Alskar Alskar komentáře u knih

☰ menu

Akuma Hanta Akuma Hanta Daniel O'Brien

Tahle knížka mě dostala. Příběh, atmosféra i postavy. Četla už jsem ji několikrát a pokaždé jsem se do ní začetla natolik, že jsem ani nevnímala ubíhající čas (jednou mi kvůli ní dokonce ujel autobus). Líbí se mi na ní i originalita oproti ostatním vydaným knihám, které jsem četla.
No a proto říkám "Víc takovýchto knih do tištěné podoby!"

17.07.2017 5 z 5


Jablečný koláč naděje Jablečný koláč naděje Sarah Moore Fitzgerald

Miluji tuhle knihu od první chvíle, kdy jsem ji vzala do ruky. Četla jsem ji naráz a bez přerušení, ale to zapříčinilo, že jsem pár stránek přeskočila. Ne protože by mě nebavily, ale plná nedočkavosti jsem je číst nemohla.
Kniha je moc pěkně zpracovaná a taky příjemným jazykem napsaná.
Jablečný koláč naděje jsem prožila celou svou duší. Proklínala Palomu (záporačku) i její matku, bolelo mě, když se hlavní hrdinové rozkmotřili a milovala Barneyho za věci, co udělal. Zní to najivně, ale nejsem člověk, který věci prožívá. Tuhle knihu, ale ano.

Takže vřele doporučuji všem :)

16.01.2017 5 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Knihu jsem dostala k narozeninám a ke svému zhnusení jsem ji četla vždycky až do rána (nikdy bych to do očí nikomu nepřiznala). Je to jedna z knih, které jsou hodně sladké a prakticky neobsahují žádný děj, kromě zachraňování na poslední chvíli, ale přiznejme si to - každá žena má za sebou aspoň jednu takovouhle knihu a skoro každá ji přečetla se zatajeným dechem. Je napsaná čtivě, dokonalý upír, což samozřejmě musí být a hezká holka zblázněná do toho krasavce. Nic knize nemůžu vytknout, pokud bych ji brala z hlediska brakové literatury. Takže na oddech jako dělaná.

Jednoznačně je lepší kniha. Film jsem nedala ani do poloviny, sekla jsem se a řekla si: tohle jako myslíte vážně? Je už na mě moc naivní, až příliš.

Bolestně musím přiznat, že jsem přečetla i druhý díl a bavil mě :).

03.01.2017 4 z 5


Kostičas Kostičas Samantha Shannon

Kniha mě nadchla. Ležela jsem v posteli celý den s teplotou a hledala jsem knížku, kterou bych si mohla přečíst. Ze začátku se mi do ní moc nechtělo, ale postupně jsem se začetla a večer jsem zjistila, že už zase nemám co číst.
Postavy mě velice bavily a Strážce si našel cestu i do mého srdce :)

Každý den vyhlížím další díl v knihovně a moc se na něj těším :)

26.12.2016 5 z 5


Delirium Delirium Lauren Oliver

Zhltala jsem ji od začátku až do konce. Nápad skvělý, hrdinka mi byla sympatická a kniha čtivá.
Spoiler: Jenom konec mi nepřišel úplně fér. Alex se mohl pro Lenu roztrhat a tak to taky dopadlo.

26.12.2016 5 z 5


Oškliví Oškliví Scott Westerfeld

Polovinu knihy jsem musela popřeskakovat. Celou Tallyinu cestu, rozmluvu s doktorkou C. a dost dalšího v Kouři jsem musela vynechat. Zbytečně zdlouhavé a vyloženě jsem Tally nemohla vydržet. Začala jsem číst až od části, kde ji vysvětlili Davidovy rodiče důsledky operace. Ta Tally potom už se mi líbila i kniha mě začala hodně bavit.
Na druhý díl se, ale asi nechystám. Podle toho co jsem četla, tak se zase všechno obrátí naruby, David (moje oblíbená postava) bude z většiny knihy vyřazen a celkově mě neláká.
Na oddych byla dobrá. Nic těžkého na čtení, jenom nesmíte lpět svých zásadách o rebelské hrdince jako já :)

26.12.2016 3 z 5