Xibalba

Xibalba https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30046/mid_xibalba-Lza-30046.jpg 4 18 3

Výpravný román z prostředí Střední Ameriky začíná v čase mýtů, zhruba 2000 let př. n. l. Tehdy se lovec Hadí tvář vydává zachránit svůj kmen… O více jak tisíc let později, v době starověkých mořeplavců, zavítá ke břehům Yucatánu loď fénického krále Chíráma z Tyru a jeho přítele Šalamouna. Kapitán Sanni s posádkou překonal neznámý oceán, aby splnil důležité poslání… Celý příběh vrcholí v hektické současnosti. Blíží se rok 2012 a pár přátel odlétá na vysněnou dovolenou do Mexika… Čas je svázán. Osudy hrdinů tří různých epoch se proplétají. Společně musí čelit mocným nepřátelům – vládcům Xibalby, říše smrti. Autor čerpal inspiraci ze starých pověstí indiánských kultur Mezoameriky, především pak z mayského eposu Popol Vuh.... celý text

Přidat komentář

Miruneček
15.09.2022 2 z 5

Myslím, že panu holubovi se to povedlo. Krásné dobrodružství.

Svářeč
02.01.2018 4 z 5

Hodně zajímavý román, který dost tratí ve třetím příběhu, který působí jako doslova vystřihnutý z jiné knihy. Jinak ale povedený román, je vidět, že si autor dal práci s nastudováním indiánských reálií, obzvláště co se mytologie týče.


McLena
11.03.2016 5 z 5

Tenká knížečka asi na 200 stránek, takže si člověk před spaním zpříjemní večer. Krapet fantasy, krapet dobrodružné, takové to cestování časem, ale přitom nijak chaotické. Já osobně jsem se strašně bavila, napínavé od začátku do konce, žádné "hluché výpadky", v podstatě pořád se něco děje, čím je knížka ještě napínavější a čtivější.
... a konec, ten mě absolutně dostal. To asi nečeká nikdo, rozuzlení je prostě perfektní. Už jenom kvůli konci doporučuji :-)