Hlavohrátky

Hlavohrátky https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/183144/bmid_hlavohratky-183144.jpg 5 370 58

Zámek a klíč série

< 2. díl >

Tři sourozenci Zámkovi přežili strašlivý vražedný útok ve vlastním domě, který stál život jejich otce. Ve chvíli, kdy si začínají znova dávat dohromady své životy, objeví malý Bóďa starý klíč s naprosto neuvěřitelnou schopností. Co myslíte, že by se stalo, kdybyste dokázali překonat vlastní strach, zvládnout jakoukoliv dovednost nebo naučit se jakémukoliv druhu umění tak jednoduše, jako kdybyste otočili klíčem v zámku? Možná by vás to stálo život, zvlášť kdyby se do toho vložil Kulišák, zapřisáhlý nepřítel rodiny Zámkových. Druhý díl série Zámku a klíče scenáristy Joe Hilla, doprovozený halucinogenními kresbami Gabriela Rodrigueze, ve vás zanechá nezapomenutelný zážitek.... celý text

Žánr:
Horory , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Head Games , 2009


více info...

Vera Silent
Vera Silent
28.12.2023 4 z 5

Přesně. Děj je sice pořád zajímavý, ale moc se neposunul a také jsme ve fázi, kdy hlavním hrdinům nic nedochází a zaporakovi projde všechno, protože to je ta největší definice zla (?). Snad budou další díly zase trochu vyváženejsi.

ludek.n
ludek.n
13.12.2023 4 z 5

„Než větší obavy je třeba míti ne z toho, co do hlavy sobě vložili, však z toho, co z hlavy své vyjmuli.“ Druhé pokračování Hillova Zámku a klíče se nese ve znamení Lebečního klíče, který na konci předchozího dílu objevil Bóda Zámek. Vyzkoušejí si ho postupně všechny děti Zámkovy, ale největší význam má pro Lucase Caravaggia alias Zacka Wellse, který s ním má své vlastní plány. Joe Hill tentokrát poněkud ubral na překvapivých zvratech a zápletku očesal tak, že dějová linka neposkočí o mnoho vpřed, zato se pohrouží do psychiky jednotlivých postav. Rozebereme si jejich tajné sny, strachy a vášně, abychom umocnili tajemství rodiny Zámkových. A to jak v současnosti, tak v minulosti. Hlavohrátky oproti svému předchůdci působí mnohem zdrženlivěji a jen zdráhavě vyjevují důležitá fakta. Záměrem nejspíš bylo, zahalit tajemství Klíčova ještě neproniknutelnější rouškou záhad, což ne vždy bývá ku prospěchu věci. Děj totiž stagnuje, a kde není nosný nápad ani sebevětší mystika nepomůže. Alespoň že se můžeme spolehnout na mistrovství Gabriela Rodrigueze, jehož kresba jeho opět na hranici geniality a už jen pro to fantastické pokoukání se stojí o tuto knihu zajímat.


Kopta
Kopta
04.08.2023 4 z 5

Trochu utahanější, ale stále dobré. Jen mě irituje to české přechýlení s Bóďou atd.

Atlantis
Atlantis
06.02.2023 3 z 5

Já se omlouvám, vím že tahle série už pomalu dosahuje kultovních výšin, ale tohle nestálo za moc. Posunuli jsme se v ději jen zběžně, postavy mne docela dost nezajímají a hlavně - ta kresba je sice povedená, ale k takovéhle atmosféře se mi šíleně nehodí. Ty velké oči, roztomilé výrazy a pak... Ne, tohle mi nesedí.

ArkAngel
ArkAngel
19.08.2022 4 z 5

Kdo by nechtěl mít klíč, kterým si otevře hlavu, do které si může následně cokoliv dát nebo z ní vyndat? Hlavohrátky zachází s fantaskností oproti prvnímu dílu dál, byť tu není tak dramatická zápletka. I tak tu ale dojde k nějaké té smrti a je nám nastíněná minulost některých postav, které se s Fintou znaly. Rufus jako mentálně zaostalý jedinec je napsaný dobře a ostatní se vyvíjí přesně tak, jak byste od nich po první knize čekali. Skvělé pokračování, byť na první díl nemá.

Denny456
Denny456
28.06.2022 5 z 5

Zámek a klíč. To je tak, když někdo umí chrlit desítky nápadů, propojovat je spolu a přicházet s wau efekty několikrát v jednom dílu. A k tomu výborná ilustrace, která skvěle doplňuje scénáře. Jsem rád, že jsem si dal všechny díly najednou. Myslím, že to byla super jízda. Prostě tohle musíte.

Ticiana
Ticiana
30.05.2022 5 z 5

Pribeh pokracuje a tenhle dil, me bavil o trosku vic. Mozna je to i tim, ze jsem si zvykla na to, jak jsou postavy nakreslene a i pribeh byl vic ucelenej. Taky me potesilo, ze na konci je vycet klicu a proces tvoreni samotnych ilustraci komiksu.

Viviana-Mori
Viviana-Mori
22.05.2022 5 z 5

Hlavohrátky byly opravdu zábavná jízda. Přečteno v mžiku. To, že příběh zde zpomalil, beru jako plus. Mohla jsem si to o to víc vychutnat.

hungryreader00
hungryreader00
02.05.2022 4 z 5

Potěšilo mě, že se tady trochu zpomalilo s dějem, abychom se více dozvěděli. Je neuvěřitelné, jak moc se seriál liší od komiksu, ale to se dalo čekat. Komiks jsem přečetla na jeden zátah. Těším se na další díly.

Hellrampage
Hellrampage
03.03.2022 4 z 5

V druhom diele sa dej trochu spomalí čo je trochu na škodu, no aspoň sa dozvieme niečo viac o iných postavách a ďalšom kľúči. Kresba opäť perfektná a ja sa len teším na ďalší diel.

IreneP
IreneP
23.12.2021 5 z 5

Parádní příběh i zpracování. Tentokrát trochu méně krvavé, což mi nevadí. Hned se pouštím do dalšího.

Pivoňka12
Pivoňka12
10.07.2021 5 z 5

Nádhera. Krásné pokračování. Hezká kresba a hlavně obsahově to má napětí a udržuje to čtenářovu pozornost. Nemohla jsem se odtrhnout od knihy. Po dočtení jsem šáhla ihned po dalším díle.

Mona-Lisa
Mona-Lisa
14.04.2021 5 z 5

Tak toto bude chvalozpěv a óda v jednom.
Druhý díl této komiksové série opět sleduje rodinu Zámkových, jejich boj se ztrátou člena rodiny a hlavně přibývá dalších klíčů.
"Víš co bych si přála? Přála bych si zapomenout, jak se pláče."
Je tedy především ve znamení žalu. Každý ze členů rodiny má vlastní způsob jak s ním bojovat- flaškou, slzama, agresí nebo hledáním klíčů.
Vymazlená kresba a peprné dialogy. Tyto dvě ingredience jdoucí ruku v ruce, jak při žhavém tangu, tě nenechají Hlavohrátky odložit z rukou, dokud se nodastaneš až na konečnou stránku.
Je to zkrátka atraktivní a provokující - to je hlavní koření této série.
Plné sexu a násilí ale zároveň něhy a lásky.
V této rodince si každý musí najít oblíbence. Všichni se skvěle doplňují, snaží se dostat ze společných s*acek a ty s vědomým dalších čtyřech dílu před sebou tušíš, že to bude trošku delší boj.
Na konci tě čeká galerie dosud známých klíčů a podrobný popis Rodrigueze -jeho práce spoluautora- jak vzniká konkrétní strana krok za krokem .

zandu
zandu
23.02.2021 5 z 5

Super... Tímhle tempem zhltnu všechny díly během chvilky... A to jsem si je chtěla trošku šetřit... Ach jo.

Arkagas
Arkagas
18.02.2021 4 z 5

(SPOILER) Dobrodružství na Klíčově pokračuje. Na klíčově je nalezen nový klíč - klíč do hlavy. Klíč, kterým otevřete svou hlavu a můžete do ní cokoliv vložit, ale i z ní cokoliv vyndat. Na scénu přichází ozvěna Lucase, 40 let mrtvého, ale stále si podobného a tak je potřeba odstranit lidi, kteří ho začínají poznávat. S klíčem do hlavy se ale věci dělají snadno. Ne vše je ale samozřejmě tak lehké, jak to vypadá. Druhý díl je hodně krvavý, akční, propletený, ale velmi podrobně nám ukazuje spletitost celého příběhu. Seznamujeme se tu důkladně s Ellie, bývalou láskou Lucase, alias Dodge, která zabila svou matku a jejím synem Rufusem, který je mentálně postižený a klíč do hlavy na něj nefunguje. Druhý díl je mnohem větší jízda než první. Kresba výborná, styl vyprávění dokonalý. Retrospektivní příběh vyveden v černobílé. Nemám co vytknout, nádhera. 

josef2900
josef2900
31.12.2020 4 z 5

Super pokračování na první díl

bosorka
bosorka
29.12.2020 5 z 5

Druhý díl série sviští jak po másle, měla jsem co dělat, nelapnout hned po tom třetím, ale chci si to malinko šetřit. Velmi baví.

kercah
kercah
11.10.2020 3 z 5

Lepší 3 nebo slabé 4 hvězdy. Stále mě překvapuje jak se dej vyvíjí a jak je jiný proti seriálu, ale s tím už jsem se měla asi smířit u prvního dílu ????. Uvidíme co nabídne kniha 3.

r0st4
r0st4
05.10.2020 4 z 5

Tentokrát trochu schizofrenní slabší 4 hvězdy. V druhém dílu Hill úspěšně představuje mytologii svého světa a dává tolik potřebnou hloubku celé řadě postav, což má nicméně za následek, že se děj prakticky nikam neposune. Mně osobně to zas tak netrápí a dál si užívám jeho imaginaci plnými doušky, ale dovedu si představit, že to někomu může přijít "málo".

Delphín
Delphín
31.08.2020 4 z 5

Oproti minulému dílu dost odpadla ona hororová část komiksu. Tento originální nápad doprovázen skvělou kresbou a výborným panelováním, ale nadále funguje. Fungování klíčů zde už jede ve velkém stylu, v průběhu děje se dozvídáme více z minulosti a tudíž i více záhad, mnohá nám ale budou definitivně vyjasněna až později. A jelikož v této sérii ještě zbývá relativně dost knih, jsem zvědavý s čím vším na nás Hill ještě vyrukuje. Rozjeté to ale zatím má dobře, to nelze popřít. Jediné co mohu komiksu vytknout je chování některých postav, které mi mnohdy nepřišlo zrovna rozumné/logické.