Skleněný dům

Skleněný dům https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/237225/bmid_zaklinac-skleneny-dum-oct-237225.jpg 4 533 106

První díl nové komiksové série ze světa Zaklínače! Zaklínač Geralt potkává rybáře, jehož mrtvá a vražedně nebezpečná žena ovládá tajemný dům se zdánlivě nekonečným množstvím prázdných pokojů. Zdá se, že to je jen další práce pro zaklínače... jenže dům skrývá za každým rohem nějaké nové děsivé překvapení a tajemství.... celý text

Žánr:
Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Crew
Originální název:

The Witcher: House of Glass , 2015


více info...

norrasun
norrasun
07.03.2024 5 z 5

Komiks mě tedy nadchl, kresbou i příběhem. Máme tu divnou lásku až za hrob, temný les a strašidelný dům, a nechybí množství zrůdiček, které útočí na každém kroku a Geralt je chladnokrevně pacifikuje.
Zaujala mě vitrážová okna v domě.
Jednotlivé knížky série dávám na přeskáčku, tuhle první čtu vlastně jako téměř poslední, ale nemám dojem, že by to vadilo.

dana_vrana
dana_vrana
29.11.2023 4 z 5

Můj první přečtený grafický román. Zajímavé zpestření světa Zaklínače. Líbí se mi jak je temný, možná až hororový. Ale nechybí ani typický Geraltův humor. Jo, bavilo mě to.


BrooksWasHere
BrooksWasHere
02.06.2023 4 z 5

(SPOILER) Nečakane kvalitné rozšírenie sveta Zaklínača...

Príbeh je nadmieru originálny, myslel som si, že bude vo viacerých veciach kopírovať niečo z knižnej série, ale on si v podstate ide vlastnou cestou a prináša niečo úplne nové, s čím sme sa dokonca ani v knižnej sérii nemali tú česť stretnúť...
Úvodné stretnutie Geralta a lovca Jakuba bolo pre mňa veľmi príjemné, skutočne z neho bolo cítiť nejakú tú kamarátsku atmosféru. Hneď na to sme sa dočkali niekoľkých skutočne napínavých momentov v lese a od príchodu do prekliateho domu všade panovala výborná, nepríjemná (a miestami až trochu nervydrásajúca) atmosféra...

Prekvapilo ma aj to, že som nemal žiadny problém s tým, že v tomto komikse vystupuje iba Geralt, ako jediná postava z pôvodnej série. Naozaj mi to ani trochu nevadilo a celý "Skleněný dům" som si skutočne vychutnal.

Za mňa 85 % a jediný dôvod, prečo nedávam plný počet je to, že hlavná sága je ešte stále niekde úplne inde a aj jej úroveň je na oveľa vyššom leveli...

Ronnie68
Ronnie68
16.02.2023 4 z 5

Docela zajímavý grafický román ze světa zaklínače... děj se posune jen do prokletého domu ... ale ani to nevadilo ...

Aykiru
Aykiru
24.01.2023 4 z 5

Pravdou je, že jsem příznivcem spíše umělečtěji laděných komiksů a Zaklínač kresbou prostě neohromí. Příběh naproti tomu je klasickou ukázkou vyprávění ze světa Zaklínače, kde monstrem není vždy (skoro nikdy) ten, kdo je za něj původně považován.
Pro mě osobně je Skleněný dům příjemnou jednohubkou a návratem k jednoduchosti a přímočarosti, po poněkud náročnější četbě.
Což si ráda zopakuji s druhým dílem série.

l.e.d
l.e.d
20.01.2023 5 z 5

Jako amatér ve světě komiksů, ale milovník světa zaklínače mohu napsat, že jsem spokojen. Kresby nás připraví o možnost si vysnít svět tak, aby se nám líbil. Nicméně pro mě je tu svět temný a drsný a odpovídá tomu jak jsem si ho představoval při čtení knih.
Děj je krátký, ale na komiks dle mého dobře uchopený. Mohu doporučit.

Hor89
Hor89
13.01.2023 4 z 5

Úvodní díl zaklínačské komiksové série mě nakonec příjemně překvapil. Kresba Joa Queria je velice povedená a dodává příběhu hororovou atmosféru. Příběh Paula Tobina není úplně špatný, ale má pár much a Geralt má spíš herní povahu něž knižní. Také mi vadilo nadužívání znamení na úkor mečů. Pro mě je velké plus krásná obálka od Mika Mignoly a Dava Stewarta.

DK_Ronie
DK_Ronie
28.12.2022 4 z 5

S komiksy nemam moc zkusenosti. Muzu porovnat pouze s peti dily Star Wars / Darth Vader. Tady mi prisly slabsi animace. Pribeh / zvrat ale nebyl vubec spatny.

Listy
Listy
30.11.2022 5 z 5

Čím dál více se Zaklínač objevoval v mém okolí. Dlouho jsem váhala a bála se nudného příběhu, který stojí jen na nestvůrách bez většího propracování. Jak jsem se mýlila.
V knihovně jsem narazila na 1. díl komiksu, tak jsem po něm sáhla.
Ano, příliš textu se zde neobjevuje a kresba mi byla na začátku krapet nesympatická. ALE! Nakonec krásně pasuje k danému světu, příběhu a podtrhává tajemno a napětí. Osobně oceňuji, že někdy byla nedokonalá, protože tak poskytla prostor fantazii, kterého v komiksech tolik nebývá.
Mám chuť přečíst si další díl a snad se pustit i do knižní série. Ačkoliv mi Geralt zatím nepřirostl k srdci a nevím, zda mi je nesympatický. Právě tato nejistota mě ale baví a zajímá mě, zda se tento postoj s dalšími díly změní. Zatím je Geralt stále zahalen tajemstvím (hru jsem nikdy nehrála, seriál jsem neviděla, toto je skutečně mé první opravé setkání se světem Zaklínače). Jediné, v co doufám, je, že snad další díly půjdou více do hloubky. Byla by škoda řešit čistě jen akci (i když skvělou) a osobnost ponechat jen ve fázi "Jsem zaklínač a nepoutám se".
Závěrem dodám, že díl byl velmi napínavý a celé rozuzlení mě i překvapilo, ač nebylo nijak složité. A doufám, že v některém z pokračování se objeví znovu Vara.
A poslední věcí, kterou bych zmínila, je sarkasmus a některé stereotypy. Geralt má poměrně přesné poznámky, kterými tne do živého. Mám dojem, že kdyby vznikl příběh dnes, byl by méně rýpavý, což by bylo na škodu. Zároveň vidím v příběhu jistou sterotypnost ohledně charakterů.
Celkově doporučuji, pkud váháte, zda se Zaklínačem začít.

petra8905
petra8905
30.10.2022 4 z 5

Musím říct, že příběh byl příjemný, čtivý. Po herní sérii pro mě příjemná vzpomínka na herní večery. Nelíbila se mi ale kresba - Gerald bez obličeje, Gerald co vypadá jako babička bez zubů a tak podobně. Škoda u komiksu je to stěžejní věc...

Petr874
Petr874
26.09.2022 4 z 5

Pro lidi, jako já, kteří se až tak moc nezajímají o svět zaklínače to může být dobré a zajímavé čtení. Jinak za mě jeden z lepších komiksů.
(mini bonusový obsah na konci velmi cením)

NovotnyJan
NovotnyJan
15.09.2022

Za mě je to snaha o další a jiné ztvárnění Zaklínače, jako takového. Je to vlastně opět nějaký autorův prostředek, který dává čtenáři nový pohled na příběh o Geraltovi. Jestli je to doufám aspoň, trochu srozumitelné. Příběh začíná tím jak Gerald z Rivie s Klepnou putuje v bažinách a potkává rybáře Jakuba. Kde se po celou knihu obrázkového vyprávění tyto postavy prolínají během děje. Časem se do děje zaplete třeba i kreatura Hrobice. Ale ať toho už moc neprozrazuji. Jestli jsem vše sledoval dobře a viděl k tomu i druhou řadu seriálu o Zaklínači. Tak se myslím první díl právě inspiroval dílem Skelněný dům. Kde byla i Bruxa. Komiks se mi četl pěkně. Doporučuji tento komiks všem. Kdo si chce třeba získat nový úhel pohledu na fantasy o Geraltovi.

ArkAngel
ArkAngel
23.08.2022 3 z 5

Velmi průměrný příběh ze světa Zaklínače, ve které nečekaně není nic takové, jak se zdá. Příšer je tu možná až přehnaně, což má mít na svědomí kletba, která sužuje okolí skleněného domu. Geralt se tak setkává s požíračkou, topivci, lešijem, sukubou a dalšími tvory a celé se to vyřeší vlastně akorát mlátičkou a potrestáním viníka.

chomic_pisek
chomic_pisek
21.08.2022 4 z 5

Příběh se mi líbil. Hezky temný a ne přímočarý a odhadnutelný, takový opravdu zaklínačský. Nechybělo ani vrtání v Geraltových citech, které má tak rád. Ale ta kresba, ta to sráží a tak nemůžu dát 5*. Hranaté neodělané postavy mi prostě nesedly. Nemluvě o tom, že Geralt vykřikuje znamení jako Saxana...

Pythonissam
Pythonissam
16.07.2022 5 z 5

Witchera znám hlavně z her a také již knih + starý seriál, to od Netflix nebudu komentovat... Comix se mi do rukou dostál nedávno a musím uznat, že nebyl tak zlý, ale knihy jsou prostě knihy.
Příběh i přesto dost zaujal, stejně jako kresby nebyli až tak zlé. Jde vidět o jaký koncept se mělo jednat, tudíž že kresby nejsou schválně "dopracované".

Smiley96
Smiley96
14.07.2022 5 z 5

Super příběh, bavil mě moc.

Mona-Lisa
Mona-Lisa
21.06.2022 5 z 5

Knihy od Sapkowského mě ještě čekají, jsem nepolíbená hrou, jen jsem viděla seriál, který mě nadchnul.
Zaklínač komiks není z jeho pera, je to záležitost na jedno odpoledne, je to útlá věc, ale já nemůžu být víc spokojená.

Je to krátká temná epizoda, která postupně graduje k drsnému konci.

Jestli jsou knížky taky tak břitké, s drsným jazykem, tak to sem s nima hned.
Geralt je tak akorát na přesdržku, ale v tom dobrém slova smyslu. Hemží se to tu vtipem a sarkasmem. A to já moc ráda.

Kresba je na vynikající úrovni, temná a vtipná. Někomu může vadit úspornost v některých políčkách, mně tedy ne. Opravdu pecka.

Atmosféra je správně hororová, jak se na Zaklínače sluší. Určitě doporučuju, jestli milujete seriál.

Jediná pidi výhrada putuje k obálce, která má jiného autora, což nechápu?

Denny456
Denny456
29.05.2022 4 z 5

Zaklínače znám z knížek a z první série. Komiks je taky fajn, ale knížky jsou knížky. Byť kresba je na velmi dobré úrovni. Tohle bylo navíc celkem temné a bavilo mě to více než jiné díly.

Vera Silent
Vera Silent
25.05.2022 3 z 5

Příběh není špatný, ale dialogy jsou někdy trošku natvrdle. Docela jsem začala být alergická na větu "můj medajlon vibruje" a měla chuť Geraltovi doporučit, ať si ho radši strčí někam a užije si s ním beze mě.

Cimeřan
Cimeřan
20.04.2022 4 z 5

Kvalitní kresba a příběh s hororovým nádechem, les plný oblud a dům plný zatracenců. Proč ne? Sice to není typický Zaklínač, ale mně příjemně zpestřil nedělní odpoledne. Až na tu nehezkou obálku (proč ji vytvořil jiný autor???) a občasné ne úplně logické dějové zvraty hodnotím dost vysoko: 82/100

Štítky knihy

magie komiksy zaklínači hrdinská fantasy

Autorovy další knížky

Paul Tobin
americká, 1965
2015  85%Skleněný dům
2016  78%Liščí děti
2017  84%Prokletí vran
2021  88%Chlad
2015  78%Trávogeddon

Kniha Skleněný dům je v

Přečtených704x
Čtenářské výzvě34x
Doporučených26x
Knihotéce263x
Chystám se číst54x
Chci si koupit35x
dalších seznamech6x