Zvěrolékař a psí historky

Zvěrolékař a psí historky https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25605/bmid_zverolekar-a-psi-historky-rCh-25605.jpg 5 351 57

Zvěrolékař série

< 10. díl

Výběr autorových povídek o psech. Dlouhá léta soužití s vlastními psími miláčky i profesní zážitky z léčení cizích psů poučily, že pro pohodu společných chvil je důležité vědět, že „ze všeho největší štěstí netkví v tom, že zvířata člověka zajímají a okouzlují, ale že jim rozumí a něco o nich ví“. James Herriot o nich věděl hodně – i to, že krátké životy nemusí znamenat pro majitele těchto oddaných čtyřnohých druhů nekonečné pusto a prázdno, dokážou-li si na ně i po jejich definitivním odchodu uchovat dobré vzpomínky.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Povídky , Příroda, zvířata

Vydáno: , Svoboda
Originální název:

James Herriot’s Dog Stories , 1986


více info...

sajanka
sajanka
09.02.2024 5 z 5

Já mám psy ráda a tohle je moc hezká knížka.

betysek4
betysek4
04.11.2023 5 z 5

Skvělá oddychovka, která rozesměje i rozbrečí. Příběhy ze života Jamese Herriota mě vždy velmi bavily. K mému překvapení se tato kniha jedná o jednu z mých nejoblíbenějších, i když vlastně ani nemám tolik ráda psy :-)


pablito
pablito
29.03.2023 5 z 5

Pes a James Herriot jsou dvě bytosti, které člověka nikdy nezklamou. Takže dvojnásobná radost :)

n.ezn.amy
n.ezn.amy
15.12.2022 5 z 5

Vzpomínky Jamese Herriota na svou veterinární praxi v Darrowby tentokrát zaměřená na jeho nejoblíbenější pacienty a to psi. Krasné a občas i smutné příběhy, kdy stejně jako život občas vždy nekončí happy endem, přesto psané tak velkou láskou k těmto chlupatým tvorům. Na Herriotovi je poznat, že svou práci miloval a ošetřování psů obzvláště. Kdo neměl dobrou náladu ať sáhne po této knize a zaručeně se mu zlepší.

ZůzaSomolka
ZůzaSomolka
14.12.2022 5 z 5

Milé příběhy o psech. Pohladí na duši. Slyšela jsem jako audioknihu skvěle namluvenou Jiřím Lábusem, to ještě zážitek pozvedá o úroveň výš.

Stanas513
Stanas513
27.10.2022 3 z 5

Kniha se mi líbila, ale asi jsem očekávala trošku více veselejších historek. Ke konci už mi občas i slzička ukápla. Máme doma psa a neumím si představit, že by se mu něco stalo a musela bych řešit utracení. Fuj... Některé ty historky byly opravdu moc smutné.

Cajda
Cajda
08.04.2022 5 z 5

Přesně:
Ad "Kačí1169" James Herriot prostě nikdy nezklame.
Ad "Bulldog" Tuhle knihu by měl mít v knihovně každý milovník psů....
Jo! A jo! A prostě jo! Takže u mne má čestné místo.
Pan Herriot píše úplně úžasně - a je jedno, které zvíře zrovna ošetřuje.
Je prostě úplně skvělý.
No jo, už jsem zaujatá.
Já vím :o)))))

Bulldog
Bulldog
28.01.2022 5 z 5

Tuhle knihu by měl mít v knihovně každý milovník psů.. Úžasné povídky protkané humorem i slzami, ale hlavně vzájemnou láskou mezi lidmi a zvířaty a tak se mi to líbí a takhle by to mělo fungovat.

Kačí1169
Kačí1169
02.01.2022 5 z 5

James Herriot prostě nikdy nezklame.

Štěpinambura
Štěpinambura
17.11.2021 5 z 5

Skládám své srdce, poklonu a všechny projevy ústy právě tomuto naprosto úchvatnému autorovi, který mě opět nadchnul pro své humorné vyprávění.

janinca
janinca
21.10.2021 5 z 5

Herriot prostě nezklame!

Gibis
Gibis
17.10.2021 5 z 5

Krásné, pohodové, milé a často dojemné vyprávění vesnického zvěrolékaře o jeho psích pacientech. Potěší srdce každého milovníka těch našich čtyřnohých kamarádů. Audiokniha velice hezky a citlivě namluvená Jiřím Lábusem. Těším se na další příběhy tohoto obětavého a laskavého zvířecího doktora :)

Snoopi
Snoopi
12.09.2021 5 z 5

Povídky o velké lásce, o naději, o štěstí, které nám čtvernožci dávají.
Z pohledu muže, který pro ně obětoval celý svůj život a bral je jako bytosti, s duší rovné člověku.
Našel si svůj vlastní styl a jazyk, což v textu nezapře: užívá jak odborné termíny, tak i slang. U každé povídky nechybí pravidelné závěrečné shrnutí, jakási úvaha, s níž ji uzavírá. Kniha, která potěší každého milovníka psů - a téměř nutnost v jeho osobní knihovničce :-)

evineckY
evineckY
09.09.2021 5 z 5

Většinou je to smutné, ale to každý chápe, kdo má nějakého mazlíčka a bojí se o něj. Moc doporučuji.

Jančislava
Jančislava
02.07.2021 5 z 5

Krásné příběhy, někdy smutné, někdy veselé. Četla jsem několikrát a číst ještě budu.

Johana
Johana
03.05.2021 5 z 5

Vřele doporučuji k poslechu! Poslouchala jsem jako audioknihu, namluvenou Jiřím Lábusem - který ze sedmi krátkých povídek udělal báječný, neobyčejný zážitek.

Corso
Corso
30.04.2021 4 z 5

Psi velmi nemusim, az na obcasne nalady ako ked som ako skolak chcel jazvecika, alebo este skor, ked som ako skolkar jazdil dostihy na susedovie kolii. Kolia bola velka a ja som bol asi najmensi skolkar z husakovych deti :) Dobre sa na nej jazdilo. Kolie su tolerantne k detom.
Strasne na tejto knihe je, ze pri jej citani zrazu (ak uz psa nemate), zrazu ho chcete. Herriot o nich vie pisat s takou laskou a pochopenim, ze zrazu aj vy chcete byt milovani takym malym stvorenim. Predtym som precital kocici pribehy, hned som siahol aj po psich. Obe knihy su vycuc z jeho predoslych knih, len je to taka specialita o mackach alebo psoch. Celkovo sa u nas s Herriotovymi knihami zaobchadzalo kadejak podivne a obcas pod inym nazvom kupite to co uz mate doma. Par krat to uz vyslo komplet ale fakt najistesia cesta je mat jednu celu ediciu od jedneho vydavatela a nekombinovat, lebo hrozi ze daktory pribeh budete citat tri krat, a daco vam zase bude chybat. Raz sa urobi vyber z dvoch knih, raz vyjdu pod inymi nazvami osamote komplet a tak. Herriotove pribehy vas "pohladia na dusi". Ci uz je to o kravach, psoch , mackach, konoch, kralikoch, je to o zivote na vidieku, o zivote veterinara v dobe kedy sa cela ich profesia markantne menila. Ale vzdy pisane s laskou. Tymto sa knihy okrem osobnej spovede stavaju aj dokumentom tej doby. Clovek by mu ten zivot aj zavidel, nuz ale nik vam v mladosti nebranil stat sa veterinarom. Len my sme vtedy vsetci chceli byt bud kozmonauti alebo smetiari.

stanislav0373
stanislav0373
23.04.2021 3 z 5

"Čteno" jako audiokniha načtená fenomenálním mistrem Lábusem. Jako milovník psů mám k tématu blízko, takže by měl být úspěch zaručen...ale přiznejme si to rovnou, veterinář není zrovna vtipná profese. Ne, fakt není.

Autor nám sice nabízí mix veselých či hořkosladkých příběhů, ale nějak moc to ve mě nezanechalo. Na druhou stranu se to za volantem celkem dobře poslouchá...

Zojka
Zojka
14.03.2021 5 z 5

Super knížka. Jediné mínus je že se příhody opakují z předchozích knih.

Terez9119
Terez9119
04.03.2021 4 z 5

Ač mám radši kočky, tuhle knížku jsem si užila. Jen mě trochu rozčilovalo, že bylo všechno tak strašně pozitivní :-)