Z donucení

Z donucení https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/182003/bmid_z-donuceni-Jy1-182003.jpg 4 118 31

Vášnivý milostný příběh zasazený do malebného prostředí tajemného a středověkého Švédska, plného rytířů a starobylých hradů. V nebezpečné době 14. století, kdy si nikdo nebyl ničím jist a ženská čest byla nade vše, je mladá a krásná Iliana, dcera bohatého statkáře, omylem unesena před příjezdem krále. Rytíři nevalné pověsti Markusi Järvovi a pravé ruce krále, člen jeho družiny přivede omylem Ilianu místo ženy, se kterou má rytíř strávit noc. Když Markus zjistí, že má před sebou jinou ženu, rozhodne se odvézt Ilianu zpět k jejímu otci. Cestou se však potkají s Ilianinými bratry a jeden z nich nešťastnou náhodou zemře. Od této chvíle přebírají nad životem Iliany a Murkuse vládu intriky a královská diplomacie.... Někdy je i pro nejstatečnějšího rytíře nejtěžším bojištěm láska.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Brána
Originální název:

Betvingade , 2011


více info...

Přidat komentář

Paulika419
26.11.2023 5 z 5

Zdařilý historický román.Od začátku až do konce plný napětí,intrik,lásky a erotična.Určitě si našel a najde další řadu čtenářů.Od nás trochu vzdálené a chladnější Švedsko nás určitě zahřálo a pohladilo po duši.

Ulrika
24.01.2023 5 z 5

Od SA jsem četla její romány ze současnosti a zajímalo mě, jaký bude její historický román a musím říct, že jsem byla nadšená. Nic nechybělo a ráda si přečtu další:)


pelikosi
27.10.2022 4 z 5

V ramci zanru historicke romance velmi pekna a povedena kniha. I pres nektere historicke nesrovnalosti je svedske stredoveke prostredi zajimave, inspiruje ctenare k vyhledavani dalsich informaci. Hlavni postavy jsou prijemne, takove, jake ctenarky romanci ocekavaji - silny muz, chytra zena, oba se vzajemne sblizuji a prekonavaji nastrahy, aby pribeh skoncil jak ma byt. Knihu celkove chvalim.

Hany.Honey
04.06.2021 5 z 5

Skvělá romance.

EressielM
19.07.2020 5 z 5

Jednou jsem si zase přečetla něco jiného než mé oblíbené fantasy a jsem nadšená. Knížka mě naprosto okouzlila. ❤️ Nejspíš dám díky ní občas šanci i jiným historickým románům. :-D

Terisek99
22.02.2020 5 z 5

Přečteno za jeden večer. Krásná kniha plná napětí, vzrušení a touhy po pomstě. Rozhodně doporučuji.

Lasi808
13.08.2019 5 z 5

Byť nejsem fandou červené knihovny, tato knížka je moje srdcovka. Přečtena jedním dechem, krásný a napínavý příběh, drsný a přitom laskavý... Prostě poklad v knihovničce :-)

beruzzka
14.06.2019 5 z 5

knihu jsem precetla jednim dechem, coz se mi uz dlouho nestalo.
pribeh rychle utikal, zapletka byla zajimava a nikdo z hlavnich hrdinu nebyl nesmyslne hloupy nebo naivni.

Ivanka83
07.05.2019 5 z 5

Kniha mě uchvátila svou obálkou. A když jsem se do ní začetla, nedokázala jsem se odtrhnout. Nádherný, silný a propracovaný příběh. Opravdu jsem si to užívala. Mám ráda historické romány. Vřele doporučuji.

Barbara182
10.04.2019 4 z 5

Knížku jsem si koupila kdesi ve výprodeji hlavně kvůli krásné obálce :-) O to příjemnější pak bylo překvapení, když jsem ji konečně začala číst a zjistila jsem, že je skvěle napsaná, postavy jsou na červenou knihovnu nezvykle propracované a mají hloubku, příběh není hloupě banální, je to zkrátka zábavné, chytré, romantické čtení, které jsem si neskutečně užila :-) Vřele doporučuju :-)

LilianaFalcon
18.02.2019 5 z 5

Nádherná romance. Od začátku nečekaně vtipná a chytrá. Postavy byly skvěle napsané a děj se nevlekl.
Strašně se mi líbilo, že i když byly postavy v nezáviděníhodných situacích, které samy nezavinily, tak nad tím moc dlouho nelamentovaly a stavěly se k tomu čelem (což je v tomto žánru opravdu výjimečné).

Lofda
30.12.2018 4 z 5

Mám opravdu ráda knížky paní Vaňkové, kdysi jsem je hltala, přečetla téměř vše co napsala a ráda se k nim vracím. Tento román mi její knížky v mnohém připomínal. Historické pozadí, láska.. Styl autorky se mi líbil, čtivě napsáno, pár nečekaných zvratů. Já jsem si čtení užila a doufám, že to není poslední kniha, kterou jsem od ní četla. Všem milovníkům (možná spíš milovnicím) červené knihovny zasazené do historie mohu doporučit ;-)

liletka_a
06.12.2018 4 z 5

Opravdu velmi povedená historická romance o horalském válečníkovi a něžné dívce. Její rodinu komentovat nebudu, v těch dobách bylo jejich chování zřejmě běžné a o počtu mrtvých se ani zmiňovat nebudu..:) Je vždy dojemné, jak z toho chlapa to ''Miluji tě'' musí hlavní hrdinka dostávat skoro celou knihu, ještě, že jí vždy zachrání konec..:)

SBH
21.09.2018 5 z 5

Začátek mě vyděsil, nemám ráda násilí, a tam ho bylo opravdu požehnaně. Ale pak se pěkně rozjela romanticko-dobrodružná linka. Sympatičtí hrdinové, odporní padouši, skvěle dávkované tajemství i překvapivý zvrat v závěru. Super. Svižné a vtipné dialogy, žádné logické nesrovnalosti. Autorčin styl mi sedí. Doporučuju.

militu
23.07.2018 4 z 5

Tato kniha je velmi čtivá, lehká, není náročná na soustředění. Zkrátka si tak plyne, jednoduše a lehce. Je to opravdu klasická červená knihovna, ale proč si čas od času nepřečíst něco co je snem každé dívky, potažmo ženy? Velká láska a krásný život. No, jsem nějaká sentimentální :-). Dávám knize 4*, pět nemohu, kniha byla opravdu jednoduché čtení.

Janinka32
08.07.2018 5 z 5

krasna knizka .sdrcovka pro mne

Beky
14.08.2017 5 z 5

Čtivé, svižné, napínavé, zajímavé. :-)

sarahmoon
08.05.2017 4 z 5

No tak zase o jednu probdělou ... teda pročtenou noc na víc. :o)
Historické romány (obzvlášť Skotsko a Skandinávie) jsou pro mě srdcovou záležitostí.
Autorce se kniha opravdu povedla, prostředí, zápletku, děj, postavy ... nelze jinak než pochválit.
Bohužel jsem měla to štěstí, že jsem četla knihy od Julie Garwood ;o) a jelikož je tu možnost udělit pouze ***** nemohu jinak, než dát o jednu méně. Přece jenom má autorka co pilovat, především by se mohla více rozepsat v některých scénách a ve vývoji postav. (Vztah mezi Illianou a Marcusem byl jen stroze popsán.) Z tohoto důvodu kniha utíkala vážně svižným tempem. ;o)

MíšaS.
01.05.2017 4 z 5

Velmi čtivé :)

Samira
16.03.2017 5 z 5

Vzhledem k faktu, že nešlo o mou první knihu od autorky, věděla jsem, že musí být dobrá a byla, jak jinak.
První atributem, který je třeba pochválit je obálka. Většina historické romantiky má v mých očích obálky až kýčovitě odpudivé, tahle je vysloveně krásná.
Druhým pak samotný inteligentní a jiskrný styl autorky, který musí každý milovník žánru ocenit.
Třetím pak zajímavý příběh, který plyne a především postavy samotné. Musím říci, že mi velice rychle přirostly k srdci a tak mám jedinou výtku, kterou byl zbytečně zrychlený konec. Byl moc pěkný, ale trochu propracovanější by udělal radost a ke svérázným postavám by lépe pasoval. Ještě, že nám vše může doplnit fantazie.
Skvělá, rozhodně ji ještě někdy otevřu.
Doporučuji!