Život je boy

Život je boy https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71418/zivot-je-boy-71418.jpg 4 10 2

Jak se rodí verše? Z vnitřní potřeby. Ať už lyrické, humorné nebo satirické, v první řadě si jimi uleví jejich autor. Vysloví, co v něm hárá, pomůže sám sobě získat nadhled nad životními problémy. Pavel Buňata je milovník slovních hříček. A je mu dáno, že touto zdánlivě dětskou hrou s veršíky se dovede trefit hloub, než byste čekali. Bez patosu, mnohdy drze. O to víc čtenáře zasáhne nečekaná citová upřímnost, pokud jí sem tam dovolí vyplout na povrch. Pavel Buňata v básních popisuje své specifické prožívání vztahu s muži, ale samozřejmě i se ženami - souputnicemi na cestě, definuje vlastní místo ve světě, to vše hubatým způsobem člověka, který se ale občas nestydí i zaplakat. Mnoho z nás má šanci se v jeho básničkách najít.... celý text

Přidat komentář

Ricmont
01.08.2015 5 z 5

I malé knížky můžou mít velký potenciál. A to je právě případ knihy Život je boy. Knížka a hlavně její obsah se tváří že již za hodinu bude zpátky na polici ale opak je pravdou. Básně jsou napsané tak že musíte přestat abyste ze sebe nebo do sebe dostali nějaké emoce. Optimismus tu střídá deprese. Nadhled na svět se otočením stránky změní kritiku lidské společnosti. Radost jednoho slova vystřídá sebelítost druhého. Tato kniha je skvělá v tom že autor nám otevřel s fantazii i svoje srdce.

donnell
06.10.2013 5 z 5

Ačkoliv poezii moc nemusím, tato sbírka mě oslovila svým vtipem a čtivostí. A v neposlední řadě i povedeným vizuálním pojetím. Fajn čtení na příjemný večer při krbu a sklence dobrého vína ;)


Autorovy další knížky

Pavel Buňata
česká, 1969
2010  84%Život je boy
2000  60%Žena se špatnou pověstí

Kniha Život je boy je v

Právě čtených1x
Přečtených13x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce7x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x