mě rozčiloval a byl doslova zdlouhavý.

15.07.2017 5 z 5


Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Lars Kepler je pro mě mašina na knížky. Po prvním díle jsem ho odložila a odmítala dál číst, protože některé popisované situace a i výběr vraha mi přišel nereálný a k neuvěření. Nicméně jsem se k němu na dovolené vrátila a byla jsem ráda. Knížka je dobrá a baví, jen ta klinika pro psychouše mi přišla opravdu mimo. Pochybuji, že by v takové instituci k sobě takové pacienty pouštěli o to víc v kombinaci muži + ženy.

12.04.2017 4 z 5


Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Po přečtení prvního dílu jsem se okamžitě vrhla i na ten druhý. S knížkou jsem byla velice spokojená, moc mě bavila. Pár posledních kapitolek jsem si nechala na večer. Nanosila jsem si do postele obložený talíř s laskominkama a velkou sklenici vína a intenzivně se těšila. Bohužel je to tak píšou holky níže. Konec byl pro mě zklamáním, čekala jsem větší akci a napětí. Můžu říct, že jsem nestačila spořádat ani půlku talíře a byl konec knihy. Nechci nic prozrazovat ale opakovaný motiv s únosem jako v první knize už je nereálný. Scéna s pohřbem je nepřehledná a člověk neví co se děje. Jak to asi dopadlo se Ziggym a M.? Snad se to dozvím v dalším díle. :)

14.03.2017 4 z 5


Magie zabíjí Magie zabíjí Ilona Andrews

Ťukám si na čelo a říkám si proč tyto knihy stále čtu? A proč mě celkem baví? To je mi záhadou. Děj se snadno předvídá. Kate vnitřní boje, pochyby pak nějaké zranění, pár "drsňáckých" hlášek, kýčová milostná scéna a nakonec Kate všechno vymyslí a všechny zachrání. A já si můžu začít číst další díl ....

04.03.2017 3 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Autor mě vtáhl do děje poutavými detaily při popisu postav. To jsem se mnohdy i zasmála. Jen málo kdy si postavy dokážu tak snadno pamatovat a to i ty vedlejší. Ačkoliv se je jedná o vraždy malých holčiček nepůsobí knížka brutálně. Další díl si určitě přečtu. :)

04.03.2017 5 z 5


Postel, hospoda, kostel Postel, hospoda, kostel Zbigniew Czendlik

srdeční zaležitost...Zbigniew je super člověk

07.02.2017 5 z 5