Život po smrti

Život po smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82537/zivot-po-smrti-82537.jpg 4 9 4

Deepak Chopra se ve své knize Život po smrti pokouší demystifikovat sféru, vyvolávající u lidí hluboké duševní obavy. Zaměřil se na analýzu otázky: „Co se stane, až zemřeme?“ Chopra, indický lékař, od mládí pracující ve Spojených státech, poznal dobře západní způsob myšlení i špičkové objevy moderní vědy a dokáže je ve svých úvahách konfrontovat a uvádět do souvislostí s mnohotvarým tradičním indickým vnímáním světa. Ve svém díle nám ukazuje, že posmrtný život je fascinující cestou do mnoha vyšších, subtilnějších sfér vědomí, a zároveň potenciální přípravou k návratu zpět na tento svět, pokud nás k němu váží různá duchovní pouta.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Esoterika, astrologie, okultismus

Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Life After Death: The Burden of Proof , 2006


více info...

Přidat komentář

Elea
20.10.2021 3 z 5

Kniha se mi nelíbila, autor srovnává duchovní učení Západu a Východu a dokazuje výhody východní nauky. Na podobné téma jsem ale četla knihy, které mi připadaly zajímavější, čtivější, srozumitelnější.

harena
27.11.2017 4 z 5

Knihu jsem četla po částech , každý den kousek, ale - jak tady píše
delfín: učení ršijů mi v tomto životě bohužel zůstane
utajeno.Předpokládala jsem, že v knize budou příběhy, se kterými se MUDr. CHopra setkal při své praxi, např. o reinkarnaci, ale jedná se spíše
o odbornou knihu, která v sobě spojuje vědění z více oborů a je pro ty,
kteří jsou v meditaci a v duchovní literatuře určitě dál než já.


Metroušek
09.07.2017 5 z 5

Jedna z nejlepších Deepakových knih. Pro mnohé čtenáře může být obtížné zbavit se nánosu "jediného správného" výkladu světa, který je pro většinu vzdělaných lidí v současnosti ve vyspělých zemích vždy a všude k mání (myslím tím moderní vědu), ale pokud si zachovají otevřenou mysl, možná je právě takováto kniha zavede k mnohem zajímavějšímu a snad i pravdivějšímu obrazu světa. Naše vytěsňování smrti je už patologické, a je osvěžující vidět, že jsou náznaky a snad i důkazy, že smrt je jenom přechod na druhý břeh, kde se to jenom hemží životem... (:-)

delfin32
26.10.2014 4 z 5

Po knihách D.Chopry vždy sáhnu velmi ráda. Avšak některé části této knihy pro mne byly téměř nestravitelné. Ač se pan Chopra velice snažil "přežvýkat" jisté pasáže staroindických véd západoevropským smrtelníkům, tak učení ršijů mi v tomto životě opravdu zůstane utajeno. Holt je ještě třeba hodně učit se, učit se, učit se :o)