Zázraky se dějí

Zázraky se dějí https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/162890/zazraky-se-deji.jpg 4 52 9

Když se sedmnáctiletá Juliana Koepckeová zřítila s letadlem do peruánské džungle a jako jediná z cestujících přežila, rozpomněla se na dětství strávené s rodiči v pralese. Tehdy se naučila ctít zákony pralesa; znala zvuky džungle, věděla, která zvířata ji mohou zabít a která jí naopak ukážou cestu k civilizaci. Zraněná dívka se jedenáct dní prodírala hustým pralesem, bez kompasu a mapy, jen s hrstí bonbonů v kapse... Až teď, po čtyřiceti letech, se konečně rozhodla vyprávět svůj příběh…... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry Příběhy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Als ich von Himmel fiel


více info...

Přidat komentář

bedkniha
11.11.2021 3 z 5

Někdy v 70. letech jsem viděla film, který se mi moc líbil. Když jsem zjistila, že vyšla i kniha, byla jsem nadšená a knihu si koupila. I přesto, že jsem se na ní moc těšila, musím bohužel dát jen 3*.

jana8352
16.08.2020 2 z 5

Kniha se mi celkem líbila, jen mi trochu vadilo přeskakování v časových obdobích , nicméně zajímavé čtení.


MHudec
21.07.2020 1 z 5

Kniha pro mě představuje jedno velké zklamání. Vzhledem k tématu jsem se těšil na napínavé vyprávění v poutavém jazyce. Ani jednoho jsem se nedočkal. Po několik stránek, kdy autorka skákala z jednoho časového úseku do druhého, jsem měl pocit, jako bych nečetl beletristickou knihu s dobrodružnými prvky, ale dost nekvalitně napsaný návod na zavařování okurek. I novinář by to zvládl napsat lépe. Takovou nudu a zmatečnost u tohoto díla bych opravdu nečekal.

helca31
14.11.2019 5 z 5

Neuvěřitelný příběh mladé dívky, která přežila pád letadla. Velmi čtivé, napínavé

MarceD.
12.07.2019 2 z 5

Kniha sice čtivá, ale ze začátku se občas krkolomně překrývala časová období. Nicméně zajímavé čtení.

Jack Bauer
09.07.2014 3 z 5

Už od samého začátku mě kniha zaujala a vtáhla do děje, třeba jak otec putoval pěšky přes Itálii , Sicílii a zpět přes Francii do Španělska do Brazilie. Velmi poutavě napsáno co ve výtečném filmu nebylo. Julianě se film moc nelíbil, mě se zase líbíl na tehdejší dobu víc než kniha. Očekaval jsem drama z pralesa, což tady vydá na dvě krátké kapitoly a pak Juliana popisuje svůj další život po nehodě, otravné novináře a jak se chce stát zachránkyní Panguany. Kniha je i tak velmi zajimavá, jak třeba vznikají fámy, jak si novináři vymýšlejí, další popisovaní života v pralese. Pravdivá věta z knihy dle vlastních zkušeností: Na cestách se vždy projeví, jestli lidé spolu dokáží vyjít nebo ne.

mi-nul-o
20.12.2013 2 z 5

Jako příběh jedné rodiny je to jistě zajímavé, ale kdo se chtěl dozvědět (krvavé) detaily o katastrofě, moc si nepočte.

Alca007
02.09.2013 5 z 5

Moc hezká knížka o malém lidském zázraku.
Přírodě a vytrvalosti

Joges
12.06.2013 5 z 5

Juliane Koepckeová, odvážná cestovatelka, která jako jediná přežila leteckou katastrofu v Peru roku 1971 a dokázala najít cestu z džungle k lidským příbytkům. Kniha, kterou jsem dlouho očekával, nezklamala. Jsou zde popisy, vzpomínky a především dlouhé autentické vyprávění, ze kterého se občas tají dech – přežití, dlouhé putování, strádání, útrapy, a k tomu nezdolná lidská vůle žít. Opět jedna z knih, která mě připoutala do křesla a přinutila číst a číst.

Štítky knihy

boj o přežití zfilmováno trosečníci letecké katastrofy podle skutečných událostí pád letadla

Autorovy knížky

Juliane Koepckeová
německá, 1954
2013  73%Zázraky se dějí

Kniha Zázraky se dějí je v

Přečtených63x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených3x
Knihotéce26x
Chystám se číst44x
Chci si koupit13x