Ztracené děti

Ztracené děti https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321714/mid_ztracene-deti-WuP-321714.jpg 5 552 148

Kate Burkholderová, policejní náčelnice v ohijském městečku Painters Mill, pomáhá kriminalistům při hledání zmizelých amišských děvčat. Jenže scházejí jakékoliv indicie, starosvětská komunita Amišů je skoupá na informace a situace se ještě zhorší, když je jedna z pohřešovaných nalezena mrtvá.

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Gone Missing , 2012


více info...

Přidat komentář

mataj
02.04.2024 5 z 5

Další velmi napínavý příběh Kate Burdholderové s neuvěřitelným rozuzlením. Tentokrát pátrá po zmizelých mladých děvčatech, které i když jsou Amišky, nejsou spokojené se svým životem a každá svým vlastním způsobem se proti tomu bouří.

Lethania
26.01.2024 5 z 5

Linda Castillo prostě umí! Další parádní příběh, ze kterého vám jde mrazení po páteři. Kdybych nepotřebovala spát, přečetla bych knihu už za jediný večer. Jsem nenasytná a šahám po dalším díle!


Toňula
20.10.2023 4 z 5

Další případ sympatické vyšetřovatelky a další napínavé pátrání v amišské komunitě, o které už mám díky autorce docela slušné vědomosti.

Aknel26
12.09.2023 4 z 5

Právě takový typ detektivek či thrillerů mám ráda - vedle napívaného příběhu přináší ještě něco navíc, zajímavé informace z mně neznámého prostředí. Tentokrát se jedná o komunitu Amišů, kteří žijí převážně v Pensylvánii a i v dnešní době odmítají používat auta či elektřinu, nenosí moderní oblečení, živí se převážně zemědělstvím a jsou hluboce věřící.
Hlavní hrdinka Kate mi byla sympatická a ráda si v nějakém dalším díle série něco přečtu o její minulosti i budoucnosti. Jen nevím, proč o svém kolegovi a partnerovi stále hovořila jako o Tomasettim, pouze v soukromí ho oslovovala Johne.
Měla jsem pocit, že vrchol celého příběhu a nejnapínavější pasáž přišly příliš brzy, pak se spíš mluvilo a vysvětlovalo, ovšem úplný závěr tomu dodal nový náboj.

Ivanule
31.08.2023 5 z 5

Moje oblíbená série o amišské komunitě! Opět se setkáváme s Kate, Johnem, městečkem Painters Mill, ale tentokrát nás autorka zavede i do jiných částí Ohia a kam, to zjistíte,když si tento příběh přečtete:))Už se těším na další díl:)

work
14.07.2023 4 z 5

Děti jakéhokoli věku to nemají v Painters Millu vůbec jednoduché. Linda Castillo je systematicky vyvražďuje už čtvrtým pokračováním série s Kate Burkholder a jsem moc zvědav, kolik jich zbude, až se dopracuji k dílu číslo 15.
Musím uznat, že si spisovatelka zatím drží hodně vysoký standard - má to opět dobré postavy, je to napínavé, je to civilní, má to venkovskou atmosféru, dobré tempo, a v tomto případě i značně netradiční závěr. Neříkám že překvapivý, ale rozhodně nebudete chtít, aby to skončilo jen takto. Takže budete číst dál...

Evule *
19.04.2023 5 z 5

Čtivé a napínavé, opravdu jsem této sérii přišla na chuť a těším se na další příběh s Kate.

m_martina
14.04.2023 5 z 5

Knihy s Kate Burkholderovou mne baví, protože se dobře čtou. Bonusem je amišské prostředí, které musím ocenit. Teď si ale od této řady dám chvilku pauzu a přečtu si něco jiného.

Petronelka123
11.04.2023 5 z 5

Knihy Lindy Castillo čtu teprve krátce a říkala jsem si, co na nich všichni mají ....no tak teď už to vím :). Opět skvěle napsáno a závěr zase strhující.

Jessybelle
02.02.2023 5 z 5

Další amišský případ, tentokrát je Kate přizvána k vyšetřování Tomasettim... Takže oproti minulým dílům trochu změna. Každopádně ne k horšímu.
Já to čtu raději popořadě, po chvilce oddychu se vrhnu na další díl.

veronika4001
30.01.2023 5 z 5

Je důležité seznámení čtenáře s amišskou komunitou a dokonce s informací, že náčelnice Kate Burkholderová má amišský původ, čehož lze využít při policejním vyšetřování ztráty několika dětí, spíše mladistvých. Příběh, který je postaven na hranici mezi thrillerem a detektivkou, se po pomalejším rozběhu ubírá svěžím tempem. Delší kapitoly příběhu kupodivu svědčí, jsou dobře provázány a díky tomu je zde propracované a stupňovitě vygradované napětí, drama a netušené okamžiky, o kterých se čtenář dozvídá na dalších stranách. Po četbě jsem byla příjemně unavená a chtěla se vrhnout na další knihu od Lindy Castillo. Proto pokud jste knihu "Ztracené děti" ze série Případy Kate Burkholderové dosud nečetli, sáhněte po ní! Je to jedna z adrenalinových bomb Lindy Castillo a další autorčina nálož mě teprve čeká.

katka.oo
16.01.2023 5 z 5

Další velmi dobrý díl s náčelnicí Kate z amišského prostředí, jak je již zmíněno v ostatních komentářích, ze začátku pomalejší rozjezd, ale pak kniha nabírá grády a konec perfektní, svižný, nečekaný, poutavá série, určitě v ní budu pokračovat, ještě mám před sebou hodně dílů :-).

uzivatel6305
03.01.2023 4 z 5

Tak tenhle díl mě opravdu nadchl! Je to snad čím dál strašidelnější a Amišové zdaleka nejsou jen andílci. Vyšetřování bylo pekelně napínavé, ale našlo se pár věcí, které mi připadaly nelogické, ale budiž. Některé scény a konec byly naprostá pecka, úplně vidím ty odporné záběry z filmu a skoro hororové zakončení! Liso a Kate, jen tak dál! Byla to paráda.

minirock
24.12.2022 4 z 5

Kam až lidi zavede náboženský fanatismus ... . Amišové jsou sice podle autorky mírumilovná komunita ale i mezi nimi se najdou pěkní darebáci. Nedivím se že mladí lidé chtějí jejich způsob života opustit, žít jako před sto lety a přitom vidět jak se svět kolem nich mění. A o tom je tento další díl s náčelnicí policie v Painters Mill Kate Burkholderovou, pohřešuje se několik mladých problémových amišek u kterých je podezření že nechtějí pokračovat ve šlépějích svých rodičů. Kate a Tomasetti jsou jako konzultanti přizváni k vyšetřování a zejména Kate, bývalá amiška, má zásadní podíl na vyřešení tohoto případu. Průměrný díl v celé sérii s Kate, konec byl ale docela působivý.

Arwen777
12.12.2022 4 z 5

Třetí kniha a opět spokojenost. Je to takové relaxační čtení, žádné velké emoce, žádné krveprolití, napsané lehkým perem, takže se příběh dobře čte a když člověk nehltá díly hned po sobě, tak i to stále stejné prostředí komunity Amišů je zajímavé.
Kate je správně zapálená do své práce a odvážná, abychom dostali svůj díl napětí. Tomasetti je sympaťák a romantická linka lehoučká, takže nenarušuje detektivní rámec. Kniha nepřináší žádný převratný zážitek, na druhou stranu má ale standardně dobrou úroveň. Těším se zase někdy na další díl.

zdehan
27.11.2022 5 z 5

Kniha se četla sama byla napinavá a konec mě dostal stoji za přečtení.

Merynkaw
24.10.2022 5 z 5

Super čtení, lehké, nenáročně na soustředění.

monte
28.09.2022 4 z 5

Výborné čtení

Pája699
27.07.2022 4 z 5

Myslím, že už tu bylo všechno řečeno. Kniha má sice pomalejší rozjezd, ale pak to nabere na obrátkách a je to hotová smršť. Mizející „problémové“ děti..opravdu utekli za lepším životem, nebo se zatím skrývá něco víc? Moc se mi líbí osobní linka Kate, jsem zvědavá jak se to bude vyvíjet dál. Konec vám vezme dech a jsem vážně moc zvědavá, jestli to bude mít pokračování, nebo jestli autorka nechá takto otevřené. Nechám se překvapit v dalším příběhu .-)

hana4834
23.07.2022 4 z 5

Přečteno rychle asi zatím nejlepší díl. Ale mám pocit že je to pořád dokola stejný jen děj a motiv je jiny. Na chvilku si dám pauzu než se pustím do dalšího dílu.