Zdenek Seydl a knihy

Zdenek Seydl a knihy https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/302534/bmid_zdenek-seydl-a-knihy-Imn-302534.jpg 5 2 2

Monografie Zdenek Seydl a knihy jako první zpracovává celou knižní tvorbu grafika a malíře Zdenka Seydla. Publikace je rozdělená do dvou svazků. V prvním, obsáhlejším svazku přibližujeme Seydlovo chápání knižní tvorby. Knihu od počátku chápal jako celek, ve kterém je podstatná každá část. Stejnou pozornost věnoval rozměrům knihy, volbě písma, obálce či přebalu, vazbě, barvě ořízek, předsádkám, titulnímu listu, tiráži, ilustracím. Seydlovy knihy jsou téměř nevyčerpatelnou zásobárnou nápadů a originálních řešení. V druhém svazku, soupisu knižní tvorby Zdenka Seydla, přinášíme podrobný popis všech zjištěných knih, na jejichž podobě se podílel jako ilustrátor nebo grafik – navrhl přebal, obálku, vazbu, předsádky, typografii atp.... celý text

Přidat komentář

Mercatino
13.05.2020 5 z 5

Toto kniha mi úplně změnila pohled na knižní kousky našich babiček a dědečku. Toto je kniha, která zachrání tisíc dalších. Tady nelze nic vytknout, protože toto dílo je dokonalé.

MayB2
18.04.2017 5 z 5

Nádherná výpravná publikace plná nadčasových a velmi inspirativních knižních obálek Zdenka Seydla. Kromě do detailu promyšleného výtvarného řešení knihy (včetně hodně zajímavé přiznané vazby) mě potěšily fotografie knižních obálek, kde bylo přiznané, že jsou používané a odřené. V kapitole o edicích se mi moc líbily zajímavé kompozice z knih, kde bylo dobře vidět, jak celá edice fungovala pospolu (hřbety, ořízky).


Autoři knihy

Irena Lehkoživová
česká, 1982
Jiří Hůla
česká, 1944 - 2022

Kniha Zdenek Seydl a knihy je v

Přečtených4x
Knihotéce2x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x