Za obzorem jiný svět

Za obzorem jiný svět https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309892/bmid_za-obzorem-jiny-svet-BH4-309892.jpg 4 11 5

Po ztrátě zaměstnání a úmrtí manželky přijde hrdina románu Robert o většinu svého majetku. Záchranu hledá v herních automatech, o to víc však padá ke dnu. Vzápětí nato přichází i o byt a stává se bezdomovcem. Ale i v těchto podmínkách, kdy zápasí o holé přežití, poznává význam přátelství, hodnotu a cenu obyčejných věcí. Jeho jedinou touhou začíná být návrat zpět do normálního života. Ví, že se nesmí nechat připravit o lidskou důstojnost a propadnout do naprosté rezignace, pocitu bezútěšné smířenosti a neúspěšnosti. Cesta zpět však není jednoduchá. Autor zde předkládá prózu, která se nevyhýbá jednomu z palčivých problémů současné doby a pokouší se jej řešit. Zároveň vede k lepšímu pochopení uražených a ponížených, bez falešného sentimentálního soucitu, ale s laskavostí a snahou pomoci. Názorně ukazuje, jak moc je potřebná mnohdy chybějící lidská pospolitost a soudržnost, neboť lidé by si měli navzájem umět podat pomocnou ruku a zabránit tak tomu, aby se někdo ocitl v propasti zoufalství.... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká , Rodina

Vydáno: , Lynx
více info...

Přidat komentář

Prey
02.02.2020 3 z 5

Ne pokaždé má člověk náladu na sofistikovaný literární jazyk. Tohle je prosté vyprávění, ale čtivé. Pokračuje skvělým titulem Dům z mlhy.

peggy5580
13.07.2017 5 z 5

Příběh, který se doopravdy stal... může být poučením a inspirací pro mnohé z nás.
Čte se výborně, děj má správné tempo, vzpomínky na minulost hlavního hrdiny nedělají čtenáři v hlavě zmatek "kdy že se tohle vlastně stalo - nebo se to děje?".
Velmi působivé, místy drsné, bez zbytečných příkras
A prý se chystá pokračování...


Alpasstyle
05.02.2017 4 z 5

Kniha na mě působila depresivním dojmem, což už je spojeno s touto tématikou. Na druhou stranu se konec uchyloval k optimismu. Podle čtení šlo zjistit,že hlavní hrdina byl cílevědomý člověk, který nerezignoval a za žádnou cenu se nechtěl vzdát naděje, že se ze své situace dostane. Možná by už dávno rezignoval,kdyby neměl takového parťáka jako byl Tony, který v něho věřil. Ale to už je otázkou, protože tomu tak naštěstí nebylo a já budu hlavnímu hrdinovi držet palce, aby ten lepší život měl až do smrti. Palec nahoru autorovi, doporučuji ji všem ostatním si ji přečíst a trochu se nad ní zamyslet.

babyboar
02.12.2016 3 z 5

Zajímavý vhled do problematiky bezdomovectví. Těší mne, že tento příběh má sice otevřený, ale vesměs pozitivní zakončení. Bohužel mne ani tento příběh nepřesvědčil, že by si za to většina bezdomovců nemohla sama, včetně protagonisty této knihy.

cleopatra11
18.09.2016 4 z 5

Knihu mě věnoval i s osobním přáním přímo autor. Je to otec mé nej kamarádky a musím říct, že za mě dobrý .Přečetla jsem ji za jediný den a stl psaní autora se mě moc líbil. Velmi pěkný námět knihy, který nutí k zamyšlení.