Za vším hledej Bridgertonovy

Za vším hledej Bridgertonovy https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/324722/bmid_za-vsim-hledej-bridgetornovy-Idw-324722.jpg 4 355 69

Rokesby série

1. díl >

Oblíbená série o rodině Bridgertonových se vrací v čase na konec 18. století a k mladé Billie Bridgertonové, jejíž temperament se později projeví v mnoha dalších generacích. Billie je umíněná, nechová se jako dáma a celé dětství strávila potloukáním se po venkově s bratry Rokesbyovými. Předpokládalo se, že jednoho z nich si nakonec vezme. Jen ten třetí, nejstarší, pro ni není vhodný, a ona by ho stejně nechtěla, ani za nic. Vždyť George je tak upjatý a nudný. Když se postupně začnou poznávat, vidí se vzájemně v čím dál příznivějším světle, ale než si cokoliv stačí říct, hrozí rodině tragická ztráta – Edward Rokesby se v americké válce pohřešuje a dost možná je mrtev…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Because of Miss Bridgerton , 2016


více info...

Přidat komentář

janyska13
26.03.2024 4 z 5

Opět znovu moc fajn příběh z Bridgertonových. Trochu pomalejší tempo, dalo se docela hned čekat, jak to dopadne, ale to mi vůbec nevadilo. Bridgertonovi jsou moje srdcovka a těším se, až si přečtu další Prequel.

knihomolka27
25.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Mělo to typický Bridgertonovský náboj, díky kterému je celá tato série tím čím je.
Co se týká tohoto lechtivého žánru, tak se s ní nedají jiné knihy moc srovnávat, jelikož je Bridgertonovi převyšují jak svým vtipem, pojetím, autorčiným stylem a hlavně se netopí v balastu a až příliš přecukřených frázích jak tomu bývá zvykem. Vždycky je na rozdíl od jiných romantáren zvládnu dočíst do konce a ještě mě to i baví.

Příběh George a Billie mě hodně bavil...v mé top tři sice není, ale i tak to byla velká zábava to číst a autorka se tu pořádně vyřádila, jak je jejím zvykem. Jako fanynku mě potěšilo propojení s původní sérií a výskyt známých postav ze seriálu, které v původní série o rodině B nejsou, ale tady v prequelu mají své místo, nebo aspon jejich předci. Billie mi zezačátku příliš nesedla, byla na mě až příliš temperamentní, ale nakonec mi přirostla k srdci víc než bych čekala. George byl můj typ už od začátku...jejich vztah mi přišel celkem uvěřitelný a hezky zpracovaný a chemie mezi nimi určitě fungovala. Celé jsem si to při čtení představovala jako seriál...ale spíš by to příběhově vydalo za film. Oproti ostatním Bridgertonům je příběh celkem dost komorní, což mi nevadilo, ale všimla jsem si toho.
Kniha nepostrádala všudypřítomnou chemii mezi postavami, skvělé lokace a autorčin úžasný přizpůsobivý styl, kdy v každé knize jsou trochu jiné postavy a jiný typ humoru...a největším plusem je určitě to, že je ten příběh hlubší než první pohled vypadá, balí na sebe témata jako role prvorozené dcery, která má vlohy být vůdcem panství, ale nemůže kvůli tradicím, úlohu prvorozeného syna a jeho předepsaný osud, vztah mladších a straších sourozenců....líbilo se mi i téma toho, jaké je to být outsider ve společnosti lidí. Všechny tyhle témata dělají z knihy daleko dospělejší záležitost na tento žánr a propůjčuje čtenáři mnoho námětů k přemýšlení.

Hvězdičku dávám dolů čistě proto, že tahle kniha není v mé top trojce a znovu bych si jí asi nepřečetla.


Petra-1
20.08.2023 4 z 5

Bylo to hezké. Sympatické postavy a vtipné slovní přestřelky.

Senza Jenka
24.07.2023 5 z 5

Moc hezké. Billie je vzhledem k tehdejšímu postoji k ženám sice trochu nekonvenční, ale vzhledem k dnešnímu postoji k ženám, také mnohem zajímavější hrdinka. George měl v hlavě malinko chaos, ale líbilo se mi, jak na konci prozřel.

Zuzunda
29.05.2023 5 z 5

To bylo krásné, vážně jsem si čtení moc užila. Velmi příjemná oddechovka.

vcielka
27.05.2023 5 z 5

Veľmi to bolo milé. A uveriteľné. Zároveň veľmi jednoduché. V podstate skoro žiadny dej. Nič sa tam naozaj veľmi nedialo. Bolo to viac menej postavené na premýšľaní postáv.

saez
09.05.2023 5 z 5

Čtení téhle knihy jsem si prostě užila. Asi mi Bridgertonovi chyběli.

Knihožroutka23
23.04.2023 3 z 5

Skvělá oddechovka jako zbytek knih od této autorky.

miruska1
19.03.2023 5 z 5

Supet. Typická Julia Quinn. Milujem tie dialogy

Marsí5
10.03.2023

Jsou to Bridgertonovi a nejsou to Bridgertonovi :-D
Styl psaní je pořád ten, který dobře známe. Z prostředí plesů a jiných společenských akcí jsme se přesunuli více do soukromí, což je znát na stylu řeči a rozhovorů.
Přiznám se, že mi trochu chyběly narážky a popichování ukryté v uctivé konverzaci, kdy jen čtenář a konkrétní posluchač chápou skrytý význam pronesených slov. To bych vytáhla asi jako největší rozdíl mezi ságou Bridgertonů a Rokesby :-)
Nicméně pořád se jedná o dobrou knihu, u které se pobavíte a zároveň si odpočinete :-)

Adris
19.02.2023 2 z 5

Těšila jsem se na vzájemné popichování mezi hlavními hrdiny, na hate to love, ale nedostala jsem nic. Bylo to čtivé, jako jsou všechny ostatní díly, ale zase plytké, jen kostra bez masa, bez pořádných zápletek a dialogů. Achjo. Vždycky se nechám zlákat a pak lituju peněz a času. Ale aspoň byli sympatičtí no... Seriál je v tomto případě pojat opravdu lépe.

Pedruska01
10.02.2023 5 z 5

Na první prequel další série, která je spojena s rodinou Bridgertonů jsem se logicky těšila. Proto jsem po něm skočila nedlouho potom, co jsem dočetla "poslední díl" původní série. Zde jsem se setkala s další větví rodiny B. a taky ještě rodiny Rokesbyů, které jsem si velmi rychle a upřímně hodně oblíbila. Na styl autorky jsem již zvyklá a nemám výtku, zcela mi vyhovuje a baví. Pěkně to plyne a čte se to velmi rychle.
Hlavní hrdinka Billie byla takovou směskou děvčat B., se kterými jsem se již setkala. Velmi svérázná, učenlivá, hrdá a samostatná. Taková směska, která je na tu dobu u děvčat velmi neobvyklá, ale měla jsem ji ráda. Pořád byla originál. Dělalo ji radost, že mohla hospodařit a vést zcela mužskou práci na pozemcích svého otce, přesto mi ji u této činnosti bylo trochu líto, jen z myšlenky, že se narodila jako první a nebyla chlapec. Je mi jasné, že to tak vůbec nebrala, protože ji to bavilo, ale ta myšlenka tam i byla zmíněná. Byla velmi živá, svá a měla hbitou pusu, nebála se rozhodně ničeho, což dokazují i její některé činy. Bavila mě a nenašla bych na ni nic, co by se mi nelíbilo. Ráda jsem ji sledovala a držela palce.
Druhý hlavní hrdina byl George. Nejstarší syn, na kterém leželo velké břemeno a díky tomu se myšlenkově nemusel cítit úplně komfortně. A díky tomu mi ho bylo taky krátce líto. Jen hrstka lidí má vše ideální. Mohlo by se alespoň ze začátku zdát, že je George takový studený a možná odměřený čumák, ale vůbec tomu tak není. Tím mě vlastně trochu překvapil, ale byla jsem za to upřímně velmi ráda. Zdání často klame. Oblíbila jsem si ho a stejně jako Billie mě ohromně bavil. Musím taky zmínit jeho rodinu, respektive především jeho mladšího bratra Andrewa, který měl nejvíce prostoru ze všech dalších sourozenců a byl teda báječný. Velmi to zpestřoval svým chováním či slovy. Byl to dost vtipný chlapec - chtěla bych věřit, že v něm je něco velkého a ještě si užijeme.
Mezi hlavními hrdiny to pomalu, ale jistě začalo hezky chemicky reagovat, ačkoliv to vlastně vůbec nevypadalo. Přeci jenom byli sousedé, takřka rodina i bez jiných svazků a znali se od dětství. Netlačilo se na pilu, bylo to příjemné, uvěřitelné a já jim prostě musela fandit. Slušelo jim to spolu a celkově to bylo velmi milé.
Děj byl vcelku jednoduchý, což je někdy to nejlepší, co čtenář může dostat. Oddychové, i když o vyhrocené situace nebylo nouze. Pobavilo mě to a romantická duše byla uspokojena. Myslím, že se to náležitě povedlo a pěkně to navazuje/pokračuje v té sáze. Ačkoliv to dobře dopadlo, jak bývá u historických románků z té červené knihovny, tak se nejednalo o žádný kýč.
Líbilo se mi to a jsem zcela spokojená. Konec mě velmi navnadil na další díl - představme si pořádně natažené kšandy. Knihu bych určitě doporučila a ohledně hodnocení je jasné, že ti dva a jejich příběh dostane plný počet. No jen tak dál. :)

Katt15
18.01.2023

četlo se samo, taková oddychovka

cérka
16.12.2022 4 z 5

Asi nejpovedenější díl této série, neboť ji čtu na přeskáčku. Asi jsem už moc potřebovala jednoduchý, pohodový, romantický příběh s jasně daným koncem.

Maki21
10.10.2022 3 z 5

příjemná oddechová kniha na podzimní večery. Děj jednoduchý předvídatelný, lehká literatura, nic těžkého na pochopení jediné mínus je že už po dvaceti stránkách víte jak to dopadne.

Lutzinka
29.09.2022 4 z 5

Za mě nejlepší prequel.
Jako vždy milé, jednoduché, předvídatelné. Čtení na jeden večer.
Nepřekvapí, ale to od Bridgertonů stejně nikdo nečeká.
Pasáž s vražednou hrou s palicemi vždycky nejlepší.

Andynka
03.09.2022 4 z 5

Zase jeden s perquelů, u kterého víte co stane dopředu, protože jste to již četli v předchozích dílech.
Jako takhle... tyhle knížky jsou tak jednoduché čtení, že to vždycky víte. Ale zde nemusíte ani moc zapojovat fantazii.
Jinak i tak to bylo krásně romantické, nakonec bylo celkem sympatické, že většinu postav již znáte. A jak to bývá u všech knih, i tady mi byla každá postava velmi sympatická.

LenaWirus
14.08.2022 4 z 5

Autorčino klasické psaní - nezklamalo. Samozřejmě se stále jedná o jednoduché vyprávění s důrazem na romantiku, u čehož si ale vždy odočinu. Jediná věc, která mi vadila, byl způsob,jakým byla prezentována Billie - "jiná než ostatní dívky". Tento fenomén nemám ráda, jelikož je mnoho typů žen a dívek a žádná není jediná, která má ráda to a ono.

Termaap
13.08.2022 3 z 5

Už se v té záplavě přečtených a nepřečtených Bridgertonů začínám trochu ztrácet. Z mého pohledu byl tento díl poněkud slabší, minimálně co se týče přenosu jiskření mezi hlavními hrdiny na mě, jakožto na čtenářku, ale mám dojem, že mě to stejně neovlivní v okamžiku, až uvidím další, nově vydaný díl; obavám se, že si ho zase okamžitě koupím.

Libris_Na_Ex
12.08.2022 4 z 5

Rozhodně jeden z lepších dílů. Mělo to hodně podobný vibe, jako Vikomt, který mě miloval (což je můj oblíbený díl). Stejně jako u Vikomta, to byla hate-to-love, jen o malinko slabší. Uvítala kdyby tam bylo víc hate, protože strašně rychle přešli k té části, kde už v sobě začínají něco cítit.