Zapomenuté dítě

Zapomenuté dítě https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/175343/bmid_zapomenute-dite-xPF-175343.jpg 4 710 190

V poklidném městečku na severním pobřeží Anglie byla nalezena brutálně zavražděná studentka Amy. Za pár měsíců dojde na nedaleké farmě k dalšímu podobnému zločinu. Nic nenapovídá tomu, že by obě oběti něco spojovalo. Policistka Almondová se upne na druhý případ, ale stále jí uniká otřesné tajemství, které rodinu navždy poznamenalo. Při pátrání se musí vrátit hluboko do minulosti. Až k děsivému odhalení jednoho prosincového dne před více než třiceti lety. A dokonce ještě dál, do doby 2. světové války, kdy záhadným způsobem zmizelo malé dítě... Než vyšetřovatelka pochopí, že duševně nemocný pachatel dodnes neuhasil svou nenávist a touhu po pomstě, s hrůzou si uvědomí, že už může být pozdě...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Das andere Kind , 2009


více info...

Přidat komentář

Kacatko86
14.01.2024 2 z 5

U knihy jsem se nudila. Hodně postav mi ani tak nevadilo, mám ráda rodinné historie, čekala jsem napnutě na rozuzlení příběhu, co se stalo se zapomenutým dítětem jak to souvisí se současnými vraždami, ale na konci jsem zjistila, že příběh z války má pramalou souvislost. Že motiv vraha byl vlastně úplně jiný, jako kdyby šlo o dva nezávislé příběhy, které se autorka snažila spojit, ale nějak se to nezdařilo.

Cami.lla
06.08.2023 4 z 5

Kniha mě velice mile překvapila. Doporučila mi ji známá, moc se mi do ní nechtělo, protože úplně nevyhledávám tento žánr, ALEpříběh mě vtáhnul a s napětím jsem četla dál a dál až do konce.
Závěr byl sice na můj vkus překombinovaný, přesto se mi kniha líbila a celkově ve mě zanechala dobrý dojem.


vekkr
22.06.2023

Několikrát jsem se k ní vrátila,ale vzdávám.Ztratila jsem se,a už nechci znova začínat.

Ctenarka_Jitka
21.06.2023 4 z 5

První kniha, kterou jsem od autorky četla a ihned začala patřit mezi mé oblíbené.

JaninaV.
15.03.2023 1 z 5

Na knihu jsem dlouho čekala. Dle rezencí jsem se na ni těšila, ale pro mě veliké zklamání a dost jsem se s ní natrápila. Několikrát nastala chvíle, že jsem ji chtěla odložit a možná bych dobře udělala. Ztrácela jsem se v postavách, kniha mě neoslovila, do cca 200 stránky děj nezáživný a mdlý. Vrah mě sice překvapil, ale bylo to divné.

Nofar197
06.10.2022 5 z 5

Jaké to asi je žít desítky let, den za dnem, s vědomím, že jsem to já, která má na něčím krutém osudu zásadní vinu? V případě Firmy jsem měla pocit, že to hodila prostě za hlavu a pokračovala ve svém životě. Ale karma člověka dožene. Napřed přišla o dceru, po letech zaplatila svým životem. Dobře napsaná detektivka, která nezklamala očekávání, která byla po Linkové Smirakovi nasazena hodně vysoko.

raty
06.09.2022 5 z 5

Tuto knihu jsem měla připravenou v hromádce ke čtení pěkně dlouho. Chyba. Napínavé a nervydrásající, smutné čtení. Výborně vykreslená psychologie všech postav, které byly velmi lidské se spoustou chyb a trápení. Vraha jsem do poslední chvíle vůbec neuhodla a poslední třetinu jsem přečetla na jeden zátah.

Poučení z příběhu: Minulost tě vždy dožene.
Někoho dříve, někoho třeba až za několik desítek let. Stejně jako v tomto perfektním příběhu.

Ráčkajda
19.06.2022 5 z 5

Poutavý příběh, začátek pomalejší a pletly se mi jména, ale kniha se rozjela a nabrala spád. Pak už jsem jen musela číst a číst, i když jsem vraha tušila.

genduna
25.05.2022 5 z 5

Kniha do cca sté stránky mdlá. Poté hustý nástup. Kniha mě nadchla. Autorka skvěle uchopila děj. Moc povedené zpracování i děj jako takový.

kalinka99
04.05.2022 4 z 5

Příjemný oddechový příběh s detektivní zápletkou, kterou pojí dávná minulost.

Lexie321
19.04.2022 5 z 5

(SPOILER) Knihu som zhltla v podstate za jeden deň. Osobne sa mi náramne páčila. Záhada to bola naozaj unikátna a aj napriek tomu, že som si myslela, že Gwen bude zaručene vrah Fiony osud Briana som nečakala prišlo mi ho hrozne ľúto. Veľmi ťažko sa čítali Fionine listy keďže sa naozaj správala k nemu tak hrozne a to ako ho oslovovali nobody (nikto) vo mne zanechalo velmi nepríjemnú pachuť, keďže práve takto sa ľudia často krát voči niekomu, kto bohužiaľ trpí podobným ochorením správajú. Postavy boli veľmi dobre napísané a veľmi reálne. Všetky ich chyby a vlastnosti ponúkali dokonalý obraz realnych komplexných a nedokonalých ľudí. Určite odporúčam.

Odetta889
31.12.2021 4 z 5

V příběhu mě hodně bavila zápletka z války která byla v každým případě uvěřitelna. Bez ní by mě kniha moc nebavila. Nemám ráda akční přehnané konce a zde jsem toho bohužel nebyla usetrena. Ale kniha jako taková je napínavá od začátku do konce.

kristie
02.12.2021 4 z 5

Tohle bylo hodně zvláštní. Dalo by se říct takové převyprávění rodinné historie a vytahování kostlivců ze skříní. Místy se to trochu vleklo, vyšetřovatelka tu byla na vedlejší koleji a tak trochu jsem z pasáží s ní cítila, že jsou do příběhu nacpané na sílu. Ale hlavně mě dost štvalo, když se v textu zaměňovaly postavy. Nejspíš to je asi chyba v překladu/české korektuře, protože se objevovalo taky dost překlepů a chyb. Jenže když je v ději tolik postav a do toho Vám ještě zaměňují jména, tak to prostě člověka pěkně na....
Je to škoda, protože to kazí dojem a zážitek z jinak povedené knihy.

Samotný příběh byl ovšem geniální. Minulost dřív nebo později vyplave na povrch. A obzvlášť na pozadí války nebývá příliš slunečná. Zároveň je dobré si připomenout, že nečinnost a nečinné přihlížení (nebo spíš přehlížení) zla, je trestuhodné tak jako samotný čin. Jak se říká, boží mlýny...

zimolka
17.08.2021 4 z 5

Moje druhá kniha od autorky a opět spokojenost.Určitě si ráda přečtu další.

zdendula31
03.08.2021 5 z 5

Autorka je génius.Její knihy mě nepřestanou překvapovat svým spletitým dějem.

Lenoulinka
08.07.2021

Po dlouhé době kniha, kterou jsem nedočetla. Vysoké hodnocení a já jsem z knihy zklamaná a po 100 stranách jsem odložila. Vůbec mě to nechytlo. V ději i postavách jsem se ztrácela.

Kanimůra2
17.06.2021 5 z 5

Protože jsem v důchodu a nemusím už nic a nikam, přečetla jsem knihu za 24 hodin. A pošmákla jsem si.

janadibelkova
13.05.2021 4 z 5

Čekáte úplně jiný příběh a během čtení si uvědomíte, že se tohle opravdu mohlo dít, neříkám, že všechno je reálné, ale základ, hlavní myšlenka příběhu je odkaz válečných křivd a je dobré si je uvědomovat a vážit si všeho, co dnes máme.

Janča089
29.04.2021 4 z 5

Zase moc dobrá kniha od autorky. Napínavá, čtivá, vyprávěná z pohledu více postav + navíc dopisy z minulosti.
Jen tentokrát mi závěr nepřišel tak skvělý a nepředvídatelný jako u jiných knih od této autorky. Také mi tam chybělo nějaké dovysvětlení dalších věcí.
Těším se na další její knihu.

Aghatte
05.04.2021 5 z 5

Knihu jsem přečetla za dva dny, nešla odložit.
Víc než dopadení vraha mě zajímalo, co se stalo s tím chlapečkem. Celý jeho příběh mě dojímal k slzám, na konci jsem řvala naplno. Vůbec jsem neměla pro Fionu omluvu. Ano, bylo jí 11, ale pak jí bylo 18, 30, 50, 70 a neudělala nic. Celý ten dopis byl jen pokus se z toho vylhat, a ospravedlnit se sama před sebou. Zničila život všem, kdo jí přišel do cesty. Pro maminku a jejího přítele neměla pochopení, ale sama se chovala úplně stejně, jen svoje zájmy a svoje potěšení. Odnesla to její dcera, rodina Chada, jeho dcera, jeho žena, její vnučka...
Také jsem nedokázala pochopit, co všechny ženy viděly na tom prolhaným týpkovi. Byl odporný od první stránky, a ony jak posedlé se mu svěřovaly a lezly mu do postele. Vůbec všechny mužské postavy vyšly velmi negativně.
Moc dobré čtení, smutné a neromantické, každá osoba měla svůj příběh, který by stál za samostatné dílko. Těším se na další knihy autorky.