Život s Madonnou

Život s Madonnou https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/54679/zivot-s-madonnou-54679.jpg 3 31 6

Madonna zblízka, tak lze charakterizovat mimořádnou vzpomínkovou knihu jejího bratra, který s ní čtyřicet sedm let vyrůstal, pracoval a také nejlépe porozuměl nejslavnější ženě naší doby. Po většinu její hvězdné kariéry stál Christopher své sestře po boku a zaujímal významnou pozici postupně jako tanečník na scéně, osobní asistent pečující o její garderobu i bydlení, a organizátor jejích vystoupení. Pokud by si někdo myslel, že se o Madonně ví vše, bude při četbě překvapen. Pouze Christopher může plně a po pravdě popsat Madonnin dramatický příběh a skutečnou ženu ukrytou za fasádou pečlivě připravované role. Po společném dětství v Michiganu sdílel Christopher se setrou i její začátky v manhattanských klubech raných osmdesátých let, a jako první a nejhlouběji viděl do jejích následujících inkarnací zpěvačky, filmové hvězdy, milující matky. Jeho život a život jeho chameleonské sestry byl úzce propleten, a tak jako nejbližší svědek jejích přeměn je také nejlépe chápal. Samozřejmě důvěrně poznal i ty, kteří se kolem Madonny točili, Jean-Michela Basquiata, Gwyneth Paltrowovou, Kate Mossovou, Demi Mooreovou a Guye Ritchieho, jehož příchod pro Christophera znamenal konec spolupráce se sestrou.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Biografie a memoáry

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Life With My Sister Madonna , 2008


více info...

Přidat komentář

madonna6956
04.02.2017 odpad!

Dávám odpad.
Tato kniha se opravdu musí brát s přimhouřenýma očima.
Madonna v této knize skoro ani nevystupuje, spíše je to biografie jejího bratra. A Madonna je tam jenom jako ''aby se neřeklo''.
Styl psaní autora mě nezaujal, musela jsem číst některé pasáže několikrát.
Myslím si, že její bratr se cítil ve stínu své sestry. Nejprodávanější zpěvačka na světě, jedna z nejbohatších žen světa, talentovaná a úspěšná. Už od začátku knihy, kde píše Christopher o dětství, tak mi přijde, že na ní žárlil už jako malý. A přitom mu tak pomohla. Pomohla ho vytáhnout na hodiny tance, vytáhla ho do Gay klubu, kde vlastně lépe poznal svou sexualitu a objela s ním pár měst. A přijde mi, že o ní nepíše tak mile. Spousta pasáží v knize jsou závistivé.
Přijde mi zarážející, že v některých pasážích se dočteme o tom, jak byl Christopher neupřímný k Madonně. Nelitoval toho. Ale alespoň to přiznal.


Ale abych nekydala na něj hnůj, tak sem tam napsal i něco pěkně, protože i když se chtěl autor blejsknout a přitáhnout na sebe pozornost a tato biografie je spíš o něm než o Madonně, koneckonců, jsou to sourozenci. A asi jsou na sebe nějak zvyklí a třeba se jen tak škádlí. A v nějakých chvílích mi zase přišlo, že Madonnu chválí převelice, protože byl třeba rád, když ho někam pozvala, anebo mu sehnala bydlení.

Přijde mi, že autor trpí nějakým komplexem.

Jak se na to dívám, tak autor touží po lásce a pochopení. Nechce být páté kolo od vozu. A i přesto si myslím, že tančí krásně a navrhl scény na koncert Madonny ''Blond Ambition Tour'' a režíroval ''Girlie Show''.

Pro mě jako pro fanynku Madonny je kniha zklamáním, ale alespoň jsem se něco dozvěděla o Christopherovi Cicconeovi, jednoho ze čtyř bratrů Madonny - královny popu. :)

whiterose
20.07.2016 4 z 5

Po přečtení této knihy u mě nastalo rozčarování... nechtělo se mi věřit, že Madonna je taková mrcha a doufám, že ne všechny informace z knihy jsou pravdivé. Nevadí mi, že odkrývá její "temnou" stránku, velký mínus knihy vidím hlavně v tom, že je po umělecké stránce dost slabá. Je vidět, že Christopher není žádný spisovatel. U prvních 100 stran jsem měla co dělat, abych se tím prokousala, zato druhá polovina knihy je zajímavější. Když to srovnám třeba s knihou od Lucy, která vyšla ve stejném roce, musím říct, že tu jsem četla téměř jedním dechem a měla jsem ji přečtenou během pouhých 5 dní a opět se k ní ráda vracím. Knihu Christophera si asi zastrčím do knihovny a už se k ní znovu nevrátím. Určitě není špatná, ale ani ne kdovíjak kvalitní a nepřijde mi fér zveřejňování některých dost intimních informací, které by dle mého názoru měli znát jen Madonnini nejbližší. Rozhodně však Madonně nechtěl touto knihou uškodit, z knihy je znát, že ji má velmi rád a vždy se i po rozhádání chtěl opět se sestrou smířit a najít si k ní cestu zpět.


mira.l
14.11.2014 4 z 5

Po přečtení se mi víceméně potvrdilo to, co jsem věděl nebo tušil už dávno. Poté, co jsem přečetl životopis od L.O´Brien a postupně koukám na záznamy z jejích koncertů, začíná se mi skládat její obrázek se vším všudy:). Nedá se rozhodně říct, že bych byl nějakým zarytým Madonniným fanouškem a vím, že Madonna je celebrita se všemi manýry, které k tomu patří:), na druhou stranu nemám s její tvorbou problém, kdykoliv si její desky poslechnu, stejně jako se rád podívám na záznamy koncertů.
Ale ke knize. Christopher Ciccone tady popisuje to, co se skutečně asi zatím nikde jinde neobjevilo, jestli se tomu má nebo nemá věřit do posledního písmena, to záleží na osobním vkusu každého čtenáře a míře jeho/jejího obdivu k Madonně. Je vidět, že Christopher má velice rád svoji sestru Luisu Veronicu, ale (hlavně v druhé polovině knihy) nemůže přijít na jméno zpěvačce a hvězdě Madonně. Přes všechno, co mu provedla, mu vpodstatě až do konce knihy trvá, než se od ní dokáže odpoutat a přestat být "jen jejím bratrem". Možná je jeho homosexuální orientací způsobeno to, že má citlivější povahu a po každém jejím podrazu jí znova odpustil a pokusil se najít k ní cestu zpátky, jinak si nedokážu vysvětlit, že jí nezabil už před deseti, patnácti lety...:).
Rozhodně jsem rád, že se mi ta knížka dostala do ruky a přečet jsem jí.

Paganfairy
29.09.2013 4 z 5

Po přečtení přišlo tak trochu rozčarování. I když Madonnu po léta obdivuji a považuji za svůj vzor, tahle knížka mi umožnila jiný pohled na její život a povahu. Četla jsem Madonny životopis od Lucy O'Brien, ale při zpětném pohledu si všímám, že docela podstatné, negativní věci v něm nejsou zmíněny a Madonna je vykreslená coby nejúžasnější bytost a střed vesmíru (možná kvůli tomu, že autorka byla její zarytou fanynkou).
Christopher v této knize nabízí zase jiný pohled na Madonnu, na její temnou stránku, její život, přátele i nepřátele, osudové muže a na vztahy v její rodině. Nevím, čemu věřit, ale rozhodně mi tato kniha pomohla otevřít oči v tom, nebrat Madonnu jako bezchybnou a úžasnou.

Patw
29.05.2012 3 z 5

V knize jsou popsány věci, které nejsou nikde jinde. Jen zde jsem se dozvěděl informace o mladé Madonně. O tom jak s bratrem řádili v bahně atd... Ovšem i tak se kniha musí brát s přimhouřenýma očima.

Gahanka
18.02.2012 4 z 5

Kniha se mi celkem líbila... a dokonce se mohu pyšnit věnováním od autora :)

Autoři knihy

Christopher Ciccone
americká, 1960
Wendy Leigh
britská, 1950

Kniha Život s Madonnou je v

Přečtených40x
Doporučených1x
Knihotéce22x
Chystám se číst2x
dalších seznamech1x