Z Prahy všemi směry

Z Prahy všemi směry https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184263/bmid_z-prahy-vsemi-smery-ypu-184263.jpg 4 3 3

Z Prahy všemi směry série

1. díl >

Kniha vybízí čtenáře k novým nevšedním cestám, tentokráte v širším okolí Prahy - doslova "do všech světových stran" z hlavního města- v rámci Středočeského kraje. Autorka zpracovala nový soubor více než šedesáti nových námětů k netradičním výletům. Seznamuje s opomíjenými přírodními i historickými památkami (včetně podrobných a zasvěcených popisů cest), k nimž často nevedou ani turistické trasy, stejně jako se známějšími lokalitami a městy, navíc doplněnými místními historkami, tajemnými pověstmi či zvláštními souvislostmi. Texty tradičně provázejí i působivé snímky, novinkou jsou orientační mapky.... celý text

Přidat komentář

endymio
05.08.2023 5 z 5

Miluji knížky Ivany Mudrové. Vyhýbajíce se profláklým místům plným turistů jsme vděčni za drobné lokální zajímavosti, které bychom těžko sami dohledávali. Nejen v této, ale i v jiných sériích ( Kam značky nevedou...) najdeme neznámé raritky i v kraji, kde léta žijeme.

kapr
18.05.2017 3 z 5

Tak jako většinou podobných knih, jsem i touto celkem nadšen. Poskytuje ale spíše náměty cest, do auta snad, do kapsy cestovatele se vůbec nehodí. Chybí mapy a podrobnosti bez kterých se cestovatel - výletník zpravidla neobejde. Rozsah je opět roztříštěn do rozsáhlého území. Na druhé straně jde o publikaci kterých není nikdy dost. Spíše by z nakladatelské pozice měla zaznít myšlenka po podobně, ale podrobněji zpracovaných publikacích, ve kterých by měla být akcentována jejich vhodnost jak při plánování cest, která je zde zhruba splněna, tak na cestě samotné. Zpravidla chybí způsob jak se na tato místa dopravit, jak je nalézt, jaká je jejich přístupnost, a nejdůležitější služby v okolí, které je možné v případě potřeby využít.


kuky921
10.02.2015 3 z 5

Pár zajímavých míst jsem v knížce našla, ale uchvácena jsem zase až moc nebyla.

Štítky knihy

Praha cestování toulky, výlety Středočeský kraj

Autorovy další knížky

Ivana Mudrová
česká, 1960
2010  83%Tři anglické lásky
2005  93%Prahou s otevřenýma očima
2004  70%Kam značky nevedou
2011  83%Tajnosti skotské metropole
2013  73%Z Prahy všemi směry

Kniha Z Prahy všemi směry je v

Přečtených3x
Knihotéce5x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x