Za cenu života

Za cenu života https://www.databazeknih.cz/img/books/93_/93644/bmid_za-cenu-zivota-QRI-93644.jpg 5 321 58

Jack Reacher série

< 15. díl >

V pustině Nebrasky se vznáší smrtelné nebezpečí… a Childův hrdina Jack Reacher ho strhne přímo na sebe. V příběhu připomínajícím kouzlo kovbojky se jeho hrdina dostane do konfliktu s Duncanovými, místním klanem terorizujícím celé okolí. Na místě ho však zdrží nevyřešený případ osmileté dívky, která už před několika desetiletími beze stopy zmizela. Duncanovi samozřejmě chtějí, aby Reacher odešel – nebo zemřel. A nesnaží se skrýt pouze dávné tajemství. Očekávají také tajnou dodávku, která má zpoždění – a oni mají zákazníky, které není radno dráždit.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , BB art
Originální název:

Worth Dying For , 2010


více info...

Přidat komentář

Lavender756
03.04.2024 5 z 5

Bomba, jeden z nejlepších dílů! Velice živočišné...

faba
25.07.2023 4 z 5

Začal jsem číst hned po dílu 61 hodin, abych věděl jak to s Reacherem dopadlo. Moc jsem se tam toho nedozvěděl. Přežil ,,výbuch", což bylo jasné, ale víc nic.
Kniha ovšem jedna z lepších. Moc se z nikým nemazlil a mrtvých jak ... no zkrátka plno. Vykopejte jámu a tam je naházejte. Co taky jiného ve státech spojených.
Oddychovka.
Reacher.
Child.
Tak zase někdy.


Luigi1
12.04.2023 5 z 5

Kniha která byla přečtena raz dva

work
26.03.2023 5 z 5

Ani jsem nečekal, že v pořadí patnácté pokračování série s Reacherem bude taková pecka. Pořád mám zafixovanou jedničku, tedy Jatka, jako tu nejlepší, přičemž kvalita pokračování se kolísavě pohybuje hluboko pod ní, ale Za cenu života je prostě pecka.
Child umí psát jako nikdo jiný. A tím myslím jako nikdo jiný. Je jakýmsi etalonem toho, jak pracovat se slovy, větami, odstavci a kapitolami tak, že se to čte prostě samo. Navíc kdo by nefandil Reacherovi, že? Potíž je v tom, že ve většině ostatních příběhů je příliš armádního patosu, příliš akční akce, příliš milostných zápletek, a příliš zápletek značně nepravděpodobných. Neubírá to sice nic na čtivosti, ta je vždy skvělá, ale sráží to dolů knížku jako takovou.
Za cenu života ničím takovým netrpí. V rámci mrňavé komunity farmářského městečka se tu dokonce našel i prostor rozehrát propletenec několika soupeřících zájmových skupin, skoro jako v duchu divadelních situačních komedií (myslím stavbou, jinak to samozřejmě veselé vůbec není). Je tu pár postav, pár domů, pár polí. je až k neuvěření, co z toho Child vymačkal. Ale hlavní devizou knížky je, že z ní je cítit, že to autora bavilo. Je to napsané lehce, svižně, zábavně, jako by si to psaní Child opravdu užíval. A pokud si to užívá autor, užijí si to i čtenáři. Vřele doporučuji.

jindra3953
13.07.2022 3 z 5

Pak ujel dvanáct metrů...oheň se vrhl sto metrů nahoru...o méně než deset metrů...čekající šest set metrů západně ...vzdálenost přibližně sto čtyřicet metrů...ujelo posledních dvacet metrů...spatřil celé to procesí ze sta metrů...ujel čtyřicet metrů...auto dvě stě metrů před ním zpomalilo a potom sto metrů...
První a asi i poslední moje kniha s Reacherem. Ty věčné metry, příp. kilometry mě neskutečně štvaly.

Merlin_CZ
09.05.2022 5 z 5

serii s Reacherem mám prostě rád, baví mě to, dobře se to čte, docela napínavé, občas mám problém se odtrhnout od čtení, občas jsou klidnější místa, prostě ideál.

demoniaco
16.03.2022 5 z 5

Rozečtená a je to chytlavý vzhledem k tomu, že mám omezený možnosti klidu tak jsem se včera dostal s přehledem ke třetí kapitole ani nevím jak. Po třech měsících jsem knížku za cenu vlastního svýho života přečetl a byla to paráda! Pět z pěti

careras.c
20.04.2021 5 z 5

pěkné pěkné...čtěte přátelé...

Dandy1
09.04.2021 2 z 5

Reachra jsem vzala do ruky po dlouhé době, po vynechání několika dílů. Změnil se bohužel k horšímu. Byl tak napínavý, že jsem si klidně 20 stran před koncem dala přestávku.

mysce
02.03.2021 5 z 5

Na Jacka Reachera tentokrát narazíme při jeho toulkách po Státech v Nebrasce, kde vládne neúprosnou rukou klan Duncanových.
Reacherovy policejní instinkty jsou brzy v pozoru, jelikož vnímá, že Duncanové jedou ještě v něčem mnohem větším, než je vydírání farmářů. Jejich tajemná spedice má zpoždění, a oni se rozhodnou, že za důvod zpoždění prohlásí právě Reachera. Všechny zainteresované články zločineckého řetězce pak vyšlou do Nebrasky své lidi, aby dohlédli na „vyřešení problému“. Rozjíždí se masakrózní akce, místy dokonce až úsměvná, ovšem takovým tím hodně černým, brutálním způsobem.
Jack, jak ho máme všichni rádi, razí heslo na hrubou díru ještě hrubší záplata. Ukrutně napínavý thriller, ve kterém jsem téměř do konce netušila, co, kdo a proč. Pecka!

Reacher81
06.07.2020 5 z 5

A další Reacher za mnou. Dle mého názoru byl tentokrát tento díl opravdu fantastický a na zcela jiném levelu. Příběh byl velmi temný, zápletka hodně nemilosrdná, nechutná a krutá (narážím na holčičku, jenž před 25 lety zmizela). Moc se mi líbila ta temná atmosféra kolem Nebrasky, která příběhu dodávala trochu hororu. Rozhodně tento díl řadím do doposud můj nejoblíbenější z celé řady spolu s dílem Zítra bude po všem. Jsem pomalý čtenář. Většinou se snažím číst knihu pomalu, vychutnávat si ji a nedočíst moc rychle, ale v půlce příběhu jsem se od knihy prostě nemohl odtrhnout a musel jsem číst pořád dál.

hanzmb
03.05.2020 4 z 5

Jeden ze slabších dílů. Většinou se točí kolem Reacherova umění se porvat. Zcela nelogický mi připadá i způsob zásahů a chování jednotlivých gangů. Nemluvě o závěrečném zatažení opony bez jakýchkoliv zásahů policie. Akční, ale mozek můžete vysadit.

CharlesWard
02.05.2020 2 z 5

Tady se mi Reacher netrefil do vkusu. Celou dobu jsem čekal, že se ústřední "rodinka" rozroste o loutkaře. To se bohužel nestalo. Divná kniha.

Vlaďkaa4
18.10.2019 5 z 5

Zase jednim dechem, byla jsem hodne zvedava jak se Reacher dostal z bunkru, ktery horel, v minulem dile. Uz to vim.....

Radza
08.09.2019 5 z 5

Skvele s detektivni zapletkou

pepa4081
09.08.2019 4 z 5

Typická pohádka z „drsné školy“. Reachera nezastaví ani tank a za ním zůstávají hromady mrzáků a mrtvol. Brzy je vám také jasné, o co tentokrát půjde. Ale Reacher je sympaťák a moc dobře se to čte. Žádná hluchá místa, jen akce. Příznivcům žánru doporučuji.
Velmi uspokojivé.

georginaa
02.06.2019 5 z 5

Někdo nechce vyhrabat minulost. Někdo nechce aby se hrabal v přítomnosti. Někdo chce odstranit Reachera, který nic nenechá na pokoji. A Duncanovi neví s kým si zahrávají.

oleg
13.11.2018 5 z 5

Opět bezva čtení,mě moc baví....

konicekbily
15.09.2018 3 z 5

Netradiční Reacher. Připadá mi to jako malá občanská válka uprostřed Států. Čekal jsem něco jiného, to, co by nevybočovalo z řady o vysloužilém vojenském policistovi. Pociťuji jemné zklamání.

knihomol1717
18.08.2018

Kniha se mi dostala do ruky náhodou a už po pár stránkách mi bylo jasné, že to nebude žádné umělecké dílo. Ale, že se z toho vyklube až taková kravina?? Tohle má být napínavé, zábavné, realistické ... cokoli? V 80. letech bych to pochopil - plytký, čitelný děj, nesmrtelný hrdina, který předvídá cokoli, co nepřítel udělá a vymyslí. Stejně tak mafiáni vědí přesně, co udělají ostatní dříve, než se tak stane a navíc dokonce náááhodou mají vždy stejný nápad postupovat proti protivníkovi stejným způsobem. Pokud tohle má být jedna z těch lepších autorových knih, jsem hrozně rád, že jsem nikdy nečetl jakoukoli z těch horších. Vím bezpečně, že se tak ani nikdy nestane a také to, že, kdybych neměl ke knihám vrozenou úctu, už by letěla do popelnice. Takhle jí dám někomu, koho nemám rád.

Autorovy další knížky

Lee Child
britská, 1954
1999  85%Jatka
2000  83%A přece nezemřeš
2000  84%Varovný signál
2001  88%Nezvaný host
2005  91%Výstřel

Kniha Za cenu života je v

Právě čtených3x
Přečtených490x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených24x
Knihotéce220x
Chystám se číst62x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x