anezka.mrz anezka.mrz komentáře u knih

☰ menu

Jozova Hanule Jozova Hanule Květa Legátová (p)

Krásné

17.10.2019 4 z 5


Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Božské

17.10.2019 5 z 5


Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Skoro škoda ze kniha byla tak krátká

12.02.2019 5 z 5


Čtyři po půlnoci II. - Policajt z knihovny / Sluneční pes Čtyři po půlnoci II. - Policajt z knihovny / Sluneční pes Stephen King

Čekala jsem víc, ale přesto mě kniha bavila.

02.09.2018 3 z 5


Obsluhoval jsem anglického krále Obsluhoval jsem anglického krále Bohumil Hrabal

Celková myšlenka knihy mne zaujala, ale autorův styl psaní mě mírně iritoval.

01.09.2018 3 z 5


Nehoda Nehoda Chris Pavone

No abych pravdu řekla, kniha mě moc nezaujala. Natož že je označena jako bestseller tak mě dost zklamala. Do půlky knihy jsem nebyla schopná se zorientovat v postavách, nevím jestli je chyba ve mně, nebo knize, ale jindy mi to problémy nedělalo. Čekala jsem nejaky "Boom" konec, ale bohužel kniha skončila bez toho aby mi to bylo líto.
Na druhou stranu oceňuji, že se kniha z velké části věnovala vydavatelům, knižním agentům a spisovatelům, kdy člověk konečne vidí co všechno stojí za vydání knihy.

06.04.2017 3 z 5


To To Stephen King

Ze začátku mě kniha hodně bavila a dost jsem se bala .. musela jsem ji číst ve společnosti lidí, jinak jsem měla pořád pocit že klaun je nekde u mě. ale pak druhá polovina, nebo spíš čtvrtina asi, už nebyla tak tajemná. Jakmile se prostě objevily kapitoly kde TO mluví, uvažuje a bojí se tak to absolutně ztrácí na tajuplnosti a strachu z neznáma. Konec mě tedy zklamal ale jinak zajímavé myšlenky a životní zkušenosti z života dětí. Je fascinující že dospělý člověk se dokázal "přepnout" do dětských let a opravdu reálně popisuje jejich styl humoru atd.

23.03.2017 3 z 5


Budoucnost Budoucnost Dmitry Glukhovsky

nečekaný a absolutně brilantní konec knihy. Svět byl dokonale popsán a to dodalo ději ještě větší reálnost. A taky je kniha prostoupeny filosofickými myslenkami, cehož si u autora velice vážím a jeho knihy nejsou jen omezené na dějovou linii, ale nutí aby se člověk zamýšlel.

09.02.2017 5 z 5


Sophiina volba Sophiina volba William Styron

Skvěle psaná kniha. Hodně omáčky kolem, ale i ta byla čtivá. Mám ráda knihy, kdy se postupně odhaluje příběh hrdinů, což Sophiina volba dokonale splnila. A bylo zajímavé, že byla kniha psaná z pohledu třetí osoby (Stinga).

09.02.2017 5 z 5