Zákulisí Panství Downton - Podrobný průvodce 1. - 4. sérií

Zákulisí Panství Downton - Podrobný průvodce 1. - 4. sérií https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314570/bmid_zakulisi-panstvi-downton-podrobny-p-8sl-314570.jpg 5 28 12

Kniha je exluzivní vstupenkou do zákulisí natáčení Panství Downton. Zde je místo, kde všechno vzniká: od hereckých výkonů přes režii až po kostýmy a rekvizity. Pojďte a objevte, jak slavní tvůrci společně s herci vytvářejí drama. Vstupte do království kadeřníků a vizážistů, užijte si unikátní pohled na natáčení v zámku Highclere, sdílejte pohled z režisérského křesla, ponořte se do šatníků, prozkoumejte hudbu a seznamte se s mimořádnými lidmi. Nabízíme vám jedinečné nahlédnutí do utajeného světa. Prostřednictvím podrobných rozhovorů a úžasných snímků získáte možnost sledovat realizaci Panství Downton zevnitř.... celý text

Literatura naučná Umění
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Behind the Scenes at Downton Abbey , 2013


více info...

Přidat komentář

Starmoon
23.10.2022 5 z 5

Teší ma, že tvorcovia seriálu boli takí detailisti – a že vďaka tomuto sprievodcovi som si mohla uvedomiť, do akej až miery. Klobúk dole, palec hore. A ozaj, veľmi krásne fotky a dizajn; ideálny darček pre skalných fanúšikov.

Kozel
22.08.2022 5 z 5

Panství Downton byl - a stále je - jedním z mých nejoblíbenějších seriálů posledních let. Vlastně patří mezi moje nejoblíbenější seriály vůbec. Těžko bych se pokoušel popisovat přesně proč tomu tak je; naštěstí o to zde nejde. Ač literatura o filmech/seriálech nepatří mezi takovou, po níž bych obvykle sáhnul, v případě tohoto průvodce jsem nemohl odolat a rád nakoukl pod pokličku jednoho televizního fenoménu.

Nádherně graficky (byť na papíře ne zrovna voňavém) zpracovaný průvodce čtenáře dovede za oponu a dá nahlédnout do příprav, které při tvorbě Downtonu byly skutečně pečlivé, precizní a detailní. Emma Rowley v doprovodu hlavních tvůrců dá nakouknout do všech koutů - od šaten po maskérnu, od scénářů přes studia k postprodukci, od rekvizit k pohodě o přestávkách až k jednotlivým hercům, do seriálové kuchyně obrazně i doslova. Kniha věnovaná prvním čtyřem sériím tak příjemným způsobem poodhaluje kousek tajemství úspěchu jednoho z nejlepších historických dramatických seriálů.


quendery
15.03.2021 5 z 5

Můj neoblíbenější seriál a kniha o jeho natáčení je skvělá. Když jsem jí přečetla, tak jsem pochopila, proč všechny historické filmy i seriály vyrobené v Anglii jsou jedinečné. Na všech se totiž odráží preciznost a do detailů zvládnutý obraz té které doby, chování, jednání lidí, kostýmy, účesy, prostě všechno věrné a odpovídající době, kdy se děj odehrává. Ta snaha dodržet vše na 100 % a anglické "puntíčkářství" je obdivuhodné, klobouk dolů.

gacie
13.02.2021 5 z 5

Tato kniha mě velmi potěšila. Obsahuje velké množství nádherných fotografií z natáčení, které Vás uchvátí. Ta kniha je prostě potěšení pro Vás.

quendery
06.01.2021 5 z 5

Úžasně zpravovaná kniha a přímo lahůdka pro fanoušky seriálu.

Madelisi
18.04.2020 5 z 5

Pro fanouška seriálu povinnost - dozví se vše od historických souvislostí po know-how jak točit dobové drama a specifika filmařské profese.
Spousta úžasných fotografií.
Už jsem nějaké knihy o seriálech viděla, na této by se všichni mohli učit, jak je psát.

LadyCotton
03.10.2018 4 z 5

Příjemná kniha, která potěší nejednoho fanouška seriálu. Krásné zpracování, zajímavé informace.

Sayan
11.01.2018 5 z 5

Vždy jsem se vyhýbala knihám, které jen zdánlivě připomínaly cokoli dotýkajícího se seriálů. U této mě překvapilo vysoké hodnocení, a tak jsem ji otevřela. Opravdu se mi líbila, protože jsem zde našla zajímavé informace o seriálu, ale také popis veškeré mravenčí práce okolo, kterou si divák ani nedokáže představit.

bookcase
11.05.2017 5 z 5

Výborné jak jinak ☺. Nezbytné pro milovníky seriálu, dokonale zasvětí do zákulisí při natáčení.

RoseDadas
05.05.2017 5 z 5

Zákulisí Panství Downton nám poodkrylo náročnost natáčení takovéhoto historického dramatu. Pro mě byla tato kniha poučná a rozhodně zajímavá. Nad mnoha věcmi jsem se udivovala a obdivovala veškeré úsilí všech, kteří se podíleli na vzniku populárního britského seriálu. Kniha na mnoha místech zabíhá do detailů, to mi ale vůbec nevadilo, ba přímo naopak. Odkrývá nám hodně z historie tehdejší doby, což beru jako obrovské plus. Pro skalní fanoušky je nutností knihu mít. Díky knize jsem měla tu možnost vrátit se zpět na Downton a jeho rozsáhlé pozemky, obléci si spolu s rodinou noblesní šaty, usednout k famózní večeři, kterou připravilo služebnictvo pod schodištěm. Prostě a jednoduše, kdykoli se budu chtít cítit jako princezna, vezmu do ruky tuto knihu.

bagel
26.03.2017 4 z 5

můj nejoblíbenější seriál a ani kniha nezklamala, právě naopak - zajímavé texty, krásné fotografie

matula1977
15.03.2017 5 z 5

Pro všechny milovníky tohoto seriálu, krásná kniha plná úžasných fotografií a zákulisních informací.

Štítky knihy

zfilmováno – TV seriál

Autorovy knížky

2017  95%Zákulisí Panství Downton - Podrobný průvodce 1. - 4. sérií

Kniha Zákulisí Panství Downton - Podrobný průvodce 1. - 4. sérií je v

Právě čtených1x
Přečtených34x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce19x
Chystám se číst11x
Chci si koupit5x