Zlato(v)lásky

Zlato(v)lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/270476/zlato-v-lasky-lmA-270476.jpg 4 89 39

Je vaše šéfová fúrie? Máte v týmu kolegu, který bojkotuje, na co přijde? A jste si jistí, že věci se mají tak, jak je na první pohled vidíte? V pořadí již čtvrtý román Blanky Hoškové je o vztazích. Mezi manželi, rodiči, dětmi a v neposlední řadě v zaměstnání. Autorka věrně popisuje situace, které všichni známe, konflikty a problémy, které každý z nás dennodenně řeší. Kniha je také o tom, že věci nemusí být takové, jak vypadají na první pohled. Šťastný život nemusí zaručit odlet do Ameriky ani „výhodný“ pronájem bytu. A drsná šéfová třeba jen nemůže v noci spát a přidrzlý floutek je v soukromí srdečný a milující syn… Zlato(v)lásky je kniha, kterou neodložíte. Budete fandit Zlatě? Přikloníte se na Rendovu stranu? A vyhrávají vždycky v životě jen ti ambiciózní? Nebo je všechno nakonec úplně jinak?... celý text

Přidat komentář

Aranel15
18.04.2024 2 z 5

(SPOILER) Škoda, že se Renda nedal dohromady s Jarkou, když ještě pracoval se Zlatou, která se k němu opravdu chová jako kráva.

Luvy
30.03.2024 5 z 5

Přistoupila jsem na to, že se jedná o odpočinkovou literaturu a dostalo se mi odpočinkové literatury, které mě neurazila.
Při čtení jsem si odpočinula, konec mě mile překvapil a uklidnil, ne všechno musí končit dramaticky.


Hakl54
05.12.2023 4 z 5

Odpočinkové čtení až na ten moc šťastný konec. Ten mi neseděl.

Anmara
20.01.2023 5 z 5

Knížku jsem přečetla za dva večery a určitě se poohlédnu po dalších příbězích od této autorky. Velmi pěkné zpracování všedních dní i (ne)všedních starostí. Nejen díky pohledu dvou osob je velmi pěkně zobrazeno, že život a lidé nejsou jenom o tom, co vidíme na vlastní oči, co o/od nich slyšíme a co si na základě toho myslíme, že víme.
Na jednu stranu plynulá odpočinková knížka, která na straně druhé může přinést i podnět k zamyšlení či cestu k řešení.

skalek
19.06.2022 5 z 5

Četla jsem knížku skoro v létě....a byla na tuto dobu jak stvořená....potřebuji v létě knihy, které mají óóóbří happyend....Díky p.Hošková

hzd
17.01.2022 5 z 5

Líbí se mi styl vyprávění paní spisovatelky. Příběhy jsou ze všedního života a to mi sedí. Knížky se krásně čtou. Doporučuji a těším se na další úlovek z knihovny..

cori
27.01.2020 3 z 5

Nenáročné čtivo o Zlatě a její rodině (vědci Lukášovi, maturantce Jarce, Františkovi v Americe a Lukášovi s Adámkem) mě celkem bavilo. Autorka se zaměřila na problémy matky dospělých dětí, která lavíruje mezi rolí matky pečovatelky a děláním kariéry. Děj oživují pohledy z druhé strany - od jejího podřízeného Reného.

allyce
23.06.2019 2 z 5

Čtivé a pomíjivé jako sekt. Chvíli lahodí, pak vyšumí.

JarkaH.
16.05.2019 5 z 5

Mám tyhle vztahové příběhy ráda takže se mi líbil i tento.

Šmoulinka1980
17.01.2019 4 z 5

Autorčin styl psaní mě moc baví. Píše příběhy tzv. "ze života", o tom, co by se komukoliv z nás mohlo stát. Příběhy nejsou nijak překombinované. Čtení tohoto příběhu bylo oddechové a postavy Zlaty i Rendy byly sympatické. Až takový happyend v závěru jsem tedy nečekala. A asi hlavní poučení z knihy pro mě je, že vnější zdání může klamat. I ve svém životě už jsem se s tímto setkala. Knihu doporučuji k přečtení spíše ženám!

Vendula39
01.01.2019 5 z 5

Tohle je moje první knížka od Blanky Hoškové a je to vlastně knížka ze života. Našla jsem v ní pravidlo, které si možná málokdo uvědomuje: Když někoho vidíš jak je veselý, šťastný neznamená, že je tak v každém prostředí a se všemi. Někteří lidé si ani neuvědomují, že když si jdou za svým cílem můžou uškodit nejen sobě, ale i svým blízkým a uvědomme si to i ve skutečnosti.

Zlatinka.Emilly
11.08.2018 5 z 5

V každé knize hledám něco, co by mě oslovilo. Toto byl pěkný příběh a hlavně se mi moc líbil ten konec. Odříkaného chleba vždy největší krajíc :) tady to bylo vzájemné, ale nakonec "happyend". Svatba je rodinná záležitost a já jsem si ty dvě tři stránky užila. Už jsem si myslela, že jsem mimo …. Tuto knihu použiju do Výzvy místo Tchyně a uzený, protože v té jsem moc narážek na to, že se děj odehrává v Brně, nenašla (původně jsem si knihu zakoupila pro splnění otázky č. 4 ve Výzvě.

LadyHip
22.07.2018 4 z 5

Hezký příběh, taková česká koupelnová neobyčejně obyčejná story. Krásně se to četlo, bylo moc příjemné jít s postavami a sledovat, jak je jejich životní zkušenosti mění a formují.

karinn
07.05.2018 4 z 5

Styl psaní Blanky Hoškové se mi líbí. Tohle byla moje třetí knížka od této autorky a asi nejlepší. Hlavní hrdinka Zlata to ve vztahu k Rendovi občas přeháněla ... nicméně v řadě momentů jsem se v knize i našla - dospívající, maturující dcera, noční můry ohledně dětí, která matka by to neznala. Epilog bych tedy vůbec nečekala, byl krásným završením velice pohodového čtení.

kudrdlinka
07.03.2018 4 z 5

Moje druhá knížka od Blanky Hoškové a zase příjemné čtení ze života. Musím se přiznat, že Zlata mě někdy docela štvala, hlavně tím jak se chovala k Rendovi. Ten sice nezačal nejlíp, ale život mu taky docela naložil a myslím, že se s tím docela popral. No a epilog - to bylo krásný a dojemný zakončení. A kdyby příběh ještě pokračoval, ráda bych si to přečetla.

Milia
21.02.2018 4 z 5

Tento příběh vypráví dvě hlavní osoby Zlata a Renda.
Zlata je žena středního věku, našla si práci která ji celkem baví, žije si svůj život, ale stále má pocit, že jí něco chybí k naprosté spokojenosti.
Renda je mladý "pošuk", který si postupně vytváří uvědomění si zodpovědnosti za vlastní chování nejen v práci, ale i v osobním životě.
Tato dějová linie se prolíná téměř celou knihou, ale epilog vás totálně dostane (mně tedy určitě) a očekáváte zda se autorka časem nevrátí k pokračování příběhu...

ssyyllvvaa
18.01.2018 4 z 5

Takový normální příběh normální ženské, která se točí se mezi rodinou, prací, seberealizací, snaží se to všechno nějak přežít a najít ten rovnovážný bod, ve kterém se jednotlivé kousky nějak sladí a ona pak bude klidná a spokojená. Což je to, co si přejeme všichni, a proto si s potěšením přečteme, zda se to hlavní hrdince Zlatě povedlo a i jak to dopadlo i s jejím mladým spolupracovníkem, který má taky starostí víc než dost. Takže je to i o tom, že vnější zdání někdy klame....

Knižní střípky
29.12.2017 3 z 5

Knihy od paní Hoškové si vždy ráda přečtu, strávím s nimi vždy hezkou chvilku a splní má očekávání na odpočinkovou četbu, u které nemusím moc přemýšlet.

ritz
20.11.2017 4 z 5

Pěkná čtivá knížka, super rozuzlení.

AninkaHr
02.11.2017 5 z 5

Druhá moje kniha od této autorky - určitě ne poslední..